ДЕЦА ОТ ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ В ГРАД СЛИВЕН ДЕМОНСТРИРАХА ОТЛИЧНИ ПОЗНАНИЯ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ
18.07.2019 2041 Прегледи

ДЕЦА ОТ ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ В ГРАД СЛИВЕН ДЕМОНСТРИРАХА ОТЛИЧНИ ПОЗНАНИЯ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

В рамките на националната кампания „Ваканция! Да пазим децата на пътя!” служители на сектор „Пътна полиция”-Сливен провеждат часове по пътна безопасност с деца от летните занимални в града. Старши инспектор Деян Митев от група „Пътен контрол” се срещна днес с деца на възраст от 8 до 10 години в една от занималните с цел да се припомнят  правилата за движение и да се обърне внимание на опасностите, които съпътстват децата в летните месеци като пешеходци и велосипедисти. Тази възрастова група е една от рисковите при участниците в движението, като заниманията по пътна безопасност, предвидени в кампанията, имат за цел да заострят вниманието на децата и да активират тяхната бдителност.

Старши инспектор Митев обърна внимание на безопасното пресичане и придвижване в града, както и на правилата за пътниците в превозните средства. Наблегна се на всичко важно, което трябва да знаят велосипедистите- да бъдат добре екипирани, да се движат по велосипедните алеи и места без движение на моторни превозни средства, да избягват натоварените булеварди  и да не карат велосипеди в тъмната част на денонощието.

Децата демонстрираха отлични познания за пресичане в градска среда, на пешеходни пътеки и при светофарни уредби. Похвалиха безопасното шофиране от страна на своите родители, поставянето на предпазен колан, движение със съобразена скорост и не на последно място съветите на родителите за игри само на обезопасени площадки.

Уменията им бяха проверени и на практика при пресичане на оживен булевард, съобразяване с активния пътен трафик и правилата при движение в група.

Специализираните операции и мероприятията  на сектор „Пътна полиция”-Сливен, които се провеждат в рамките на националната кампания, целят да се фокусира вниманието на всички към задължението да се спазват правилата на пътя.

Ръководството на ОДМВР-Сливен с готовност подкрепя всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързани с повишаване на информираността на малки и големи.

 

Предишна МОТОЦИКЛЕТИСТ Е РАНЕН СЛЕД СБЛЪСЪК С ПИЯН ШОФЬОР НА АВТОМОБИЛ
Следваща ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ РЕШИХА ДА БЪДЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН СЪДИЯ КЪНЮ ЖЕКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА: СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА Е МОЙ ПРИОРИТЕТ

Мария Белова е родена в Сливен. Завършила е право и е работила като експерт в разработването и управлението на европейски проекти. Народен представител в 43-то, 44-то и 45-тото Народно събрание.

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ

  СКЪПИ  СЪГРАЖДАНИ, НЕКА  В  НАВЕЧЕРИЕТО  НА  НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХРИСТИЯНСКИ  ПРАЗНИК – ВЪЗКРЕСЕНИЕ  ХРИСТОВО,  ОТВОРИМ  СЪРЦАТА  СИ  ЗА  ДОБРОТО! НЕКА НАШЕТО  ЧОВЕКОЛЮБИЕ  И  МЪДРОСТ  ВЪЗКРЪСВАТ  ВСЕКИ  ДЕН В  ДОСТОЙНИ  И  ДОБРИ

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ДАДЕ СВОЯТА ЛЕПТА ЗА СОЦИАЛНОТО КАФЕ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Кметът на Сливен Стефан Радев закупи сувенири от благотворителния базар, организиран от Дневния център за хора с психични увреждания в Сливен. Базарът бе разположен в галерия „Май“, докато течеше сесията