ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ
юни 22, 2021 379 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

Темата за машинното гласуване си остава сред главните в процеса на подготовка за изборите на 11 юли. Като един от депутатите на Демократична България в 45 НС, подкрепил машинното гласуване, нека го защитя още веднъж със следните аргументи:

Позатихнаха наистина насажданите страхове на бившите управляващи, че машинното гласуване може да провали изборите. Остава засега неизвестно какво и кога ще реши Конституционния съд за заложеното в Изборния кодекс задължително гласуване с машини в секции над 300 избиратели.

Като че ли противниците на машинното гласуване изоставиха и обидното и направо дискриминационно внушение, че възрастните хора ще бъдат затруднени да се справят. Обидно е, защото се изхожда от представата за възрастните хора от приказките за имало едно време един дядо и една баба.

Та, това са нашите добре образовани родители, баби и дядовци – бивши учители и специалисти във всички сфери. Смело може да се каже, че всъщност възрастните днес са системно най-образованата част от избирателите, включително и хората от по-ниско квалифицираните професии.

Без да подценяваме и включваме в тази класация, разбира се, младежите. Защото за тях проблем за „справяне“ с мaшините за гласуване по принцип няма.

Но тъй като някои избиратели наистина може пък да са се поддали на облъчването, че гласуването с машини е нещо сложно, задължение на ЦИК и управлението е активно и всекидневно по най-достъпен начин да обяснят достатъчно нагледно как всъщност ще се гласува. И ние от ДБ правим немалко в тази посока.

С машини или с хартиена бюлетина, където както е предвидено в СИК, да излезем и да гласуваме за ново управление на нашата европейска държава по европейски правила!

С 23 това е гарантирано!

Предишна МНОГОКРАТНИЯТ ШАМПИОН НА СТРАНАТА ПО КОЛОЕЗДЕНЕ И КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЕВГЕНИ БАЛЕВ, ПОВЕЖДА ГРАДСКИЯ ВЕЛОТУР В СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ИГУМЕНА НА ЗОГРАФСКИЯ МАНАСТИР – АРХИМАНДРИТ АМВРОСИЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ СИГУРНОСТТА И ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ И ПОЧИВНИ ДНИ

Главен инспектор Илиян Николов началник на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР-Сливен и началник сектор „Охранителна полиция” главен инспектор Венелин Гецов  представиха на брифинг днес предприетите мерки за обезпечаване на обществения

Новини Сливен

19-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПОВРЕЖДАНЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ

19-годишен от село Съдиево е задържан за нанесени материални щети по лек автомобил „Фолксваген Поло“. Сигналът е получен на 10 юни от собственика на автомобила. Унищожено е задно панорамно стъкло.

Новини Сливен

МВР – СЛИВЕН ПРЕДОСТАВИ ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СНОЩНИЯ ИНЦИДЕНТ С ПОСТРАДАЛИТЕ ПОЛИЦАИ В КВ. „НАДЕЖДА“

Сигнал за висока музика в кв.“Надежда“ в Сливен бил  получен снощи в 22.15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група от лица, които