ДИАБЕТИК ОТ СЛИВЕН АЛАРМИРА: ЛИШИХА МЕ ОТ ПЕНСИЯ, А СЪМ НА ИНСУЛИН

ДИАБЕТИК ОТ СЛИВЕН АЛАРМИРА: ЛИШИХА МЕ ОТ ПЕНСИЯ, А СЪМ НА ИНСУЛИН

Един сливналия бие камбаната към институциите в държавата. Диян Фирков е диабетик втора група и досега е получавал пенсия по болест.

„Оказа се, че от този месец съм лишен от  пенсията, чиито размер с добавката беше 385 лева. Това е истински шок за мен, защото с тези пари си помагах да сметките и за лекарствата, чиито цени растат постоянно“, сподели Диян Фирков пред Sliveninfo.

Той е диабетик вече 4 години и ползва инсулин, за да живее. Досега е имал 50 % нетрудоспособност, което е било достатъчно за пенсия по болест.

„На последната комисия пред ТЕЛК ми дадоха 20 % и затова съм лишен от тези жизненоважни за мен средства“, каза сливналията.

Проверка на Sliveninfo показа, че проблемът не е в ТЕЛК – Сливен, където работят по документи и наредби. През лятото на миналата година е променена Наредбата и болните от захарна болест втори вид остават без пенсии, ако нямат придружаващи заболявания.

„Не мога да приема, че някому може да мине мисълта, че болен от диабет може да оздравее. Аз нямам придружаващи заболявания, но това си е много тежка болест и след нея животът ми се промени в отрицателна посока. Знам, че има дружество на диабетиците и очаквам то да реагира. Разбрах, че такива като мен са много, което ще рече, че драмата е в много семейства“, каза Диян Фирков.

Предишна ЩЕ МАХАТ ТРЕВАТА ПРЕД ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ НА БУЛ. "ХАДЖИ ДИМИТЪР"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 5 ОКТОМВРИ ЦЕНТЪР СЕНС НИ КАНИ НА СЕМИНАР „КАК ДА ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ“

Организира семинар на тема „Как да обичаме себе си“ с водещ Радост Овагимян – психолог. Семинарът ще се проведе на 05.10.2019 г. / събота/ от 10:00 – 12:00 часа в

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 19.08.2020г.(сряда) до 16:30ч. ще бъде прекъснато водоподаването в района на бул. „Цар Симеон“ – бл.11 и

Новини Сливен

КОГАТО ШАМПИОН ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА

Когато един истински шампион влиза в политиката, се случват много човешки неща. Както днес в Сливен, където кандидатът за евродепутат от листата за коалиция „БСП за България“ Крум Дончев имаше