ДНИ НА ПРИКАЗКИТЕ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”
март 16, 2018 1287 Прегледи

ДНИ НА ПРИКАЗКИТЕ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”

От 11 до 30 март 2018г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, за деветнадесети пореден път се провеждат дни на приказките по програмата „Във вълшебния свят на приказките”.

По традиция в дните на приказките в библиотеката отваря врати детски приказен театър. Представленията в него са посветени на кръгла годишнина от рождението на световноизвестен детски писател. Тази година на неговата сцена оживяват героите от приказките на  ненадминатия френски разказвач Шарл Перо.

Шарл Перо се смята за баща на художествената приказка. Роден е в Париж на 12 януари 1628 г. Учи в най-добрите френски училища. Юрист по образование Шарл Перо се отдава на литературата, когато е вече на 55 години. През 1697 г., преди повече от 300 години излиза за пръв път книгата му с приказки, пълна с чудни вълшебни истории,която до наши дни е претърпяла хиляди издания по цял свят.

В представленията децата ще се опитат да събудят Спящата красавица, да надхитрят страшния вълк, който дебне в гората Червената шапчица. Ще търсят изгубената пантофка на Пепеляшка и ботушите на Котарака с чизми, а ако случайно се загубят, Малечко-Палечко веднага ще им се притече на помощ.

Представленията от програмата „Във вълшебния свят на приказките” са приятен и различен начин за засилване на интереса на децата към книгата и четенето. Не на последно място те провокират въображението и творчеството у тях.

Представленията се провеждат по предварително уточнен график. Посещението им предоставя и възможност децата да получат годишни читателски карти за 2018г. на половината от стойността им.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ЗА ПЕТ ЧАСА СА ОТКРИТИ 121 НАРУШЕНИЯ НА ШОФЬОРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТНОВО СЪДЕЙСТВА ПРИ АКЦИЯ НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

Още три сигнала за изхвърлени животински отпадъци бяха подадени в Община Сливен. По разпореждане на кмета Стефан Радев отново беше предоставена техника за действие на служителите на ОДБХ – Сливен. Извършена

Новини Сливен

ВАНИНА СТОЙЧЕВА ОТ ППМГ Е УЧЕНИЧКАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН С ДВЕ ПЪЛНИ ШЕСТИЦИ ОТ МАТУРИТЕ

Ванина Стойчева от ППМГ е ученичката в Област Сливен с две пълни шестици от матурите, научи Sliveninfo. Тя положи изпити по БЕЛ и по биология и здравно образование и бе оценена

Новини Сливен

РЕЖИСЬОРЪТ ПЕТЪР ДЕНЧЕВ, ЗА „КОЗМЕТИКА НА ВРАГА“: „ВОЛЯТА Е ОНОВА, КОЕТО ДВИЖИ СВЕТА“

Петър Денчев – една от младите надежди на българското театрално пространство, вече е в щатния състав на Сливенския драматичен театър. 33-годишният режисьор постави на сливенска сцена за първи път у

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fifteen + 4 =