ДИРЕКТОРЪТ НА ЮИДП ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ И КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ С ОБЩО РЕШЕНИЕ ЗА ДЪРВАТА ЗА ОГРЕВ

ДИРЕКТОРЪТ НА ЮИДП ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ И КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ С ОБЩО РЕШЕНИЕ ЗА ДЪРВАТА ЗА ОГРЕВ

Днес инж. Димчо Радев, директор на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, се срещна с кмета на Община Котел Коста Каранашев. Повод бе социалното напрежение, което се появи в региона, вследствие на забавените доставки на дърва за огрев. На срещата присъстваха и тримата директори на горски стопанства в община Котел, които снабдяват населението с дърва за огрев – инж. Къньо Стоянов на ДГС-Кипилово, инж. Росица Недкова на ДГС-Котел и инж. Красимир Николов на ДГС-Тича.

В резултат на проведената среща между инж. Радев и г-н Каранашев, след подробно и обстойно обсъждане на създалата се ситуация, стана ясно, че проблемите на населението с недостига на дърва ще бъдат решени най-късно до средата на декември. Междувременно на територията на горското стопанство в Котел ще има складови наличности на дърва, за да може да се реагира за бързо снабдяване на крайно нуждаещи се и бедстващи хора, останали без отопление.

„Натрупаните административни проблеми в заявките, доставките и заявленията, наследени от настоящите директори на горските стопанства в Котел и Тича, от предходните ръководства, несъмнено също оказват влияние в затрудненото навременно снабдяване с дървесина на населението“, заяви Коста Каранашев. Кметът на Котел бе категоричен, че от изключително значение са срещи като тази, на които се поставят ясно и точно проблемите, защото се намират и правилните решения. „Населението на Община Котел трябва да бъдат вече спокойни, защото ЮИДП-Сливен действат и работят усилено в посока бързо разрешаване на проблемите“, допълни той.

Инж. Димчо Радев представи актуални справки, като посочи, че към настоящия момент, горското стопанство в Кипилово е задоволило на 100% нуждите на хората, според подадените заявки. Той заяви, че в района на Тича, където има забавяне на доставките, поради повишеното търсене този сезон, ще бъдат снабдени допълнителни 5 000 кубика дърва за огрев, като предприятието се ангажира със срок началото на декември. В момента се доставят допълнителни 1 000 кубика от съседни горски стопанства, за да се задоволи населението максимално бързо.

„Доставките от ДГС-Котел имат известно забавяне в района на с. Градец, където са необходими допълнителни 1 000 кубика, както и в самия град Котел, където за заявени допълнително близо 3 000 кубика. Ние в момента сме с 4 000 кубика дървесина над разчета, който сме предвидили за община Котел, но отчитаме факта, че населението наистина имат нужда от дърва и правим всичко възможно да посрещнат спокойно нуждите си през зимния период.“, посочи директорът на ЮИДП-Сливен. „Колкото до склада за дърва, който се намира на територията на град Котел – 400 кубика дървесина ще бъдат заредени там от ДГС-Кипилово, за да има сигурни наличности през снежните дни, които предстоят, за да бъдат спокойни хората при тежки зимни условия.“, допълни той.

 

Предишна РЪКОВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРОХОЛД ПРЕДСТАВИ ПРИОРИТЕТИТЕ НА ДЕЙНОСТТА СИ В ОБЛАСТ ВРАЦА
Следваща ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЩЕ ИЗБИРА НОВ ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛИЗО МЕСЕЦ В СЛИВЕН НЕ Е ВАЛЯЛ ДЪЖД

Близо месец време Сливен е без дъжд. „За последно в града е валяло на 23 декември миналата година. Тогава са паднали 4,6 л/м2. След това има няколко дни по 0,1

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ

Седемте нови случая на COVID-19 в област Сливен, за които съобщава националната информационна система, са регистрирани в общините Нова Загора  /трима души/, Котел и Сливен  /по двама души/, съобщиха от Областния кризисен щаб. В

Новини Сливен

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗА СРЕЩАТА СЪС СТЕФАН ЦАНЕВ И ДОРОТЕЯ ТОНЧЕВА – ОТ 17 ЧАСА В ПОНЕДЕЛНИК

Среща-разговор с известния драматург, поет и писател Стефан Цанев и съпругата му -актрисата Доротея Тончева ще се проведе на 18 февруари – понеделник. Срещата ще се състои в зала „Май“