ДЕЯН ДЕЧЕВ Е НА ХОД
29.02.2024 3017 Прегледи

ДЕЯН ДЕЧЕВ Е НА ХОД

Единственият народен представител-социалист от Сливен Деян Дечев държи ключа към кабинета на новия председател на БСП в Общината. Ако някой ви каже, че това не е така – не му вярвайте!

Деян Дечев има достатъчно влияние сред партийния актив и по селата, и в града, за да наклони везните в една или друга посока. В момента няма друг социалист от Сливен с опита и контактите в общинската партийна организация, каквито притежава депутатът. За разлика от много други, Дечев в буквалния смисъл на думата е дете на социалистическата партия в Сливен, където е бил организационен работник, съветник, зам. председател на БСП, председател на общинската структура, зам. председател на местния парламент и депутат.

От няколко седмици в БСП – Сливен се играе комедията „Всички обичат Стефко“. По сценарий, на самата конференция за избор на нов общински лидер ще завалят отводи в полза на Стефан Щилиянов. Който е добър диджей и беше отличен служител в голяма фирма за шоколадови изделия. За около година ръководство на „Напоителни системи“ стана новатор в общуването с колегите си. Не е тайна, че зад него стои областният председател на партията Асен Гагаузов. Това обаче не е достатъчно. Вече.

Ще трябва допълнителна подкрепа…

Истината е, че ако генерал Кольо Милев не беше кандидат за кмет на БСП миналата есен, съветниците-социалисти сега нямаше да са четирима, а само двама. Генералът пое неблагодарната задача да влезе в предизборната битка, когато местната организация беше пред разпад, напусната от знакови социалисти. Кольо Милев успя по генералски да изправи на крака актива и избирателите на БСП. Командирският подход обаче вече не му носи само позитиви. Мнозина са разочаровани от стила му на общуване.

Колкото и да е работлив и неуморен, генералът ще има нужда от допълнителна подкрепа…

Д-р Събина Петканска е безспорно едно от имената с най-големи шансове да оглави БСП в община Сливен. От тримата основни претенденти тя има най-дълъг стаж в партията. Професията й на лекар я прави изключително разпознаваема. В периода 2021-2022 г. д-р Петканска бе основният „виновник“ за това БСП да има поне един депутат на всеки избор. Като кандидат за народен представител тя получаваше огромно количество преференции, които в голямата си част бяха от външни за БСП избиратели.

Д-р Петканска обаче има остър език. Обича да пише и говори „право куме в очите“. А това със сигурност и създава противници в партията.

И тя ще има нужда от допълнителна подкрепа…

Деян Дечев е единственият, способен да осигури такава подкрепа за един от тримата претенденти. Дори и да не го направи, никой няма да му повярва. На 23 март извънредната отчетно-изборна конференция на БСП в Сливен ще избере нов председател. И всички ще знаят, че това е станало с помощта на депутата Деян Дечев. Който е поставен в твърде деликатната ситуация да направи публичен своя избор. И да го обоснове. Така ще бъде по-честно.

 

Георги Мангинов

Предишна ПЪРВОМАРТЕНСКО ТЪРЖЕСТВО В ДГ „ТРАКИЙЧЕ“
Следваща В СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С РЕДКИ БОЛЕСТИ – ГЪЛЪБИ И ЦВЕТНИ БАЛОНИ ПОЛЕТЯХА В НЕБЕТО НАД СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ВОДИ ЛИСТАТА НА ГЕРБ В СЛИВЕН

ГЕРБ обявиха водачите си на листи. Лидерът на партията Бойко Борисов е водач на листата в Пловдив град и 25-и МИР София град. В област Сливен листата води Десислава Танева,

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН: НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА НАМАЛЯВАНЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ВИРУСА Е ИМУНИЗАЦИЯТА

Във връзка с динамично променящата се епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19, специалистите от Регионална здравна инспекция-Сливен напомнят, че най-доброто средство за намаляване разпространението на вируса е имунизацията. За

Новини Сливен

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ И РУМЕН ЦВЕТКОВ В СЛИВЕН НА 8 ЮНИ

В четвъртък – 8 юни, от 18:30 ч. в зала “Сливен”, публиката ще има уникалната възможност да чуе едно истинско музикално бижу. Предпоследното събитие от 90-тия юбилеен творчески сезон на