ДИМИТЪР СЯРОВ: НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА НИ РЕПУБЛИКА ОСТРО СА И НЕОБХОДИМИ СТРОИТЕЛИ, А НЕ РАЗРУШИТЕЛИ
07.06.2024 140 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ: НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА НИ РЕПУБЛИКА ОСТРО СА И НЕОБХОДИМИ СТРОИТЕЛИ, А НЕ РАЗРУШИТЕЛИ

Три дни преди вота си позволявам като водач на листата на Синя България в 21 Сливенски район да се обърна към демократите, десните хора, към всички наши земляци от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и населените места от общините. С това лично обръщения от тревоги и надежди отправям призив за подкрепа в личен план и за листата ни от познати отговорни и почтени личности. За Синя България!
–––-
Три дни преди вота в неделя според прогнозите на социолозите се очертава повтаряне на картината от последните избори с възможни размествания след първия.

Ако това се сбъдне, ще се окажем вероятно изправени не към решаване на нестабилността в държавното управление, а по-скоро към още по-трудно продължение на досегашната ситуация.
Има и един обнадеждаващ факт обаче, посочван от всички агенции с голяма доза на сигурност да се случи – влизането на политическата коалиция Синя България в народното събрание.

Не за друго, а защото като политическа сила Синя България разчита ситуацията с разсъдливост и отговорност. На мнение сме, че е дошло времето площадните вълнения, оказали се за съжаление, удобни за ловене на риба в мътна вода, да отстъпят именно на такъв подход. Защото тази справедлива и не без основание енергия на протестите, станаха „горивото“ за всякакви партии – на партии, провъзгласяващи се за „оръжие“, „юмрук“, „меч“ и подобни.
Всички тези партии-разрушители и техните водачи очевидно разчитат на внушенията, наслоявани през годините на прехода, че демокрацията е лошо управление, че тя е виновна за липсата на обществена и лична перспектива, за недобро образование и здравеопазване, за поставяне под съмнение кой е българският национален интерес и как да бъде защитена националната ни сигурност.

Ние като политическа сила твърдим, че не демокрацията ни е изправила пред посочените предизвикателства. А обратното – нейната фасадност при прилагането й. На скандалната липса за следване и прилагане на принципите на демокрацията.
И това е основното, което ще избираме на 9 юни – между прегракналите от лъжи говорители на обещаващите разрушение във всякакви посоки – или ще ги отхвърлим като истинска заплаха за демокрацията.

Синя България в своята програма – в икономиката, социалната сфера, образованието, здравеопазването, сигурността, залага и ще работи за благосъстоянието и просперитета ни като европейска нация. Нация, която осъзнава и отстоява именно по законите на демокрацията личното ни и общо благополучие.

Но като основополагащ подход това да се случи е в бъдещото народно събрание най-сетне да се тръгне към нормална и смислена последователна законодателна дейност. Имаме такава готовност.

Призоваваме да споделите нашето убеждение, че на европейска България по избрания от нея път в рамките на ЕС и НАТО, избран с надеждите и волята от голямото мнозинство нейни граждани, са й необходими отговорни строители, а не разрушители, водени от партийни ползи за власт, дори защитаващи чужди интереси, извън общите ни интереси с нашите съюзници.
Като консервативна десница обаче се противопоставяме безкомпромисно, през горчивия опит вече, на прилагане на „ала бала политиката“ и политиката „няма ляво, няма дясно“. Те очевидно не успяват и ни повличат със своите провали от парламент в парламент.

Партии-разрушители и техните водачи се заканват и на Европейския парламент, не само в България, за съжаление. Няма да успеят, мнозинството от европейците няма да си загубим здравия разум до такава степен, че да им позволим това да се случи.
Затова за България и нейните граждани е важно да не допуснем да изпратим в Брюксел подобни разрушители, че и да им платим сребърниците с данъците си, вместо да ги оставим да си ги търсят от Путин. От доказания разрушител на Украйна и международното право.

От Синя България сме за мира в Украйна, за спиране на руската агресия и поемане на отговорност за жертвите и разрушенията от режима на Путин. Докато това се случи да бъдем част от усилията на ЕС и НАТО за оказване на военна и всякаква помощ на страдащите украинци да се защитят.

Призоваваме на 9 юни достатъчно българи да обединим своя глас за успеха на Синя България.

В нашия Сливенски край, доказан с юначеството и предприемачеството си, имаме потенциал да помогнем на страната си.
С този си избор да направим първата крачка по демократичен път народното ни събрание да бъде различно от последните – работещо!

Това е възможно, вижда се, че можем да преминем бариерата като Синя България! През последните дни буквално все повече граждани разбират, че това е необходимо, защото има смисъл! Бъдете част от тях!

На 9 юни за Синя България за народно събрание и Европейски парламент – номер 3 в двете бюлетини!

 

Предишна МАРИЯ БАЛЪКЧИЕВА: ГЛАСУВАЙТЕ С № 26, ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ РОДИНАТА
Следваща МАРИЯ БЕЛОВА: ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ-СДС Е ГЛАС ЗА СТАБИЛНА И ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ, В СИГУРНА ЕВРОПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЯН ДЕЧЕВ ЗАЕ ВТОРОТО МЯСТО В ЛИСТАТА НА БСП ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН

Деян Дечев зае второто място в листата на БСП за Област Сливен, научи Sliveninfo. За второто място се проведе тайно гласуване в областния съвет на социалистите, който приключи преди минути.

Новини Сливен

МОМЧЕ ОТ СТАРО СЕЛО СЕ УДАВИ НА МОРЕТО

17-годишно момче се е удавило в морето край Черноморец на 2 август, съобщи бургаската полиция. Младежът е от село Старо село, община Сливен. Той влязъл във водата на неохраняемия плаж

Новини Сливен

В СЛИВЕН ТРЪГВА КОНКУРСЪТ „АЗ И МОЯТ ГРАД“

Община Сливен в партньорство с Художествена галерия „Димитър Добрович“, организира за 24-ти път традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и моят град“. Участниците са разделени в следните възрастови групи: деца