ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИНЖ. КОСТОВ С ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО ПОВОД МОНТИРАНЕТО НА ТОПЛИННИ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ

ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИНЖ. КОСТОВ С ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО ПОВОД МОНТИРАНЕТО НА ТОПЛИННИ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ

Следващото интервю е с потребителска насоченост и е с изпълнителния директор на Топлофикация Сливен инж. Павлин Костов. Той ще ни разясни повече за кампанията на дружеството за монтиране на топлинни разпределители.

Виждаме, че провеждате активна информационна кампания, с която да убедите сливенчани, че е необходимо да монтират топлинни разпределители. Какво налага използването им?

            Преди време влезе в сила европейска директива, чието изпълнение предстои в близките месеци да се материализира първоначално като промени в нормативната уредба. Във връзка с очакваното изменение, ще се наложи оборудване на отоплителните тела в жилищата с топлинни разпределители. За това, предлагайки тази опция още от сега, се опитваме да сме един ход напред.

 

Какви са предимствата на топлинните разпределители?

            Монтирайки топлинни разпределители на отоплителните тела в своя дом, всеки клиент на Топлофикация Сливен получава възможност лично да управлява своето потребление на топлинна енергия. Това означава, че реално стойността на месечните фактури ще се контролира от ползвателите на услугата.

 

Доколкото разбрахме, няма да монтирате стандартни уреди за измерване на потребената енергия, а дистанционни. Какво ги различава от добре познатите топлинни разпределители?

            Да, предлагаме уреди за дистанционен отчет.

При стандартните уреди за отчет всеки месец е необходимо да се засичат от представител на топлинния счетоводител, който отговаря за тях. Тази дейност е задължителна, за да бъдат изготвени месечните фактури. При дистанционните уреди няма нужда от посещения, засичането се случва от разстояние и е също толкова сигурно, колкото и при стандартните разпределители.

 

Това ли е единственото предимство на дистанционния отчет?

            Основното е, но не и единствено.

Съществено предимство на дистанционните уреди е фактът, че предоставят изключително прецизно и точно отчитане на данните. Важно е да спомена, че при модерните разпределители, който предлагаме, напълно се елиминира факторът „човешка грешка“. Инкасаторът може по случайност да сбърка някоя цифра от нашето потребление, но при апаратът не съществува такъв риск.

 

Какво е необходимо да извършат абонатите, които са решили да монтират дистанционните уреди?

            Необходимо е да подготвят документи, с което да ни разрешат да стартираме самата процедура.

 

Какви са документите? Разкажете ни, нека бъдем полезни на сливенчани!

            Трябва да се предостави подписан договор за извършване на услугата дялово разпределение на топлинна енергия чрез топлинни разпределители в 2 екземпляра. Необходимо е да бъде представен подписан протокол от Общо събрание за взето решение за монтиране на уредите. Необходимо е да бъде изготвен и предоставен списък на собствениците в конкретната етажна собственост. Допълнително изискваме справка за задълженията, както и за моментното състояние на отоплителните тела. Държим да сме изрядни, когато пристъпваме към монтаж. Монтажът на всички в сградата се насрочва на една дата или на няколко поредни, в зависимост от големината и.

 

Какво се случва, ако клиент не е на тази дата на адреса?

            В случай, че клиент не осигури достъп в уговорената за монтаж дата, за същият ще бъде насрочен нов ден и час, но ще е необходимо да заплати по 12 лв на разпределител.

 

А как се процедира, ако в една сграда етажна собственост има апартамент, който не желае да си постави уреди за дялово разпределение. Това означава ли, че ще лиши останалите от възможността за монтиране на уредите?

            Не, клиентите, нежелаещи да поставят уреди за дялово разпределение на отоплителните тела, са задължени да подадат заявление за отсъединяване. Но трябва да знаят, че това се случва срещу заплащане.

 

В случай, че впоследствие Ваш клиент реши да присъедини нов радиатор, ще удовлетворите ли желанието му?

            Да, възможно е, трябва да ни уведомят и заедно да насрочим дата за монтажа.

            Готов съм да отговарям на всякакви въпроси, но държа клиентите ни да знаят, че цялата информация е поместена на страницата на Топлофикация Сливен. Дежурните ни служители на националния телефон отговарят на всички обаждания.

 

Предишна ГОЛЯМ ПОЖАР НА "ГОЛЯМА ЧАТАЛКА"
Следваща ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС Е АРЕСТУВАН В СЛИВЕН, ОПИТАЛ ДА ИЗБЕГНЕ ПОЛИЦЕЙСКА ПРОВЕРКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕВРОПЕЙСКАТА ШАМПИОНКА РАДОСЛАВА МАВРОДИЕВА БЕ ПОСРЕЩНАТА С ЦВЯТА И ПРЕГРЪДКИ В РОДНИЯ СЛИВЕН

С аплодисменти, овации „шампион“ и с цветя СК по лека атлетика Сливен посрещна  тържествено днес европейската шампионка Радослава Мавродиева пред залата, където тя води целогодишната си подготовка. Малки и по-големи бъдещи

Новини Сливен

ДОМАТИТЕ В СЛИВЕН МИНАХА 5 ЛЕВА

Розовите домати в Сливен минаха границата от 5 лв/кг, установи репортер на Sliveninfo. Подобни цени могат да се видят в магазините. На общинския пазар максималната цена на домата е 4,90

Новини Сливен

НЮЙОРКСКАТА ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ НА АРИ РОЛАНД ИЗЛИЗА НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА В СРЯДА

На сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ в сряда, 12 декември ще излезе джаз квартетът от Ню Йорк на Ари Роланд. Формацията e известна с концертите си по цял свят.