ДОБРОВОЛЦИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПОМАГАХА В СЕЛО БОГДАН

ДОБРОВОЛЦИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПОМАГАХА В СЕЛО БОГДАН

Шестима доброволци от Сливен помагаха на пострадали при наводнението в село Богдан. Те се отзоваха на молба от Сдружението на общините в България, изпратена до Община Сливен за осигуряване на доброволци. Мъжете са от доброволно формирование „Грамадите“. В събота те са пристигнали в село Богдан и са потърсили съдействие от кмета да ги насочи къде и с какво могат да помогнат. През целия ден са почиствали кал, паднали дървета и са извадили джип, заринат от придошлата тиня.

„Такова нещо не съм виждал. Голяма трагедия е сполетяла жителите на селото. Има голяма нужда от много хора и техника. Добре е, че има млади хора, които помагат, но държавата не се ли намеси сериозно, много бавно ще се оправят нещата“, каза Димитър Петков от формирование „Грамадите“, който е и кмет на сливенското село Глушник. Заедно с него са помагали Цветан Тенев, Христо Христов, Вичо Пенков, Иван Петров и Станислав Желязков.

Кметът Стефан Радев изказва благодарност на шестимата мъже за бързата реакция след призива на Община Сливен.
„Хората като вас носят надежда за изпадналите в трудна ситуация. Обществото има нужда от вашия пример, който да проправи път за още повече човечност и състрадателност“, каза той.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ДЪЖД И СИЛЕН ВЯТЪР В ОБЛАСТИТЕ СЛИВЕН И ЯМБОЛ

Жълт код за силен вятър и обилни валежи е обявен за 11 области в страната. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от „Фокус“.

Новини Сливен

Д-Р МАЯ МИЛАНОВА: КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ВЛОШАВАТ СЛЕД ПРЕКАРАН COVID-19

Кожните заболявания се влошават след прекаран COVID-19. Това каза в интервю за БТА д-р Мая Миланова, началник на Отделението по кожно-венерически заболявания към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Обострят

Новини Сливен

КОМПЮТЪРЪТ НА ПОЩИТЕ ПАК СПРЯ

Компютрите на „Български пощи“ отново спряха в понеделник сутрин. Поне в Сливен, където клиентите бяха връщани с думите: „Преди малко отново ни спряха компютрите“. На практика са блокирани всички дейности,