ДИМИТЪР СЯРОВ : ОТ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СЛИВЕН ПРЕДЛАГАМЕ С  ИЗБОРИТЕ ЗАЕДНО ДА СИ ВЪРНЕМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА, КЪДЕТО ИМА  ПРАВИЛА И ПРОСПЕРИТЕТ ЗА ВСЕКИ
март 16, 2021 2101 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ : ОТ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СЛИВЕН ПРЕДЛАГАМЕ С ИЗБОРИТЕ ЗАЕДНО ДА СИ ВЪРНЕМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА, КЪДЕТО ИМА ПРАВИЛА И ПРОСПЕРИТЕТ ЗА ВСЕКИ

Драги приятели, независимо от силно ограничените възможности заради пандемията, все пак правим възможното да стигнем до избирателите. Казвам това, за да се извиня на всички наши приятели, че по тази причина не бяха сред нас при представянето на кандидатите за депутатите на Демократична България в 21 МИР – Сливен.

За да компенсирам това искам да допълня вече излязлата информация за събитието и с казаните от мене по няколко думи за нас в качеството ми на водач.

Аз лично в тази наистина трудна кампания черпя кураж и съм много доволен, че успяхме да съставим един отбор, един екип. Харесвам тези хора. Ние сме от различни поколения и смятам това за предимство. Радвам се, че съм с тях. Защото те всички са добри професионалисти в своята област, нямат нито бели нито черни петна в биографиите си, всички тук сме с лицата си на почтени граждани. И не на последно място – всички са последователни в нашата обща кауза, че всички се чувстваме като представители на демократичните хора, на демократична общност в областта.

В добавка, ето и критериите на ДБ, по които сме подбрани: За кандидати за народни представители се излъчват лица, които споделят ценностите, принципите и целите на коалицията и това е видно от публичната им биография, ползват се с доверието на председателския съвет, притежават висока нравственост и поне няколко от следните качества: признат принос към дейността и целите на ДБ или някоя от партиите-членки; проявена способност за отстояване на каузите и ценностите на ДБ; авторитет сред местната общественост или някоя професионална или гражданска общност; добри комуникационни способности; доказана способност за екипна работа и придържане към политическата линия на ДБ, доколкото тя съответства на целите и принципите по основополагащите документи на обединението.

Позволявам си да повторя казаното пред присъстващите, по няколко думи почти буквално за всеки един от нас:
1.Аз съм Димитър Сяров, работя като адвокат, политическата ми дейност е свързана единствено и само с ДСБ от нейното учредяване до днес. Втори мандат съм заместник-председател на партията. Бил съм общински съветник и областен управител. Женен съм, имам дъщеря ученичка. Живея и работя в родния си град. Моите лични цели в тези избори са успешно представяне на ДБ, като условие за връщане на страната към принципите на демокрацията в съвсем конкретното значение на тези думи.

2.Много се радвам, че в лицето на втората в листата Кремена Петрова имаме сериозно представителство в община Нова Загора. Новозагорци я избраха за общински съветник, знаят колко е последователна и непримирима в отстояването на каузата да спре обгазяването и тровенето на въздуха в града. Били сме заедно и ще продължим заедно тази битка. Кремена е представител на гражданската квота на ДБ. Тя е икономист по образование с магистърска степен. Работи като ръководител на Търговско-икономически отдел в ЗММ Нова Загора.

3.Трета в листата е Таня Еленска – г-жа Еленска е дългогодишна учителка в ПМГ „Добри Чинтулов“. Тя също е много популярна, защото даваше на своите ученици през цялата си кариера не само знания по история, но им помагаше да бъдат граждани. Носител е на престижите награди „Неофит Рилски“ и „Софроний Врачански“, „Аргира Жечкова“ и др., които са израз за признанието на обществеността не само в нашия град.

4. Четвъртият в листата Росен Петков е инженер. Роден е в Сливен. Повече от 10 години е работил и живял в Лондон. Има опит като супервайзор и проджект мениджър в международни строителни компании. Както и в сферата на IT технологиите и E-commerce платформите. В момента се занимава с изграждане и дизайн на уеб сайтове. Завръща се в родния си град през 2019 г. с убеждението, че обстановката в България би могла да се подобри само чрез активни действия.

5. На пето място е Емил Димитров – той също е сливналия.Тук е завършил средното си образование в Математическата гимназия, завършил е и престижно висше образование със специалност Проектиране и управление на информационни системи. Понастоящем е основен съдружник и управител на IT компания с богата история и безупречна репутация. Вярва в почтения бизнес и в творческия потенциал на българските предприемачи. Дълбоко е убеден, чe е единственият начин за осъществяване на реална промяна в държавата ни, минава през политическа борба с ясни намерения и ясни отговорности. Затова силно е ангажиран с каузата на ДСБ и ДБ и много помага за успеха на кампанията.
Следват имена на личности, които без съмнение са били през годините лица на ДСБ и Демократичната общност в нашия град. И те като Емил са силно ангажирани партийно и граждански.

6.Сред тях е д-р Мая Миланова. Потомствен медик, покойните й родители са известни лекари. Тя е специалист по кожни и венерически болести. Била е управител на Центъра за кожни и венерически болести. В момента е началник на Отделението по кожни и венерически болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

7.В листата е моят колега и приятел адвокат Георги Мавродиев. Той е от Жеравна, но професионалния му и житейски път е свързан със Сливен. Освен юридическа има експертиза и като геодезист в община Сливен. Георги Мавродиев е областен председател на ДСБ.

8.Съвсем младият Станимир Койчев е от попълнението на демократите в родния си Сливен. След като получава диплома по специалността Фармация в Медицинската академия в София се връща в Сливен. Той е собственик и управител на аптеки в семейния бизнес.

9.Сред нас е Пепа Митева. Тя е икономист и е нашата безкористна опора в партията . Майка е на две деца и в момента работи в частна фирма като икономист. Дълги години е упражнявала професията си в държавната администрация – в Агенцията за държавни вземания, в Териториалната дирекция на НАП Бургас.

10.С листата ни се ангажира и нашият съгражданин Борил Димитров, Борил е магистър по Хидрология и Климатология с диплома от Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. Доста години вече работи като специалист и ръководител на дейностите свързани с мениджмънт на бедствията.

БЪЛГАРИЯ И СЛИВЕН МОГАТ МНОГО ПОВЕЧЕ!

ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – С НОМЕР 11

Предишна КРЪСТЬО ЛАФАЗАНОВ ГОСТУВА В СЛИВЕН В ЧЕТВЪРТЪК
Следваща ОЩЕ 77 БОЛНИЧНИ ЛЕГЛА ЗА COVID-19 СА РАЗКРИТИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛИ НА СЕРИЯ ОТ КРАЖБИ СА ЗАДЪРЖАНИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ-ТВЪРДИЦА

В хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, проведена на 27 и 28 юли, на територията на РУ-Твърдица са задържани двама мъже на 24 и 17 години от

Новини Сливен

КИА БЛЪСНА 16-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ НА ПЪТЯ ЗА СЕЛО САМУИЛОВО

На 18 ноември, около 18,40 часа, е възникнало пътно произшествие с пострадал пешеходец. На път SLV-2061, близо до заведение „Боров рай”, лек автомобил „КИА”, управляван от водач на 57 години

Новини Сливен

ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ: КУЛТУРНИТЕ ИНСТИТУТИ СА СРЕД НАЙ-ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ПАНДЕМИЯТА И АКО ДЪРЖАВАТА НЕ ИМ ПОМОГНЕ, ГИ ОБРИЧА НА ФАЛИТ

Министерство на културата бави средствата за държавните театри и културните институти в страната, макар че в резултат на пандемията те са измежду най-пострадалите браншове и са в тежко финансово положение