ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН НАЙ-СЕТНЕ ОПОВЕСТИ ОТСТЪПКИТЕ ЗА ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2020/2021Г.
23.09.2020 2780 Прегледи

ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН НАЙ-СЕТНЕ ОПОВЕСТИ ОТСТЪПКИТЕ ЗА ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2020/2021Г.

Ще запазите ли промоционалната цена за битова гореща вода през отоплителен сезон 2020/2021год?

            Да. И през отоплителен сезон 2020/2021 г. решихме да запазим пределната цена за битова гореща вода за нашите абонати. Цената остава 9 лв/мᶾ с ДДС.

 

А условията да се възползват от нея абонатите същите ли са?

            Да, условието е услугата Битова гореща вода да се заплаща в установения 30 дневен срок.

 

А ще има ли отстъпки за абонатите, ползващи централлно отопление?

            Да,нашите специалисти направиха детайлен анализ и решихме да въведем промоция от 8% за абонати с монтирани разпределители и индивидуални топломери. Тази отстъпка, разбира се, важи само при редовно плащане на сметката. Убеден съм, че отстъпката ще бъде оценена позитивно от абонатите. В тези тежки времена се постарахме да им предоставим адекватна отстъпка, която поне в малка степен да облекчи семейния им бюджет.

 

За кого важи отстъпката?

            Всички наши клиенти, които заплащат редовно месечните си сметки за потребената топлинна енергия получават отстъпка от 8%. За сградите с въведена система за дялово разпределение с топлоразпредели, за сградите с апартаментни топломери и за имотите с монтирани разпределители важи отстъпката от 8%.

Искам да обърна внимание, че при сградите, при които се ползват топлоразпределители, се прави още една отстъпка в размер на разликата между изчисления обем на имота умножен по 1,20 лева с ДДС и реалното потребление по отчет на топлинния разпределител.

 

Вие сте една от малкото топлофикации в страната, при които не се заплаща стойността на топлинната енергия, отдадена от сградна инсталация. Ще запазите ли този реверанс към абонатите и през идния сезон?

            Да. Топлофикация Сливен ще продължи да не начислява стойността на топлинната енергия, отдадена от сградна инсталация във фактурите на абонатите.

 

До кога ще бъдат валидни договорите

            До края на отоплителен сезон 2020/2021 год. Договорите ще бъдат сключени до 30.04.2021год. Срокът важи, както за договорите на абонатите, които са монтирали индивидуални топломери, така и за тези , чиито фактури се генерират чрез разпределение на отопляем обем и за имотите с монтирани разпределители.

 

Как ще се определя този обем? Споменахте месечен предел в началото на разговора. Моля да ни разясните.

            Месечната пределна сума се определя като произведение от целия отопляем обем на имота по архитектурен проект умножен по 1,20 лв/мᶾ с ДДС. Естествено, тези цифри ще савключени в индивидуалния договор на всеки един клиент и са достъпни за всеки, който има договорни отношения с Топлофикация Сливен. Не крием нищо от абонатите си.Фактурирането на потребената топлинна енергия и битова гореща вода е напълно прозрачно. Абонатите, които имат въпроси, могат да се свържат с нас по най-удобния за тях начин – националния телефон, по мейла, лично в център за клиенти на Топлофикация Сливен.

 

Провеждате активна информационна кампания, с която да убедите абонатите, че трябва да си монтират индивидуални уреди. Какво се случва с тези, които не го сторят през този отоплителен сезон?

            За сградите, които няма да успеят да оборудват радиаторите си с топлоразпределители до началото на отоплителния сезон, ще продължим сключването на договори и прилагането на предел от 1,20лв./м³, отопляем обем на имота по архитектурен проект, който ще се ползва при формиране на месечното задължение.

 

Предишна ТРИ СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ НА СЛИВЕН И ПОСЛАНИКЪТ НА ИСПАНИЯ У НАС ПУСНАХА НА СВОБОДА БЕЛОГЛАВ ЛЕШОЯД ОТ ВОЛИЕРАТА В ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СЕ СЪСТОЯ ЕЖЕГОДНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ НА ПРИЗА „МАЙЧИНО СЪРЦЕ“

На 1 юни в Областна администрация Сливен се състоя ежегодната церемония по връчване на приза „Майчино сърце”. Призът е учреден през 2009 г. от три неправителствени организации: Сдружение „За духовни

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАЗАРА В СЛИВЕН

В събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8 до 16 часа. На място ще присъстват полицейски екипи. Всеки търговец

Новини Сливен

С БЛИЗО 18% ИМА СПАД НА БОЛНИТЕ ЗА СЕДМИЦА, НО ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОСТАВА НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

През последната седмица в област Сливен бяха регистрирани 1 378 души с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Отчетен е спад от 17,9% спрямо предходния период. По-малкият брой на положителните за заболяването