ДИМИТЪР СЯРОВ: ЗАЩО ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАЕДНО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЗАЩО ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАЕДНО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

В сполетялата ни несвършваща кампания през последната половин година, не без дирижирана намеса на заинтересовани партии и кръгове зад тях, това да се случи, на 14 ноември отново сме на избори.

Ние, хората от листата на 21 Сливенски избирателен район, заставаме за трети път пред вас – с имената, лицата и биографиите си. Почти без промени в състава си. Заставаме пред Демократичната общност и пред всички разочаровани от упражняването на властта през корупционни схеми и зависимости на “модела“ Борисов.
Търсим вашата подкрепа за ново управление на промяната!

Като водач на листата си позволявам, защото считам за свой дълг да кажа няколко думи за нашата листа в отговор на вашите евентуални въпроси преди да гласувате за нас – защо сме заедно и какво ви предлагаме.

На първо място ние сме обединени от ценностите и целите на Демократична България и имаме политическа воля, решителност и експертиза да се включим със своите лични усилия за постигане и реализиране на мандат за реална управленска алтернатива със следните приоритети:

1. УКРЕПВАНЕ НА ПРАВОВИЯ РЕД И ИНСТИТУЦИИТЕ
Конституционни промени, отстраняващи Иван Гешев и настоящия ВСС, реформа на МВР.
2. БЕЗ ГЕРБ И ДПС В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Ликвидиране на свързаните с Борисов и ДПС корупционни мрежи и задкулисно влияние в икономиката, правосъдието и медиите.
3. ЛУСТРАЦИЯ И ИЗЧИСТВАНЕ НА СЛУЖБИТЕ
Публичен достъп до досиетата, вкл. полицейските досиета на прехода, реални проверки за интегритет при ключови назначения в администрацията и службите.
4. РАДИКАЛНА МОДЕРНИЗАЦИЯ
Дигитализация, електронно управление, иновативна икономика, енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата.
5. РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ
Разгръщане на потенциала на съгражданите ни в страната и в чужбина чрез ударни инвестиции в ключови сектори.
6. РЕСТАРТ НА РЕГУЛАТОРИТЕ И КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ
Въвеждане на конституционен стандарт при избора на членове на КЕВР, КЗК, КФН и др. Членовете на регулаторите да са доказали, че работят за обществения интерес.
7. ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА
Мерки срещу унищожаването на природните ресурси, спиране на незаконната сеч. Чист въздух, води и храни.
8. РЕФОРМА НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС
Въвеждане на дистанционно гласуване – електронно и по пощата, въвеждане на избирателен район “Чужбина”.
9. СТРАТЕГИЯ ЗА СВОБОДА НА МЕДИИТЕ
Гарантиране на независимостта на медиите от политически влияния и от концентрация на собствеността.
10. УКРЕПВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТТА НИ КЪМ ЕС И НАТО
Гарантиране на енергийния суверенитет и националната сигурност на България.

В по-личен план, казано обобщаващо, в листата имаме представители на Обединението ДБ за реализиране на тези приоритети във всички основни системи, които плачат за реформи и оздравяване – познават ги отвътре и ги практикуват, включително и на различни нива на управление.

Четирима от нас са практикуващи юристи, от които един е и преподавател по право. Имаме двама IT специалисти, единият и на мениджърски позиции, двама от сферата на здравеопазването – лекар и фармацевт, по един представител от сферата на средното образование, финансите, бизнеса и неправителствения сектор. /вж. плаката/

И в още по личен план: зад всеки от нас няма „опашки“ от зависимости и схеми, корупционни скандали. С открита последователна професионална, гражданска и политическа биография сме. Автентични носители сме на каузата Демократична България.
И ако го прецените като плюс – свързани сме с родния си Сливен и Сливенски край – житейски, професионално и емоционално. Ние си го броим за плюс. И още един плюс си приписваме – от нас няма да чуете евтин популизъм за неизпълними неща, които се леят по избори, няма да сме повод за лични нападки клевети и реч на омразата към нашите опоненти. Извън политическите аргументи срещу тях, които не премълчаваме. Пазим личното си достойнство и достойнството на другия.
Очевидно е, че на предишните два парламентарна избора достатъчно хора от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и останалите селища в региона са оценили именно тези наши позиции, защото получихме подкрепа, за да има Демократичната общност свой представител в парламента. Благодарим!

Призоваваме ви, въпреки разочарованията, умората, пандемията, отново да излезем и да гласуваме за Демократична България.
Без Демократична България, управление на промяната не е възможно. Защото нашата цел наистина е и си остава: Време е да спечели България!

Предишна МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КАНАБИС В НОВА ЗАГОРА
Следваща МЪЖ ПОТРОШИ КАСОВИ АПАРАТИ НА ЛАРГОТО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА АКУМУЛАТОРИТЕ ЗА МАШИНА ЗА ОБРАБОТКА НА СНЯГ КРАЙ КОТЕЛ

В РУ-Котел е започнато досъдебно производство за кражба на части от специализирана техника. За времето от 20 до 23 август неизвестен извършител е откраднал два броя акумулатори от снегообработваща машина

Новини Сливен

ШОФЬОРЪТ, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФАТА ДО ГАЛЕРИЯ „СИРАК СКИТНИК“, Е МЪРТЪВ

Шофьорът от катастрофата до галерия „Сирак Скитник“, за която Sliveninfo съобщи в четвъртък, е мъртъв. Той най-вероятно е получил инфаркт. Днес от МВР  – Сливен дадоха информация за инцидента. На

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА СКО „СИНИ КАМЪНИ“ – „СЛИВЕН СПОРТУВА 3/5km – RUN“

В изпълнение на дейностите по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 година, на 01.12.2018, Регионална здравна инспекция – Сливен, ще се включи в инициативата на СКО „Сини