ДИМИТЪР СЯРОВ: С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА ИЗБЕРЕМ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ФАКТОР ЗА СПРАВЯНЕ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА
юли 9, 2021 404 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ: С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА ИЗБЕРЕМ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ФАКТОР ЗА СПРАВЯНЕ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА

Уважаеми избиратели, съмишленици и симпатизанти  от Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, ОТ ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В 21 Сливенски избирателен район, в последните броени дни и часове до изборите на 11 юли  от името на цялата листа на Демократична България ви призовавам да се фокусираме върху политическа ситуация в страната.

За 30 години, след приемането на новата конституция, България  е имала  шест служебни правителства. Четири от тях са през  последните десет години, след три управление на ГЕРБ и едно след управлението на БСП, ДПС и Атака.

Какво означава това? Означава, че след  идването на ГЕРБ на власт през 2009 година България е в перманентна политическа криза. Докато УПРАВЛЯВАЩИТЕ  през цялото време ни уверяваха, че главната им грижа е опазване на стабилността , излиза че стабилни се оказват само схемите и зависимостите, пораждащи корупционни скандали. На всички нива, във всички власти.

В момента България се управлява  без парламент и без редовно избрано правителство. И това е сигурен знак, че сме в политическата криза . Дори имаме основание да твърдим, че сме в най-острата политическа криза след управлението на Виденов и БСП в началото на 1997 година. Защото сме свидетели, че сега ръководители на институции от управлението на ГЕРБ и патриотите, отговорни  представители на държавната администрация, прикрито  и дори демонстративно отказват да си сътрудничат със служебното правителство.

Твърдим, че това е пряка  последица от т. нар. „модел Борисов“.

Съвсем очевидно е, че повече не може да се продължава по този начин.

Затова като общество следва да си дадем оценка, че страната има остра нужда час по-скоро от парламент и редовно правителство. От ново доверие в управлението и институциите.

За изборите на 4 март, дори още от миналото лято, ние от Демократична България се обявихме за разграждане на този модел и предложихме програма за изход от насложилите  се кризисни фактори  – политическа криза, свързана с тежки ендемични корупционни скандали,  здравна криза и икономическите последици от нея.

В предишния парламент депутатите от Демократична България се опитахме да намерим решение за излизане от ситуацията. Внесохме законопроекти, работихме конструктивно с парламентарните механизми да се върви към ново управление. Но обективно нямахме необходимата тежест да ги прокараме.

Отбелязваме и припомняме тази съвсем скорошна ситуация, защото проблемът за парламентарната тежест сега стои още по-остро.  Защото на всички избиратели, трябва да е ясно, че нито моделът може да бъде разграден, нито можем да се върнем към реално функционираща парламентарна демокрация без парламент и излъчено от него правителство с нова сила и доверие. Никакви забатачени проблеми по места,  като нашите тук с отровния въздух, който години наред  дишат новозагорци, нито за питейната вода на Сливен, могат да бъдат решени. Нито пък могат да бъдат спрени керваните  от тирове с необработена дървесина към чужбина.

Затова нашият настойчив призив е българските граждани в страната и чужбина да дадат на нашето обединение Демократична България много по-сериозна подкрепа като изход от  политическата криза.

В кампанията се убедихме, че хората не одобряват да влизаме от избори в избори, не са доволни от съществуващата несигурност и липсата на готовност на политиците да поемат своята отговорност.

За да има в бъдещото Народно събрание определящ посоката на страната политически фактор, който да се изправи срещу предизвикателствата с необходимата и толкова липсваща предвидимост в целите и действията, гласувайте за Демократична България с номер 23!

ЗА СВОБОДА, ЗАКОННОСТ, МОДЕРНИЗАЦИЯ!

 

Предишна ОБРЪЩЕНИЕ НА Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща СТЕФАН ПАСКОВ: ГЛАСУВАЙТЕ, ПРОМЯНАТА ИДВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРЕНИРОВКАТА С ЕНЧО КЕРЯЗОВ В ЗАЛА EXTREME ZONE ЩЕ СТАВА С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ

Скъпи приятели, след публикацията ни за съвместна тренировка с Енчо Керязов, получихме стотици обаждания. Това много ни радва, но залата, за съжаление, ще се окаже прекалено малка. Ще се допускат

Новини Сливен

СЛИВЕН ЧЕСТВА НЕЗАВИСИМОСТТА С ТЪРЖЕСТВЕН РИТУАЛ И ПОКАЗ НА ВОЕННА ТЕХНИКА

  С тържествен ритуал с издигане на националния трибагреник и военни почести Сливен отбеляза 110-тата годишнина от провъзгласяването на независима България.  Церемонията се състоя на централния площад”Хаджи Димитър”. Кметът на общината

Новини Сливен

5 864 СА ВАКСИНИРАНИТЕ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

От началото на имунизационната кампания са ваксинирани 5 864 жители на област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  742-ма от тях са получили и втора игла на РНК-ваксина. Общопрактикуващите  лекари и медиците в