ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН НАЙ-СЕТНЕ ОПОВЕСТИ ОТСТЪПКИТЕ ЗА ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2020/2021Г.

ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН НАЙ-СЕТНЕ ОПОВЕСТИ ОТСТЪПКИТЕ ЗА ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2020/2021Г.

Ще запазите ли промоционалната цена за битова гореща вода през отоплителен сезон 2020/2021год?

            Да. И през отоплителен сезон 2020/2021 г. решихме да запазим пределната цена за битова гореща вода за нашите абонати. Цената остава 9 лв/мᶾ с ДДС.

 

А условията да се възползват от нея абонатите същите ли са?

            Да, условието е услугата Битова гореща вода да се заплаща в установения 30 дневен срок.

 

А ще има ли отстъпки за абонатите, ползващи централлно отопление?

            Да,нашите специалисти направиха детайлен анализ и решихме да въведем промоция от 8% за абонати с монтирани разпределители и индивидуални топломери. Тази отстъпка, разбира се, важи само при редовно плащане на сметката. Убеден съм, че отстъпката ще бъде оценена позитивно от абонатите. В тези тежки времена се постарахме да им предоставим адекватна отстъпка, която поне в малка степен да облекчи семейния им бюджет.

 

За кого важи отстъпката?

            Всички наши клиенти, които заплащат редовно месечните си сметки за потребената топлинна енергия получават отстъпка от 8%. За сградите с въведена система за дялово разпределение с топлоразпредели, за сградите с апартаментни топломери и за имотите с монтирани разпределители важи отстъпката от 8%.

Искам да обърна внимание, че при сградите, при които се ползват топлоразпределители, се прави още една отстъпка в размер на разликата между изчисления обем на имота умножен по 1,20 лева с ДДС и реалното потребление по отчет на топлинния разпределител.

 

Вие сте една от малкото топлофикации в страната, при които не се заплаща стойността на топлинната енергия, отдадена от сградна инсталация. Ще запазите ли този реверанс към абонатите и през идния сезон?

            Да. Топлофикация Сливен ще продължи да не начислява стойността на топлинната енергия, отдадена от сградна инсталация във фактурите на абонатите.

 

До кога ще бъдат валидни договорите

            До края на отоплителен сезон 2020/2021 год. Договорите ще бъдат сключени до 30.04.2021год. Срокът важи, както за договорите на абонатите, които са монтирали индивидуални топломери, така и за тези , чиито фактури се генерират чрез разпределение на отопляем обем и за имотите с монтирани разпределители.

 

Как ще се определя този обем? Споменахте месечен предел в началото на разговора. Моля да ни разясните.

            Месечната пределна сума се определя като произведение от целия отопляем обем на имота по архитектурен проект умножен по 1,20 лв/мᶾ с ДДС. Естествено, тези цифри ще савключени в индивидуалния договор на всеки един клиент и са достъпни за всеки, който има договорни отношения с Топлофикация Сливен. Не крием нищо от абонатите си.Фактурирането на потребената топлинна енергия и битова гореща вода е напълно прозрачно. Абонатите, които имат въпроси, могат да се свържат с нас по най-удобния за тях начин – националния телефон, по мейла, лично в център за клиенти на Топлофикация Сливен.

 

Провеждате активна информационна кампания, с която да убедите абонатите, че трябва да си монтират индивидуални уреди. Какво се случва с тези, които не го сторят през този отоплителен сезон?

            За сградите, които няма да успеят да оборудват радиаторите си с топлоразпределители до началото на отоплителния сезон, ще продължим сключването на договори и прилагането на предел от 1,20лв./м³, отопляем обем на имота по архитектурен проект, който ще се ползва при формиране на месечното задължение.

 

Предишна ТРИ СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ НА СЛИВЕН И ПОСЛАНИКЪТ НА ИСПАНИЯ У НАС ПУСНАХА НА СВОБОДА БЕЛОГЛАВ ЛЕШОЯД ОТ ВОЛИЕРАТА В ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АУДИ ИЗГОРЯ НА МАГИСТРАЛАТА

На 26 юли,  около 13,40 часа, на автомагистрала „Тракия“ – 258 км. в посока гр. София, е възникнал пожар в лек автомобил „Ауди А4“ без пострадали.  Съобщението е получено в

Новини Сливен

ОТ УТРЕ СЛИВЕН ОСТАВА БЕЗ ТОПЛА ВОДА ДО 30 ЮНИ

От 8 до 30 юни ще бъде спряно топлоподаването на целия град, съобщиха от „Топлофикация – Сливен – инж. Ангел Ангелов“. Това се налага заради извършването на планов ремонт, уточняват

Новини Сливен

БМВ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ

На  2 февруари, в 03,35 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в частен имот в село Крушаре. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Сливен, който е ликвидирал произшествието в