ДОБРОВОЛЦИ ОТ ФОРМИРОВАНИЕ „ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАР В СЕЛО БОЖЕВЦИ
14.01.2024 795 Прегледи

ДОБРОВОЛЦИ ОТ ФОРМИРОВАНИЕ „ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАР В СЕЛО БОЖЕВЦИ

Доброволци от формирование „Железни врата“ се включиха при потушаването на пожар в къща в село Божевци. Благодарение на тяхната намеса няма сериозни последствия, съобщи инж. Снежана Кънева от общински отдел „Сигурност и управление при кризи“.
„Много значимо е обстоятелството, че в този район имаме доброволци и автомобил. Първи реагираха и така беше минимизиран рискът от по-голямо бедствие“, обясни инж. Кънева.

Колата на доброволческото формирование, заедно с кмета на село Стара река Николай Стефанов, са пристигнали първи на място. Благодарение на тяхната намеса огънят не се е разпространил към други имоти. Собственикът на пострадалата къща живее сам. За щастие той не е пострадал. На място е пристигнал и екип на пожарната.

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази задоволство, че в района има доброволци и автомобил, който Община Сливен предостави за дейността и нуждите на „Железни врата“.

„Този случай е поредно доказателство, че работата на доброволците е от изключително значение. Благодаря за готовността им винаги да се отзовават при нужда“, заяви Радев.

Доброволческото формирование „Железни врата“ е едно от четирите, които действат на територията на община Сливен. В края на годината бяха създадени „Циклон“ и „Вихър“. Четвъртото е „Грамадите“. Със създаването на последните две Общината попълни лимита по стандарт за 40 доброволци.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВиК - ЯМБОЛ Е С НОВ УПРАВИТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ МЕСЕЦ НАСАМ ИМА ЛЕК СПАД В НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА СЕДМИЦА

За първи път от един месец насам се отчита известно намаление на заболеваемостта на територията на община Сливен, съобщи кметът Стефан Радев. Справката за последната седмица от 22 до 28

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДОМ И БЮРО ПО ТРУДА ОРГАНИЗИРАТ ДВЕ ПЕТДНЕВНИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОБУЧЕНИЯ

Младежки дом и Териториално бюро по труда – гр. Сливен като партньори по проект «Интерактивни обучения и подкрепа за повишаване на компетенциите за самостоятелна заетост» на Българска мениджмънт асоциация по

Новини Сливен

ОЩЕ 2 СЛИВЕНСКИ БЛОКА ЩЕ РАДВАТ СВОИТЕ ЖИТЕЛИ С ИЗЦЯЛО НОВ ОБЛИК

В Сливен още два блока ще бъдат напълно обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Днес, на един от големите християнски празници Успение Богородично беше даден