ДЕЯН ДЕЧЕВ“ ПРИЕМАМ ЗА МОЙ ОБЩЕСТВЕН ДЪЛГ РАЗРЕШАВАНЕТО НА КАЗУСА С ТЕРЕНА НА БИВШАТА ТУБ БОЛНИЦА
март 31, 2021 569 Прегледи

ДЕЯН ДЕЧЕВ“ ПРИЕМАМ ЗА МОЙ ОБЩЕСТВЕН ДЪЛГ РАЗРЕШАВАНЕТО НА КАЗУСА С ТЕРЕНА НА БИВШАТА ТУБ БОЛНИЦА

„Повече от 10 години стои като нерешен проблемът със сградата и терена на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Сливен- бившата ТУБ болница. Това е един класически пример за безхаберие и нехайство, което демонстрират управляващите от ГЕРБ„ заяви Деян Дечев, който е втори в листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ в 21 МИР Сливен.

С решение от 2010 година на едноличния собственик на капитала на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Сливен” ЕООД , дружеството е прекратено чрез ликвидация. Проблемите, свързани с бившата ТУБ болница, основателно притесняват жителите на Сливен заради състоянието на сградата – паметник на културата и на целия терен.
„Смело заявявам, че за тези 12 години това се използва като хранилка за редица удобни на властта ликвидатори. Проблемът продължава да стои. Заради неприключилата и до момента ликвидация,  през последните години паметникът на културата започна да се руши, стана обект и на вандалски посегателства.“, подчерта той.

По думите му завършването на ликвидационната процедура би позволила теренът и сградата от близо 40 дка в центъра на града да придобие нов облик, да може да се използва като културен център с галерии, изложбени зали, ателиета, зони за отдих и спорт. Това е проблем, чийто решаване би донесъл голям позитив и перспектива за града.

„Приемам като предизвикателство, обществен дълг и лична кауза, ако получа доверието на избирателите, да помогна за решаването на казуса с терена на ТУБ болница“, обеща Деян Дечев.

Гласувайте за БСП с бюлетина № 4 и за Деян Дечев с преференция № 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна СЛИВЕН Е № 1 ПО ПОСКЪПВАНЕ НА ЖИЛИЩНИТЕ ИМОТИ ПРЕЗ 2020 Г.
Следваща ПЛАМЕН КРУМОВ ПОЕМА ТРИ ЛИЧНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДЕ ПАРТНЬОР В ОБРАЗОВАНИЕТО И В СПОРТА

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“. Той поздрави всички ученици, учители и треньори и пожела годината да бъде още по-успешна и от изминалата. „Ето

Новини Сливен

В СЛИВЕН ИМА ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ КОРОНАВИРУС

Нови двама заразени с COVID -19 в Сливен са излекувани, съобщи генерал Мутафчийски във вторник сутринта. Ето какво още стана ясно от поредния брифинг на НОЩ. 51 са новите случаи

Новини Сливен

СПЕКТАКЪЛЪТ „БОГ“ НА УДИ АЛЪН ДАДЕ НАЧАЛОТО НА XVI ИЗДАНИЕ НА ЕСЕННИЯ ТЕАТРАЛЕН САЛОН

Шеснайстото издание на Есенния театрален салон започна с премиера на сливенския театър и спектакъла „Бог“ от Уди Алън. Постановката е на режисьора Веселин Петров, който е направил вече своя дебют