ДЕЦА ОТ ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ В ГРАД СЛИВЕН ДЕМОНСТРИРАХА ОТЛИЧНИ ПОЗНАНИЯ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ
юли 18, 2019 1827 Прегледи

ДЕЦА ОТ ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ В ГРАД СЛИВЕН ДЕМОНСТРИРАХА ОТЛИЧНИ ПОЗНАНИЯ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

В рамките на националната кампания „Ваканция! Да пазим децата на пътя!” служители на сектор „Пътна полиция”-Сливен провеждат часове по пътна безопасност с деца от летните занимални в града. Старши инспектор Деян Митев от група „Пътен контрол” се срещна днес с деца на възраст от 8 до 10 години в една от занималните с цел да се припомнят  правилата за движение и да се обърне внимание на опасностите, които съпътстват децата в летните месеци като пешеходци и велосипедисти. Тази възрастова група е една от рисковите при участниците в движението, като заниманията по пътна безопасност, предвидени в кампанията, имат за цел да заострят вниманието на децата и да активират тяхната бдителност.

Старши инспектор Митев обърна внимание на безопасното пресичане и придвижване в града, както и на правилата за пътниците в превозните средства. Наблегна се на всичко важно, което трябва да знаят велосипедистите- да бъдат добре екипирани, да се движат по велосипедните алеи и места без движение на моторни превозни средства, да избягват натоварените булеварди  и да не карат велосипеди в тъмната част на денонощието.

Децата демонстрираха отлични познания за пресичане в градска среда, на пешеходни пътеки и при светофарни уредби. Похвалиха безопасното шофиране от страна на своите родители, поставянето на предпазен колан, движение със съобразена скорост и не на последно място съветите на родителите за игри само на обезопасени площадки.

Уменията им бяха проверени и на практика при пресичане на оживен булевард, съобразяване с активния пътен трафик и правилата при движение в група.

Специализираните операции и мероприятията  на сектор „Пътна полиция”-Сливен, които се провеждат в рамките на националната кампания, целят да се фокусира вниманието на всички към задължението да се спазват правилата на пътя.

Ръководството на ОДМВР-Сливен с готовност подкрепя всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързани с повишаване на информираността на малки и големи.

 

Предишна МОТОЦИКЛЕТИСТ Е РАНЕН СЛЕД СБЛЪСЪК С ПИЯН ШОФЬОР НА АВТОМОБИЛ
Следваща ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ РЕШИХА ДА БЪДЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН СЪДИЯ КЪНЮ ЖЕКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 102 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ПАНАЙОТ ХИТОВ

Вчера се навършиха 102 години от смъртта на сливенския войвода Панайот Хитов. По този повод цветя на признателност пред паметника му в Сливен поднесоха заместник-кметът Пепа Чиликова, председателят на общинския

Новини Сливен

В СЛИВЕН ИМА НЕЗАЕТИ COVID – ЛЕГЛА, ПРЕДСТОИ РАЗКРИВАНЕТО НА ОЩЕ ЛЕГЛА И ДВЕ PCR – ЛАБОРАТОРИИ

Към 28 октомври в област Сливен разполага със 115 легла за пациенти с COVID –19,   от които 32 са за триаж на пациентите и 83 – за лечение на коронавирусни инфекции.  Тези легла

Новини Сливен

ОБРЪЩЕНИЕ ОТ АТАНАС АТАНАСОВ, КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

Скъпи приятели, съмишленици, съграждани, Като кандидат за народен представител от гражданската квота на КП „ БСП за България“ , искам да поема ангажимент и най-отговорно да заявя, че ако ми