ДНЕС ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН НАВЪРША 100 ГОДИНИ! SLIVENINFO ВИ ПРЕДЛАГА ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА Д-Р ИЛИЯН КОМИТОВ
15.08.2023 1449 Прегледи

ДНЕС ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН НАВЪРША 100 ГОДИНИ! SLIVENINFO ВИ ПРЕДЛАГА ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА Д-Р ИЛИЯН КОМИТОВ

 

Днес Военна болница – Сливен навършва 100 години от своето създаване. Тя се появява като Трета полкова болница на 11 пехотен полк на днешния 15 август 1923 г.  През 1939 г. тя става дивизионна болница с указ на Цар Борис Трети. Сегашната сграда на болницата е построена през 1945 г. Ето и поздравлението на Началника на болницата д-р Илиян Комитов.

Скъпи колеги, поздравявам ви с юбилея – 100 г. от създаването на Военна болница – Сливен. Пожелавам на целия личен състав крепко здраве и още по-големи успехи. Нашето лечебно заведение се утвърди като водещо в системата на ВМА – София, Югоизточна България и база „Ново село“. През последните години болницата ни доказа, че има своето настояще и бъдеще. По време на пандемията, благодарение на вашия всеотдаен труд, уважаеми колеги в болницата бяха спасявани човешки живота. Вашият професионализъм се оценя ежедневно и от военнослужещите, и от цивилните ни пациенти.

Честит юбилей!

 

 

Предишна ДНЕС Е УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА
Следваща БЛИЗО ПЕТ ХИЛЯДИ СА ИМЕНИЦИТЕ НА ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОНЦЕРТ НА АНСАМБЪЛ „СЛИВЕН“

Доц. д-р Бинка Добрева е изпълнителка на тракийски народни песни и солистка на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“. Известна с изпълнението си на песента „Даньова мама думаше“ на варненската народна певица Мария

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

Сектор „Пътна полиция”-Сливен въвежда временна промяна в работното време. От 10 до 14 януари сектор „Пътна полиция”-Сливен ще работи от 08,30 до 12,00 часа и от 13,00 до 17,30 часа.

Новини Сливен

С ДЕТСКИ ПРАЗНИК БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ДЕТЕТО В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

На 1 юни 2018г., от 10:30 ч., Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен  организира за своите малки читатели и за всички деца на града весел празник с много музика, танци,