ДЕЦА ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИХА ПОДАРЪЦИ И БЯХА ПОСРЕЩНАТИ ОТ МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ НА КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО

ДЕЦА ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИХА ПОДАРЪЦИ И БЯХА ПОСРЕЩНАТИ ОТ МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ НА КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО

С помощта на всички дарители, 94 деца, подкрепяни тази година от Благотворителната кампания на МВР, получиха за Коледа по 900 лева, както и ваучери на обща стойност 1000 лева от дългогодишните поддръжници на инициативата „Технополис“ и „Билла България“

„Подкрепата помежду ни прави всички ни по силни пред предизвикателствата на живота. Общата ни каузата е да се чувствате сигурни и да знаете, че сте и винаги ще бъдете част от голямото семейство на МВР“. С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов посрещна на предколедно тържество повече от 50 деца от цялата страна. Събитието се проведе на 12 декември и бе организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Пред своите гости министър Маринов представи клипа на Коледната кампания за 2019 г., изработен от Пресцентъра на МВР. Той отправи и специална благодарност към своите служители, участващи в Комисията, ангажирана с реализиране на благотворителната инициатива в името на по-успешното и уверено бъдеще на децата на колегите, които загубихме, но които ни завещаха пример за професионална чест и достойнство.

Министър Маринов заедно с верния приятел и поддръжник на благотворителната кампания от самото й начало Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“, раздаде на децата подаръците, подготвени тази година за тях. Ваучери на стойност 850 лева и други изненади осигуриха Технополис и Практикер. За поредна година кампанията на МВР получи подкрепата и на „БИЛА – България“, които дариха ваучери на стойност 150 лева.

На предколедното събиране, организирано съвместно от МВР и Технополис, присъстваха заместник-министър Милко Бернер, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на главните дирекции „Национална полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ главните комисари Христо Терзийски и Николай Николов, административният секретар на МВР Бойко Славчев, директори на административни дирекции в МВР.

В 16-ата за благотворителната кампания година участват 94 деца от цялата страна (София и областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Видин, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София-област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен).

През 2019 г., с помощта на всички дарители и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, министерството оказа финансова подкрепа на 11 зрелостници, които получиха по 700 лева за абитуриентските си балове, а по 700 лева бяха преведени на всички 94 деца за началото на учебната и на академичната година. За семействата МВР организира и седемдневни безплатни ваканции МВР в базите на ведомството в Несебър, Созопол и Долна баня. В навечерието на Коледа, по сметките, открити в ДСК, на подпомаганите 94 деца, бяха преведени по 900 лева.

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Предишна НАГРАЖДАВАНЕТО НА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ ЩЕ БЪДЕ НА 16 ДЕКЕМВРИ В ЗАЛА "СЛИВЕН"
Следваща ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАД 400 000 ЛЕВА ГОДИШНО ЩЕ СТРУВА ОБЩИНСКАТА ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН

Над 400 000 лева годишно ще струва издръжката на 15-те полицаи от общинската полиция в Сливен, ако предложението за нейното създаване бъде одобрено от съветниците на сесията в четвъртък. Според

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТИТЕ НА УЛИЦИ В РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ НА ГРАДА

Продължават ремонтите на улици в различни части на града. Това заяви заместник – кметът Румен Иванов. Той добави, че през следващата седмица се очаква да стартират дейностите по предвидената за основен

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА: ГЛАСУВАХ ЗА УСПЕХА И БЪДЕЩЕТО НА СЛИВЕН

Народният представител Мария Белова упражни правото си на глас в ОУ „Христо Ботев“ в Сливен. „Днес гласувах за успеха и бъдещето на Сливен. Гласувах за това, нашият град да продължи