ДЕЯН ДЕЧЕВ УЧАСТВА В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО /обновена/

ДЕЯН ДЕЧЕВ УЧАСТВА В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО /обновена/

Бившият сливенски депутат Деян Дечев, който в момента е зам.-председател на общинския съвет, участва в преговорите за ново правителство. Той бе част от екипа на БСП по тема „Спорт“.

„Основен акцент в моето изказване беше въвеждането на задължителен процент от бюджета на всяка община, който да отива за развитието на спорта. Считам, че това е задължително, ако искаме да масовизираме спорта“, заяви Деян Дечев.

Според него трябва да се оптимизира състава на Министерството на спорта, а държавата да отделя по-голям ресурс за масовия спорт, който да обхваща децата от ранна възраст.

През тази седмица още трима политици от Сливен се включиха в преговорите за съставяне на ново правителство.

Избраната за депутат от Продължаваме промяната Татяна Султанова – Сивева бе част от преговорния екип на коалицията по тема „Околна среда“.

Юристът Димитър Сяров, който бе депутат в последните два парламента, бе част от преговорния екип на Демократична България в ресорите „Земеделие“ и „Вътрешна сигурност“.

Бившият министър на благоустройството Асен Гагаузов водеше екипа на БСП в сектор „Строителство“.

В сектор „Отбрана“ участие в преговорите взеха Атанас Зафиров, който е избран за депутат от Сливен с листата на БСП и бившият кмет на общината Кольо Милев, който е бивш депутат от БСП.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ОТ КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „ТУИДА“ С ТРИ ЗЛАТНИ И ЕДИН БРОНЗОВ МЕДАЛ

Държавно лично отборно първенство по спортни танци и надпревара за Купа България се проведе на 27 октомври в град Сливен. Състезанията са част от Държавния спортен календар на Българска федерация

Новини Сливен

СЪНЛИВИЯТ ТИРАНИН ЗАЛИТНА НА ТРОНА ОТ ДУМИТЕ „БОЛГАРИСТАН КАЛКТЪ“

Днес е кулминацията на честванията на 150 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Отбелязването ще се проведе на вр. Бузлуджа. Поемата „Хаджи Димитър“ е едно от

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЧЕТЕ БЪЛГАРСКИ ПРИКАЗКИ НА ДЕЦА ПО ПОВОД 1 ЮНИ

На 1 юни – Международен ден на детето, кметът Стефан Радев чете български приказки на второкласници в новия Библиотечно-информационен център в СУ „Константин Константинов“. Децата слушаха народната приказка „Неволята“ и