ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

В предизборна кампания, двойна при това, политическите страсти много по-лесно от обичайното се разгарят по един или друг случай. Коментарите по повод министерстването на Кирил Петков и решението на КС очаквано минават под знака на преобладаващо недоверие към институциите. И това е част от общия ни проблем на разпад като общество.

Ясно е, че актът на КС няма да попречи на решението на бившия министър на Румен Радев да участва в политическия живот и по-конкретно в изборите. Ясно е също, че случаят се използва политически и разделенията по въпроса ще останат и ще бъдат под знака на привърженици и противници на кандидатстващия за втори мандат Радев.

Независимо от разпалените страсти обаче, не бива да изместваме фокуса си от разрастването на пандемията, цената на електроенергията, инфлацията и другите теми на деня. Както и да се отклоним от главните ни проблеми: за крайната необходимост от ново управление на промяната. За намиране на съгласие по общите цели между едно ново мнозинство от гражданите – за ускорена модернизация на страната, което да отхвърли функциониращия на различни нива на властта модел на управление на обществените ресурси и всички произтичащи от това корупционни схеми, зависимости и обвързаности, довели до сегашната задълбочаваща се политическа криза.

За да се върнем на същинския дневен ред:

На 14 ноември – с номер 30 – за парламент, с номер 19 – за президент!

 

Предишна ОТИДЕ СИ СЛИВЕНСКИЯТ БИЗНЕСМЕН РОСЕН ЧАНЕВ
Следваща ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И ТУНДЖА СКЛЮЧИХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ ИТН ИВАН КЛИСУРСКИ СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ ОТ СЕЛО МОКРЕН

Представители на Областната структура на ПП „Има такъв народ” се срещнаха с жители на село Мокрен. На срещата, преминала в приятелска обстановка и откровен диалог, се коментираха различни теми и

Новини Сливен

НОВИ 7 ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В СЛИВЕН

  81 са новите случаи на заразени с коронавирус за последното денонощие у нас от направени 2371 PCR теста. Общият брой на хората с COVID-19 в страната става 3755 души.

Новини Сливен

ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОДКРЕПЯ ЕВРОПЕЙСКАТА КАМПАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

Европейската мрежа на службите за пътна безопасност организира за пета поредна година кампания, която си поставя за цел да намали до нула, поне за един ден, броя на загиналите при