ДНЕС СЕ СБОГУВАМЕ С БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ
07.02.2024 5735 Прегледи

ДНЕС СЕ СБОГУВАМЕ С БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ

Прощаваме се с големия режисьор Борислав Чакринов. Днес семейството и колегите му ще го изпратят в последния му път. Поклонението ще е от 12 часа във фоайето на Драматичен театър „Адриана Будевска“ в Бургас, чийто директор дълги години беше театралният режисьор.

Кметът Стефан Радев изпрати цветя и съболезнователен адрес до близките му. В него той изразява признателност за всичко, което Чакринов е направил за сливенския драматичен театър през годините и за българската култура.
„Загубата за цялата театрална гилдия е огромна. Сцената опустя. Рядко се раждат ярки личности, които оставят толкова дълбока следа. Борислав Чакринов ще липсва на всички сцени, както в страната, така и в чужбина. Ще липсва и на Сливен! Поклон!“, пише Стефан Радев.

Борислав Чакринов беше голям приятел на Сливен, на сливенските творци и на Драматичен театър „Стефан Киров“. Носител е на голямата общинска награда „Добри Чинтулов“.

През годините режисьорът е ръководил и столични театри. Поставил е над 120 спектакъла на почти всички театрални сцени в България. Често е канен за постановки и в чужбина.

Предишна ПЕТОЛЪЧКАТА И ЯМБОЛСКАТА ДЕТЕЛИНА ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ 3 ЧАСА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ
Следваща АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

За поредна година в Сливен беше открита Европейска нощ на музеите. Сред гостите на официалната церемония, състояла се пред Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, беше кметът Стефан Радев. Той

Новини Сливен

ДЕЯН ДЕЧЕВ: СЕГА НАЙ-ВАЖНАТА ЗАДАЧА Е ДА ПОДКРЕПИМ РАДЕВ – ЙОТОВА В НЕДЕЛЯ

Сега най-важната задача за всички членове на БСП и симпатизанти на партията ни е победа на тандема Радев – Йотовa на балотажа в неделя. В този момент не е време

Новини Сливен

ОФИЦИАЛНО БЕШЕ ДАДЕН СТАРТ НА ХVI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“

И тази година Сливен е домакин на Националния фестивал „Цветен камертон“. Днес в зала „Сливен“ беше даден старт на конкурса, в който се състезават млади таланти от цялата страна. Заместник-кметът