ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ
юни 22, 2021 499 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

Темата за машинното гласуване си остава сред главните в процеса на подготовка за изборите на 11 юли. Като един от депутатите на Демократична България в 45 НС, подкрепил машинното гласуване, нека го защитя още веднъж със следните аргументи:

Позатихнаха наистина насажданите страхове на бившите управляващи, че машинното гласуване може да провали изборите. Остава засега неизвестно какво и кога ще реши Конституционния съд за заложеното в Изборния кодекс задължително гласуване с машини в секции над 300 избиратели.

Като че ли противниците на машинното гласуване изоставиха и обидното и направо дискриминационно внушение, че възрастните хора ще бъдат затруднени да се справят. Обидно е, защото се изхожда от представата за възрастните хора от приказките за имало едно време един дядо и една баба.

Та, това са нашите добре образовани родители, баби и дядовци – бивши учители и специалисти във всички сфери. Смело може да се каже, че всъщност възрастните днес са системно най-образованата част от избирателите, включително и хората от по-ниско квалифицираните професии.

Без да подценяваме и включваме в тази класация, разбира се, младежите. Защото за тях проблем за „справяне“ с мaшините за гласуване по принцип няма.

Но тъй като някои избиратели наистина може пък да са се поддали на облъчването, че гласуването с машини е нещо сложно, задължение на ЦИК и управлението е активно и всекидневно по най-достъпен начин да обяснят достатъчно нагледно как всъщност ще се гласува. И ние от ДБ правим немалко в тази посока.

С машини или с хартиена бюлетина, където както е предвидено в СИК, да излезем и да гласуваме за ново управление на нашата европейска държава по европейски правила!

С 23 това е гарантирано!

Предишна МНОГОКРАТНИЯТ ШАМПИОН НА СТРАНАТА ПО КОЛОЕЗДЕНЕ И КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЕВГЕНИ БАЛЕВ, ПОВЕЖДА ГРАДСКИЯ ВЕЛОТУР В СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ИГУМЕНА НА ЗОГРАФСКИЯ МАНАСТИР – АРХИМАНДРИТ АМВРОСИЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН С ТРАДИЦИОННАТА СИ ИНИЦИАТИВА ЗА 3 МАРТ

Младежи от МГЕРБ – Сливен украсиха с националното знаме дърветата по главната улица на града. Инициативата на младежката организация е по случай националния празник на България – 3 март. За

Новини Сливен

СРЕБРО И БРОНЗ ЗА ПРЕСЛАВА ДОБРЕВА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОТОКАН КАРАТЕ ДО

Дванадесетгодишната Преслава Добрева спечели един сребърен и три бронзови медала от Свeтовното първенство по шотокан карате до, но в по-голямата възрастова група. Представителката на сливенския филиал на КК „Цанев” не

Новини Сливен

Д-Р ЙОРДАН КОТОВ – ЕДИН ЩАСТЛИВ ИМЕНИК НА БОГОЯВЛЕНИЕ

За него хората говорят. Че е отличен професионалист, дори перфекционист в своята работа. Че никога не повиша тон и е учтив към всички – и пациенти, и колеги. Че е