ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

В предизборна кампания, двойна при това, политическите страсти много по-лесно от обичайното се разгарят по един или друг случай. Коментарите по повод министерстването на Кирил Петков и решението на КС очаквано минават под знака на преобладаващо недоверие към институциите. И това е част от общия ни проблем на разпад като общество.

Ясно е, че актът на КС няма да попречи на решението на бившия министър на Румен Радев да участва в политическия живот и по-конкретно в изборите. Ясно е също, че случаят се използва политически и разделенията по въпроса ще останат и ще бъдат под знака на привърженици и противници на кандидатстващия за втори мандат Радев.

Независимо от разпалените страсти обаче, не бива да изместваме фокуса си от разрастването на пандемията, цената на електроенергията, инфлацията и другите теми на деня. Както и да се отклоним от главните ни проблеми: за крайната необходимост от ново управление на промяната. За намиране на съгласие по общите цели между едно ново мнозинство от гражданите – за ускорена модернизация на страната, което да отхвърли функциониращия на различни нива на властта модел на управление на обществените ресурси и всички произтичащи от това корупционни схеми, зависимости и обвързаности, довели до сегашната задълбочаваща се политическа криза.

За да се върнем на същинския дневен ред:

На 14 ноември – с номер 30 – за парламент, с номер 19 – за президент!

 

Предишна ОТИДЕ СИ СЛИВЕНСКИЯТ БИЗНЕСМЕН РОСЕН ЧАНЕВ
Следваща ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И ТУНДЖА СКЛЮЧИХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТСТВОТО В СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ ОРГАНИЗИРА СРЕЩА С ШАМПИОНА БОЖИДАР АНДРЕЕВ

Кметството в село Тополчане организира среща с европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев и неговия треньор Пламен Братойчев. На срещата присъстваха семейството на шампиона и жители на селото.

Новини Сливен

74-ГОДИШНА ЖЕНА ДАДЕ 8 000 ЛЕВА И ЗЛАТНИ НАКИТИ НА ИЗМАМНИЦИ

74-годишна жена от град Нова Загора е станала жертва на телефонна измама. На 9 ноември след телефонно обаждане от мъж, който се е представил за полицейски служител, жената е била

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ С ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗАРАДИ ВЪЗМОЖНО ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ

Общински съвет Сливен излезе с обща декларация по повод писмо от „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов, че може да преустанови дейността си поради липса на гориво. В декларацията, която беше гласувана на