ДИМИТЪР СЯРОВ: ЗАЩО ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАЕДНО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЗАЩО ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАЕДНО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

В сполетялата ни несвършваща кампания през последната половин година, не без дирижирана намеса на заинтересовани партии и кръгове зад тях, това да се случи, на 14 ноември отново сме на избори.

Ние, хората от листата на 21 Сливенски избирателен район, заставаме за трети път пред вас – с имената, лицата и биографиите си. Почти без промени в състава си. Заставаме пред Демократичната общност и пред всички разочаровани от упражняването на властта през корупционни схеми и зависимости на “модела“ Борисов.
Търсим вашата подкрепа за ново управление на промяната!

Като водач на листата си позволявам, защото считам за свой дълг да кажа няколко думи за нашата листа в отговор на вашите евентуални въпроси преди да гласувате за нас – защо сме заедно и какво ви предлагаме.

На първо място ние сме обединени от ценностите и целите на Демократична България и имаме политическа воля, решителност и експертиза да се включим със своите лични усилия за постигане и реализиране на мандат за реална управленска алтернатива със следните приоритети:

1. УКРЕПВАНЕ НА ПРАВОВИЯ РЕД И ИНСТИТУЦИИТЕ
Конституционни промени, отстраняващи Иван Гешев и настоящия ВСС, реформа на МВР.
2. БЕЗ ГЕРБ И ДПС В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Ликвидиране на свързаните с Борисов и ДПС корупционни мрежи и задкулисно влияние в икономиката, правосъдието и медиите.
3. ЛУСТРАЦИЯ И ИЗЧИСТВАНЕ НА СЛУЖБИТЕ
Публичен достъп до досиетата, вкл. полицейските досиета на прехода, реални проверки за интегритет при ключови назначения в администрацията и службите.
4. РАДИКАЛНА МОДЕРНИЗАЦИЯ
Дигитализация, електронно управление, иновативна икономика, енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата.
5. РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ
Разгръщане на потенциала на съгражданите ни в страната и в чужбина чрез ударни инвестиции в ключови сектори.
6. РЕСТАРТ НА РЕГУЛАТОРИТЕ И КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ
Въвеждане на конституционен стандарт при избора на членове на КЕВР, КЗК, КФН и др. Членовете на регулаторите да са доказали, че работят за обществения интерес.
7. ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА
Мерки срещу унищожаването на природните ресурси, спиране на незаконната сеч. Чист въздух, води и храни.
8. РЕФОРМА НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС
Въвеждане на дистанционно гласуване – електронно и по пощата, въвеждане на избирателен район “Чужбина”.
9. СТРАТЕГИЯ ЗА СВОБОДА НА МЕДИИТЕ
Гарантиране на независимостта на медиите от политически влияния и от концентрация на собствеността.
10. УКРЕПВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТТА НИ КЪМ ЕС И НАТО
Гарантиране на енергийния суверенитет и националната сигурност на България.

В по-личен план, казано обобщаващо, в листата имаме представители на Обединението ДБ за реализиране на тези приоритети във всички основни системи, които плачат за реформи и оздравяване – познават ги отвътре и ги практикуват, включително и на различни нива на управление.

Четирима от нас са практикуващи юристи, от които един е и преподавател по право. Имаме двама IT специалисти, единият и на мениджърски позиции, двама от сферата на здравеопазването – лекар и фармацевт, по един представител от сферата на средното образование, финансите, бизнеса и неправителствения сектор. /вж. плаката/

И в още по личен план: зад всеки от нас няма „опашки“ от зависимости и схеми, корупционни скандали. С открита последователна професионална, гражданска и политическа биография сме. Автентични носители сме на каузата Демократична България.
И ако го прецените като плюс – свързани сме с родния си Сливен и Сливенски край – житейски, професионално и емоционално. Ние си го броим за плюс. И още един плюс си приписваме – от нас няма да чуете евтин популизъм за неизпълними неща, които се леят по избори, няма да сме повод за лични нападки клевети и реч на омразата към нашите опоненти. Извън политическите аргументи срещу тях, които не премълчаваме. Пазим личното си достойнство и достойнството на другия.
Очевидно е, че на предишните два парламентарна избора достатъчно хора от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и останалите селища в региона са оценили именно тези наши позиции, защото получихме подкрепа, за да има Демократичната общност свой представител в парламента. Благодарим!

Призоваваме ви, въпреки разочарованията, умората, пандемията, отново да излезем и да гласуваме за Демократична България.
Без Демократична България, управление на промяната не е възможно. Защото нашата цел наистина е и си остава: Време е да спечели България!

Предишна МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КАНАБИС В НОВА ЗАГОРА
Следваща МЪЖ ПОТРОШИ КАСОВИ АПАРАТИ НА ЛАРГОТО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАК ТРЕТОКЛАСНИЦИ ОТ НОВА ЗАГОРА ПРАВЯТ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРИ ЗА БЪЛГАРЧЕТА ЗАД ГРАНИЦА

Образователни онлайн пъзели. Електронни тестове. Караоке, при което се учи. Това са само част от иновативните образователни онлайн ресурси, създадени от третокласници от СУ „Иван Вазов“ в Нова Загора. Става

Новини Сливен

КОЛА С ПАСАЖЕРИ СЕ ОБЪРНА ПРИ ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК В СЛИВЕН

Две коли се удариха челно, а едната се обърна. От нея бяха извадени двама души. Инцидентът стана малко след 14 часа в сряда в индустриалната зона на Сливен, в близост

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ АКЦИИТЕ ПО ОБЕЗВРЕЖДАНЕ НА РАЙОНИ И ЗАГРОБВАНЕ НА ОТКРИТИ ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ

Продължават акциите по обезвреждане на районите и загробване на откритите там животински отпадъци. По разпореждане на кмета Стефан Радев, беше увеличен броят на осигурената от Община Сливен техника, за извършените