ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА
15.10.2021 889 Прегледи

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА

Започна предизборна кампания за парламент и президент. Поредната официална, трета поред, в една всъщност несвършваща предизборна кампания, започнала  с протестите миналото лято, които поискаха предсрочни избори.От „Росенец“ насам, но и много преди това, залогът за Демократична България като политическа сила е един и остава непроменен – връщане към парламентарната република и върховенство на правото.

Последните проучвания за нагласите на избирателите показват, че подкрепата за ДБ е устойчива. А това е важно като индикация, че като цяло демократичната общност е наясно със ситуацията и няма да изгуби своите ценности и ориентири  кой именно е техният носител.

Половин година е дълго политическо време, за да се видят разделенията и противопоставянията по отношениена необходимостта от промяна, от управление на промяната. Затова са неадекватни призивите те да бъдат размити и едва ли не заличени.Това е пътят към сигурния провал за оздравяването на политическата система и институциите.

Демократична България залага на отчитане на реалностите, но без да се отказва от политическите средства за решаване на задълбочаващата се именно политическа криза, след дългогодишното управление на ГЕРБ. В същото време остава, както винаги е била, извън инженеринга, което ще рече, извън задкулисието.

В оставащите 30 дни с логото„Време е да спечели България“, с тези репери ще очертае и осветли, кризисната ситуация и във в другите останали свери и ще предложи решения. Които, за съжаление, не се случиха в три НС, а можеха да се случат.

Ще разберем ли кой беше изчислил провала и кой беше изпълнителят. ДБ в тази схема е извън всяко подозрение! И ще допуснем ли да има нов сезон сериала? Нека всеки от нас поеме своята отговорност това да не се случи. Като за начало  – толкова!

Предишна 161 КАНДИДАТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ПОСЯГАТ КЪМ ПАРЛАМЕНТА
Следваща "ИЗПРАВИ СЕ,БГ! НИЕ ИДВАМЕ!" ОТКРИ НАЦИОНАЛНАТА СИ КАМПАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020“ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА ПЕНЬО ИВАНОВ

Инициативата „Творческо лято 2020“, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, продължава. През цялото лято в галерия „Седем“ със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи

Новини Сливен

ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Премиерът Бойко Борисов отново е на път. Посети Сливенска област и се включи на живо във Фейсбук, още докато е на път. Заедно с него пътува министърът на образованието Красимир

Новини Сливен

ЗАТВАРЯТ ВРЕМЕННО ПЪТЯ ОТ СЕЛИЩЕТО ДО ВРЪХ БЪЛГАРКА НА 1 МАЙ ЗАРАДИ СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА КУПА „МИЛКО ДИМОВ – ИЛИЯ КРЪСТЕВ

Пътят от местността Селището до връх Българка временно ще бъде затворен за движение на 1 май, неделя. Причината е 14-ото колоездачно състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“, което