ДЕЯН ДЕЧЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ВЪПРОСИТЕ НА СИГУРНОСТТА В БЕЛГРАД
31.05.2023 899 Прегледи

ДЕЯН ДЕЧЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ВЪПРОСИТЕ НА СИГУРНОСТТА В БЕЛГРАД

Атанас Зафиров, Деян Дечев и Филип Попов се включиха в събитието под егидата на Европейската лидерска мрежа

Заместник-председателят на БСП и на ПГ на “БСП за България” Атанас Зафиров, секретарят на ПГ Деян Дечев и членът на НС на БСП Филип Попов, взеха участие в регионална конференция по въпросите на сигурността, която се проведе на 27 и 28 май в сръбската столица Белград.

Събитието се провежда под егидата на Европейската лидерска мрежа (European Leadership Network) и участие взеха настоящи и бивши премиери, министри на външните работи, отбраната и вътрешните работи, парламентаристи и анализатори.

Конференцията беше под надслов „Предизвикателства пред регионалната сигурност и сътрудничеството в Югоизточна Европа“ и имаше за цел да изведе проблемите в регионалната сигурност в контекста на новите глобални геополитически предизвикателства. Бяха откроени два основни кръга от заплахи пред държавите от региона: недостатъчно прилагане върховенството на закона и произтичащите от това корупция и организирана престъпна дейност, както и недостатъчно добрите отношения между някои от държавите в региона на двустранно ниво.

По време на конференцията беше обърнато специално внимание на новите реалности в регионалната енергийна картина.

В рамките на конференцията социалистите проведоха и двустранни срещи с парламентаристи и министри от Балканския регион.

Предишна ОКРЪЖЕН СЪД - СЛИВЕН ПОСТАНОВИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ
Следваща РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ ПРИ МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ СПИРАНЕ НА ВОДАТА НА 11 ОКТОМВРИ 2018 Г.

Във връзка с извършването на строително – монтажни работи при реконструкцията на кръстовище на бул. „Братя Миладинови“, бул. „Хр. Ботев“, бул. „Георги Данчев“, бул. „Бургаско шосе“ и ул. „Радой Ралин“,

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕН ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Той е инженер по образование, бизнесмен по призвание, книжар по необходимост, колоездач по задължение, кинезитерапевт по принуда, остроумен по характер, певец в приятна компания и любящ баща и съпруг. Това

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ЗА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА ОТ ИНЖ. КОСТА АШЛАМОВ, ДИРЕКТОР НА ДГС „ТВЪРДИЦА”

Служители на ТП” Държавно горско стопанство Твърдица” извършиха залесяване  за да бъдат възстановени пострадалите от пожар през лятото на 2020г. гори край язовир Жребчево. От  5 до 11 април 2021г.