ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА

Започна предизборна кампания за парламент и президент. Поредната официална, трета поред, в една всъщност несвършваща предизборна кампания, започнала  с протестите миналото лято, които поискаха предсрочни избори.От „Росенец“ насам, но и много преди това, залогът за Демократична България като политическа сила е един и остава непроменен – връщане към парламентарната република и върховенство на правото.

Последните проучвания за нагласите на избирателите показват, че подкрепата за ДБ е устойчива. А това е важно като индикация, че като цяло демократичната общност е наясно със ситуацията и няма да изгуби своите ценности и ориентири  кой именно е техният носител.

Половин година е дълго политическо време, за да се видят разделенията и противопоставянията по отношениена необходимостта от промяна, от управление на промяната. Затова са неадекватни призивите те да бъдат размити и едва ли не заличени.Това е пътят към сигурния провал за оздравяването на политическата система и институциите.

Демократична България залага на отчитане на реалностите, но без да се отказва от политическите средства за решаване на задълбочаващата се именно политическа криза, след дългогодишното управление на ГЕРБ. В същото време остава, както винаги е била, извън инженеринга, което ще рече, извън задкулисието.

В оставащите 30 дни с логото„Време е да спечели България“, с тези репери ще очертае и осветли, кризисната ситуация и във в другите останали свери и ще предложи решения. Които, за съжаление, не се случиха в три НС, а можеха да се случат.

Ще разберем ли кой беше изчислил провала и кой беше изпълнителят. ДБ в тази схема е извън всяко подозрение! И ще допуснем ли да има нов сезон сериала? Нека всеки от нас поеме своята отговорност това да не се случи. Като за начало  – толкова!

Предишна 161 КАНДИДАТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ПОСЯГАТ КЪМ ПАРЛАМЕНТА
Следваща "ИЗПРАВИ СЕ,БГ! НИЕ ИДВАМЕ!" ОТКРИ НАЦИОНАЛНАТА СИ КАМПАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА СКАНДАЛНОТО МЪЛЧАНИЕ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – СЛИВЕН

Областна администрация – Сливен продължава да мълчи по ключови теми. Администрацията мълчи за четвъртия член от политическия кабинет на областния управител. В сайта й фигурира длъжността експерт връзки с обществеността.

Новини Сливен

КОРТЕН ЧАКА ИНВЕСТИЦИИ ОТ СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ

Искаме България и в частност сливенският бизнес да инвестира при нас колкото се може повече и по-бързо. Това обяви пред Sliveninfo Анатолий Арабаджа, кмет на село Кортен в молдовската област

Новини Сливен

КВ. „НАДЕЖДА” НЕ ИСКА ДА ГЛАСУВА, ЗАСЕГА

На 4 април следобед Slivenifo публикува снимки от 6-то училище, където гласуват жителите на сливенския квартал „Надежда”. Колоната тогава стигаше 100 метра, въпреки проливния дъжд. По същото време днес Slivenifo