ДЕЯН ДЕЧЕВ: СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА Е НАЙ-СИЛНИЯТ КОЗ НА БСП
08.03.2023 761 Прегледи

ДЕЯН ДЕЧЕВ: СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА Е НАЙ-СИЛНИЯТ КОЗ НА БСП

БСП беше партията с най-висок КПД (коефициент на полезно действие) в 48-ото НС, въпреки трудната ситуация и факта, че не се сформира правителство. Това каза в Пресклуба на БТА в Сливен Деян Дечев. Той представи листата на КП „БСП за България“ за 21-ви МИР- Сливен. По думите му БСП е изпълнила редица свои ангажименти в социалната сфера.

Дечев, заяви, че акцент в предизборната програма ще бъде отново социалната политика. Сред приоритетите са нулев данък върху доходите на труд на младите до 26 г., безплатни лекарства за децата до 14 г. и др.  За областта той очерта изграждането на 4-лентов път между Сливен и Ямбол, завършване на пречиствателната станция.

Дечев посочи, че в 48-ото правителство БСП за пореден път е доказала, че изпълнява своите обещания, а това превръща левицата в предвидим политически субект, в който хората откриват защита на своите интереси.
Дечев припомни успехите на левицата в 48-ото НС, сред които увеличаване на минималната работна заплата, еднократна помощ за децата, безплатни учебници за учениците до 12-ти клас. „Ние следваме целите, които сме си поставили, работим за тях и ги изпълняваме“, допълни той.

Той коментира и организирането на референдум против въвеждането на джендър идеологията в училищата, организиран от БСП: „Ние сме твърдо против Истанбулската конвенция. Виждаме какво се случва в Европа, сега е моментът да се събере достатъчно широка подкрепа, за да се парират тези опити в България в зародиш. В разговорите, които имам с млади семейства, идеята за референдум се приема много радушно, тъй като те следят с тревога ситуацията в Европа и са против опитите джендър идеологията да се наложи и тук“, обясни Дечев.

В листата на БСП е и една млада дама – юристката Детелина Симеонова, която е родственица на Георги Данчев.

В пресконференцията участваха водачът на листата Деян Дечев, който бе народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в XLII Народно събрание, няколко мандата общински съветник и заместник – председател на Общински съвет Сливен, Румен Христов, втори в листата, Кольо Милев, който е трети, кмет на Сливен в периода 2011-2015 година и народен представител в XLIV Народно събрание от БСП.

 

 

 

 

Предишна ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО СЛУЧАЙ 8-МИ МАРТ
Следваща ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНОТО ЗАЛЕСЯВАНЕ ПО УЛИЦИ В ГРАД НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН МОНТИРА ВОДОРОДНА ОТОПЛИТЕЛНА СИСТЕМА В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

Община Сливен монтира водородна система за отопление в Дома за стари хора. Това е първата подобна система, която придобива Общината. Основната цел е значително намаляване на разходите за отоплителна енергия

Новини Сливен

17-ГОДИШНИЯТ УЧЕНИК ОТ СЛИВЕН Е БИЛ НАПАДНАТ С НОЖ ЗАРАДИ ИНТЕРНЕТ ИГРА

17-годишното момче, намушкано от свой връстник в Сливен, е в добро състояние и без опасност за живота, съобщи bTV. Пострадалото момче учи в Професионалната гимназия по електротехника. Нападнато е от

Новини Сливен

В ТЕЦ -СЛИВЕН НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА ЗА МИНАВАНЕ НА ГАЗ

В ТЕЦ -Сливен направиха първа копка на когенераторни инсталации с обща мощност 17 мегавата, които ще работят на газ. “Това е нашата първа стъпка към декарбонизацията на централата и отказа