ДЕЯН ДЕЧЕВ“ ПРИЕМАМ ЗА МОЙ ОБЩЕСТВЕН ДЪЛГ РАЗРЕШАВАНЕТО НА КАЗУСА С ТЕРЕНА НА БИВШАТА ТУБ БОЛНИЦА
март 31, 2021 1050 Прегледи

ДЕЯН ДЕЧЕВ“ ПРИЕМАМ ЗА МОЙ ОБЩЕСТВЕН ДЪЛГ РАЗРЕШАВАНЕТО НА КАЗУСА С ТЕРЕНА НА БИВШАТА ТУБ БОЛНИЦА

„Повече от 10 години стои като нерешен проблемът със сградата и терена на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Сливен- бившата ТУБ болница. Това е един класически пример за безхаберие и нехайство, което демонстрират управляващите от ГЕРБ„ заяви Деян Дечев, който е втори в листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ в 21 МИР Сливен.

С решение от 2010 година на едноличния собственик на капитала на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Сливен” ЕООД , дружеството е прекратено чрез ликвидация. Проблемите, свързани с бившата ТУБ болница, основателно притесняват жителите на Сливен заради състоянието на сградата – паметник на културата и на целия терен.
„Смело заявявам, че за тези 12 години това се използва като хранилка за редица удобни на властта ликвидатори. Проблемът продължава да стои. Заради неприключилата и до момента ликвидация,  през последните години паметникът на културата започна да се руши, стана обект и на вандалски посегателства.“, подчерта той.

По думите му завършването на ликвидационната процедура би позволила теренът и сградата от близо 40 дка в центъра на града да придобие нов облик, да може да се използва като културен център с галерии, изложбени зали, ателиета, зони за отдих и спорт. Това е проблем, чийто решаване би донесъл голям позитив и перспектива за града.

„Приемам като предизвикателство, обществен дълг и лична кауза, ако получа доверието на избирателите, да помогна за решаването на казуса с терена на ТУБ болница“, обеща Деян Дечев.

Гласувайте за БСП с бюлетина № 4 и за Деян Дечев с преференция № 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна СЛИВЕН Е № 1 ПО ПОСКЪПВАНЕ НА ЖИЛИЩНИТЕ ИМОТИ ПРЕЗ 2020 Г.
Следваща ПЛАМЕН КРУМОВ ПОЕМА ТРИ ЛИЧНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРЕПОСТ „ТУИДА“ И СЛИВЕН НА 3-то МЯСТО В ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ЗА 2018 Г.

Крепост „Туида“ бе финалист и се класира на 3-то място в Годишните награди за туризъм, в Професионална категория „Духът на България”. На официална церемония, която се проведе вчера в концертната

Новини Сливен

ПОЖАР ИЗБУХНА В ИЗОСТАВЕНАТА СГРАДА НА БИВШИЯ ВИНПРОМ В НОВА ЗАГОРА

Пожар избухна в сградата на бившия Винпром в Нова Загора. Горели са отпадъци и сухи треви. Екипи на пожарната са се отзовали на сигнала. Пламъците вече са потушени. Тепърва ще

Новини Сливен

АТАНАС ДЕЛИБАЛТОВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП В ОБЩИНА СЛИВЕН

Атанас Делибалтов е новият – стар председател на БСП в Община Сливен. На отчетно – изборната конференция в събота за него дадоха своя вот по-голямата част от делегатите. Делибалтов получи