ДЕЯН ДЕЧЕВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП – СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ТРОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТА

ДЕЯН ДЕЧЕВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП – СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ТРОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТА

 – Г-н Дечев, каква е вашата оценка за развитието на спорта в Община Сливен през последните четири години?

– Тези четири години бяха период на застой за спорта в общината. На първо място средствата, които бяха отделени, са само 250 000 лева. Това е по-малко от 0,2 % от бюджета от общината или най-малко от бюджетите на областните градове в страната. Тази сума е крайно недостатъчна и позволява на спортните клубове по-скоро само да съществуват, отколкото да се развиват пълноценно.

– Какво предлага БСП и в частност Деян Дечев за развитието на спорта?

– Вече няколко пъти съм предлагал сумата от 250 000 лева годишно да нарасне три пъти. Тези 750 000 лева отново няма да са достатъчни, но спортните клубове ще имат много по-голяма възможност да разгърнат своята дейност. Ние сме предвидили да се стартират индивидуални финансирания за водещите ни спортисти. Надявам се, че поне няколко сливенски състезатели ще се преборят за олимпийски квоти – Божидар Андреев, Радослава Мавдодиева, Ивайло Иванов, Момчил Караилиев, надявам се към тази група да се включат борци и боксьори. Нормално е те да получат индивидуално финансиране, за да се подготвят по-добре и дай Боже Сливен да има медал от олимпиада. Повечето пари за спорта ще спрат отлива на наши спортисти към клубове от други градове.

– Как намирате състоянието на спортната база в Сливен?

– Коректно е да признаем, че тя е в сравнително добро ниво, с няколко малки изключения. Тук големият длъжник е спортният министър г-н Кралев, който по-скоро акцентира на своите изяви във фейсбук и инстаграм. От четири той е обещал на сливналии многофункционална спортна зала, от която града има нужда и това е ангажимент, който поемаме при наше управление на общината.

– А как ще стане финансирането?

– И със собствени средства, и с пари от правителството.

– След броени дни ще се открие зала „Асеновец“…

– Да, предстои да бъде завършен нейният ремонт. Там тренират предимно боксьорите и волейболистите. Но тя е зала за тренировки и е почти невъзможно  в нея да се организират спортни състезания. Сливен има нужда от представителна, многофункционална спортна зала, която да може да поеме не малкия спортен календар в общината.

– А футболът, нищо не споменахте за футбола в Сливен, който някога беше на много високо ниво, а днес сме в селските групи?

– Тройното увеличение на средствата за спорта ще даде повече пари и на футбола. Надявам се тогава да имаме отбор в професионалните групи.

 

Предизборен щаб на БСП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна ДВАМА ОТ СЛИВЕН СА В ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ЗА СВЕТОВНИТЕ ВОЕННИ ИГРИ
Следваща КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ “ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН”

Изминалия месец декември 2018 г., беше по-студен спрямо декември 2017 г., като средната външна температура е по- ниска с 2.8о Ц. Клиентите, които са се възползвали от предложената промоция и

Новини Сливен

60 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 472 са новите случаи на коронавирус, потвърдени при направени 8 738 PCR теста. От началото на епидемията регистрираните с COVID-19 са 33 335, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН: 98 НОВИ СЛУЧАЯ И 36 ИЗЛЕКУВАНИ

Трима лекари и медицинска сестра от болничната помощ са сред новодиагностицираните  98 жители на Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.  По данни на РЗИ, 36 души са излекувани.