ДИРЕКТОРЪТ НА РЗИ – СЛИВЕН ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПО-СТРОГИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 20 ДНИ

ДИРЕКТОРЪТ НА РЗИ – СЛИВЕН ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПО-СТРОГИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 20 ДНИ

Директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова издаде заповед за по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус в Област Сливен. Заповедта идва след като Сливен влезе в тъмночервената зона.

Във връзка с нарастване на регистрирана заболяемост от COVID-19 на населението в област Сливен над 500 на 100 000 души за 14 дневен период и Решение от 08.10.2021г. на Областен кризисен щаб, се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Мерките ще са в сила от 11 до 31 октомври, включително. Целта е да се ограничи разпространението на вируса и да се предотврати увеличаващия се натиск върху болничните лечебни заведения.
Преустановява се провеждането на: присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи; конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения и други мероприятия с такъв характер в присъствена форма; всички масови мероприятия от обществен и частен характер, музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи, общоселищни празници и други с такъв характер. Мероприятия от частен характер (кръщенета, сватби и др.) се допускат само за членове на домакинството.
Преустановяват се посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви, пенсионерски клубове.
Преустановява се провеждането на спортни събития на открито и закрито с изключение на включените в годишния държавен спортен календар, като същите се провеждат без публика. Тренировъчна дейност се провежда само за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации.

Преустановява се дейността на тържища, базари, изложения, битаци.
На общинските пазари да се създаде организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция най-малко 1,5 метра между посетителите, като посетители и работещи са длъжни да носят защитна маска за лице.
В търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове тип МОЛ да се създаде организация за недопускане на посетители с прояви на остри респираторни заболявания, въвеждане на еднопосочно движение и осигуряване на дистанция най-малко 1,5 метра между посетителите, като посетители и работещи са длъжни да носят защитна маска за лице.

Във фитнес центровете да се създаде организация за недопускане на посетители с прояви на остри респираторни заболявания.
За учениците от гр. Сливен, гр. Нова Загора, гр. Котел и гр. Твърдица се въвежда ротационен принцип на обучение, съобразно график, изготвен от Регионално управление на образованието-Сливен.

Детски градини и ясли работят при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановяват се свижданията/посещенията в лечебни заведения/ специализирани институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни. Допускат се изключения при терминално болни, по преценка на ръководителя на лечебното заведение/социалната институция при спазване на всички противоепидемични мерки.

За непосочените дейности и обекти да се прилагат Заповед №РД-01-743/31.08.2021г. и Заповед №РД-01-748/02.09.2021г. на Министъра на здравеопазването.

С пълния текст на заповедта за допълнителните противоепидемични мерки може да се запознаете в прикачения файл.

ZAPOVED за допълнителни противоепидемични мерки област Сливен в периода 11-31.10.2021г.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ТАНЕР АЛИ ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ДПС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЪРЖАВЕН АРХИВ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 60 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО МУ

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му. По този повод заместник-кметът Румен Иванов поздрави всички служители в отдела. „Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод юбилея. Създаването на Държавен архив-Сливен

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ ЛИФТ НЯМА ДА РАБОТИ ДО 27 АПРИЛ ЗАРАДИ ПРОФИЛАКТИКА

Пътническа въжена линия Сливен – Карандила няма да работи до 27 април, съобщават от Пътнически превози. Причината за спирането на станцията е традиционната пролетно-лятна профилактика, която се прави на всеки

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ПОДНОВИ ЦЯЛАТА ЛЕГЛОВА БАЗА НА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СЛИВЕН

Община Сливен инициира подновяването на леглата и матраците на всички детски ясли, намиращи се на територията на града. Бяха закупени и доставени общо 180 двойни легла тип „сандвич“, 140 легла