ДИРЕКТОРЪТ НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН КРЕМЕНА ОКСЕНКРУГ Е НОСИТЕЛ НА ПРИЗА „МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2022“ В КАТЕГОРИЯ “МУЗИКАЛЕН МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА”
юни 24, 2023 1523 Прегледи

ДИРЕКТОРЪТ НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН КРЕМЕНА ОКСЕНКРУГ Е НОСИТЕЛ НА ПРИЗА „МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2022“ В КАТЕГОРИЯ “МУЗИКАЛЕН МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА”

Директорът на Симфоничен оркестър – Сливен Кремена Оксенкруг, е носител на приза „Музикант на годината 2022“ в категория “Музикален мениджър на годината”, в националната анкета на предаването „Allegro vivace“ на програма „Хоризонт“ на Българското Национално Радио. Отличието беше връчено на тържествена церемония, която се проведе на 23 юни в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ под патронажа на Министерство на културата.

Това е втора престижна награда за културния институт под нейно ръководство – през ноември 2022 тя донесе и първата “Кристална лира” за сливенските симфоници.

Достоен завършек на изключително успешния 90ти юбилеен творчески сезон на състава, в който сливенската публика се наслади на богато разнообразие от висококачествени музикални събития.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ "ГРИЖА В ДОМА В ОБЩИНА СЛИВЕН"
Следваща ЕНЬОВДЕН В ПЪДАРЕВО И ЖЕРАВНА!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН

Приключи санирането на блок № 7 в кв. „Кольо Фичето“. Пред зам. кмета Румен Иванов днес жителите на блока споделиха, че са доволни от обновяването на сградата и допълниха, че

Новини Сливен

ХВАНАХА ЖЕНА С ДРОГА

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на участък „Кв.Шести“ към РУ-Нова Загора. На 9 март е извършена проверка на 40-годишна жена. В нея е намерен плик, съдържащ наркотично вещество-хероин.

Новини Сливен

ПРОФ. ПЛАМЕН ДЖУРОВ И МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ СЕ СРЕЩНАХА С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

Един от най-изтъкнатите български диригенти професор Пламен Джуров, ръководителят на проекта „Музиката вместо улицата“ маестро Георги Калайджиев и директорът на Симфоничен оркестър Сливен Кремена Оксенкруг се срещнаха с областния управител