ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА

Започна предизборна кампания за парламент и президент. Поредната официална, трета поред, в една всъщност несвършваща предизборна кампания, започнала  с протестите миналото лято, които поискаха предсрочни избори.От „Росенец“ насам, но и много преди това, залогът за Демократична България като политическа сила е един и остава непроменен – връщане към парламентарната република и върховенство на правото.

Последните проучвания за нагласите на избирателите показват, че подкрепата за ДБ е устойчива. А това е важно като индикация, че като цяло демократичната общност е наясно със ситуацията и няма да изгуби своите ценности и ориентири  кой именно е техният носител.

Половин година е дълго политическо време, за да се видят разделенията и противопоставянията по отношениена необходимостта от промяна, от управление на промяната. Затова са неадекватни призивите те да бъдат размити и едва ли не заличени.Това е пътят към сигурния провал за оздравяването на политическата система и институциите.

Демократична България залага на отчитане на реалностите, но без да се отказва от политическите средства за решаване на задълбочаващата се именно политическа криза, след дългогодишното управление на ГЕРБ. В същото време остава, както винаги е била, извън инженеринга, което ще рече, извън задкулисието.

В оставащите 30 дни с логото„Време е да спечели България“, с тези репери ще очертае и осветли, кризисната ситуация и във в другите останали свери и ще предложи решения. Които, за съжаление, не се случиха в три НС, а можеха да се случат.

Ще разберем ли кой беше изчислил провала и кой беше изпълнителят. ДБ в тази схема е извън всяко подозрение! И ще допуснем ли да има нов сезон сериала? Нека всеки от нас поеме своята отговорност това да не се случи. Като за начало  – толкова!

Предишна 161 КАНДИДАТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ПОСЯГАТ КЪМ ПАРЛАМЕНТА
Следваща "ИЗПРАВИ СЕ,БГ! НИЕ ИДВАМЕ!" ОТКРИ НАЦИОНАЛНАТА СИ КАМПАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЙОРДАН ЛЕЧКОВ БЕШЕ СМЕНЕН КАТО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА БФС, НО ЩЕ ОСПОРВА

Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков е освободен от поста си. Това беше съобщено след заседанието на изпълнителния комитет. Мястото на Лечков като първи вицепрезидент и отговорник за

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕГОВАРЯ ЗА НАЕМАНЕ НА АВТОМОБИЛ ЗА РЕПАТРИРАНЕ НА КОЛИ-НАРУШИТЕЛИ

Община Сливен преговаря за наемане на специализиран автомобил, с който да се извозват на наказателен паркинг  коли, нарушили правилата за „Синя зона“ в града. Това каза на брифинг кметът Стефан

Новини Сливен

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТТА НА ДВАМА ПРОКУРОРИ ОТ СЛИВЕН

Шофьорът, който причини по непредпазливост смъртта на двама сливенски прокурори и средна телесна повреда на трети обвинител, получава условна присъда, научи Sliveninfo. Върховният касационен съд постанови три години условно и