ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ
юни 22, 2021 419 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

Темата за машинното гласуване си остава сред главните в процеса на подготовка за изборите на 11 юли. Като един от депутатите на Демократична България в 45 НС, подкрепил машинното гласуване, нека го защитя още веднъж със следните аргументи:

Позатихнаха наистина насажданите страхове на бившите управляващи, че машинното гласуване може да провали изборите. Остава засега неизвестно какво и кога ще реши Конституционния съд за заложеното в Изборния кодекс задължително гласуване с машини в секции над 300 избиратели.

Като че ли противниците на машинното гласуване изоставиха и обидното и направо дискриминационно внушение, че възрастните хора ще бъдат затруднени да се справят. Обидно е, защото се изхожда от представата за възрастните хора от приказките за имало едно време един дядо и една баба.

Та, това са нашите добре образовани родители, баби и дядовци – бивши учители и специалисти във всички сфери. Смело може да се каже, че всъщност възрастните днес са системно най-образованата част от избирателите, включително и хората от по-ниско квалифицираните професии.

Без да подценяваме и включваме в тази класация, разбира се, младежите. Защото за тях проблем за „справяне“ с мaшините за гласуване по принцип няма.

Но тъй като някои избиратели наистина може пък да са се поддали на облъчването, че гласуването с машини е нещо сложно, задължение на ЦИК и управлението е активно и всекидневно по най-достъпен начин да обяснят достатъчно нагледно как всъщност ще се гласува. И ние от ДБ правим немалко в тази посока.

С машини или с хартиена бюлетина, където както е предвидено в СИК, да излезем и да гласуваме за ново управление на нашата европейска държава по европейски правила!

С 23 това е гарантирано!

Предишна МНОГОКРАТНИЯТ ШАМПИОН НА СТРАНАТА ПО КОЛОЕЗДЕНЕ И КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЕВГЕНИ БАЛЕВ, ПОВЕЖДА ГРАДСКИЯ ВЕЛОТУР В СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ИГУМЕНА НА ЗОГРАФСКИЯ МАНАСТИР – АРХИМАНДРИТ АМВРОСИЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

15-ГОДИШНА ШОФЬОРКА ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА, ПРИ КОЯТО ДВАМА МЛАДЕЖИ СА С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

Двама младежи – на 18 и 19 години, от Нова Загора са с опасност за живота след катастрофа. Те са настанени в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.

Новини Сливен

ВИДНАТА ОБЩЕСТВЕНИЧКА НИКОЛИНА СУКМАНДЖИЕВА СИ ОТИДЕ НА 99

Видната сливенска общественичка Николина Сукманджиева почина на 99 години. Учителката ще се запомни с чуждите езици, които владееше и обществената деятелност, която до последно провеждаше. Николина Сукманджиева беше уникален планинар

Новини Сливен

ТРИ СА ЖЕРТВИТЕ И 12 РАНЕНИТЕ ПРИ ТРАГЕДИЯТА СЪС СЛИВЕНСКИЯ БУС

На този етап можем да потвърдим смъртта на трима души при тежката катастрофа между украински тир и автобус със сливенска регистрация, станала рано тази сутрин на пътя от Елхово за