ДЕЯН ДЕЧЕВ“ ПРИЕМАМ ЗА МОЙ ОБЩЕСТВЕН ДЪЛГ РАЗРЕШАВАНЕТО НА КАЗУСА С ТЕРЕНА НА БИВШАТА ТУБ БОЛНИЦА
март 31, 2021 1710 Прегледи

ДЕЯН ДЕЧЕВ“ ПРИЕМАМ ЗА МОЙ ОБЩЕСТВЕН ДЪЛГ РАЗРЕШАВАНЕТО НА КАЗУСА С ТЕРЕНА НА БИВШАТА ТУБ БОЛНИЦА

„Повече от 10 години стои като нерешен проблемът със сградата и терена на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Сливен- бившата ТУБ болница. Това е един класически пример за безхаберие и нехайство, което демонстрират управляващите от ГЕРБ„ заяви Деян Дечев, който е втори в листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ в 21 МИР Сливен.

С решение от 2010 година на едноличния собственик на капитала на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Сливен” ЕООД , дружеството е прекратено чрез ликвидация. Проблемите, свързани с бившата ТУБ болница, основателно притесняват жителите на Сливен заради състоянието на сградата – паметник на културата и на целия терен.
„Смело заявявам, че за тези 12 години това се използва като хранилка за редица удобни на властта ликвидатори. Проблемът продължава да стои. Заради неприключилата и до момента ликвидация,  през последните години паметникът на културата започна да се руши, стана обект и на вандалски посегателства.“, подчерта той.

По думите му завършването на ликвидационната процедура би позволила теренът и сградата от близо 40 дка в центъра на града да придобие нов облик, да може да се използва като културен център с галерии, изложбени зали, ателиета, зони за отдих и спорт. Това е проблем, чийто решаване би донесъл голям позитив и перспектива за града.

„Приемам като предизвикателство, обществен дълг и лична кауза, ако получа доверието на избирателите, да помогна за решаването на казуса с терена на ТУБ болница“, обеща Деян Дечев.

Гласувайте за БСП с бюлетина № 4 и за Деян Дечев с преференция № 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна СЛИВЕН Е № 1 ПО ПОСКЪПВАНЕ НА ЖИЛИЩНИТЕ ИМОТИ ПРЕЗ 2020 Г.
Следваща ПЛАМЕН КРУМОВ ПОЕМА ТРИ ЛИЧНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ВОЛВО С ИНИЦИАЛИ П.И.П. Е ХВАНАТ С НАРКОТИЦИ

Сливналия е хванат с наркотици зад волана на своето „Волво“. Водач на МПС, употребил наркотици, е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. Той е хванат да управлява лек автомобил „Волво“

Новини Сливен

12 000 ДОБРИНИ НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН

Малко преди 11 ч. в събота стотици изпълниха площад „Хаджи Димитър“ в Сливен, за да получат безплатни фиданки за засаждане от неправителствената организация Гората.бг Организацията, известна с благородната цел да

Новини Сливен

ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС БЛЪСНА ПЕШЕХОДКА НА БУЛ. „СТЕФАН КАРАДЖА“ В СЛИВЕН

На 12 декември, около 08,30 часа,  в град Сливен на булевард „Стефан Караджа“ е възникнало пътно произшествие. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 62 години е ударил, пресичаща пътното