ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ СЛИВЕН МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В РЕГИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ОБИЧАМ МОЯ РОДЕН ГРАД“
06.07.2020 1398 Прегледи

ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ СЛИВЕН МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В РЕГИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ОБИЧАМ МОЯ РОДЕН ГРАД“

Община Ямбол организира и стартира нов конкурс за детска рисунка под надслов „Обичам моя роден град“. Конкурсът е регионален и в него могат да се включат деца и юноши от област Ямбол и област Сливен от първи до дванадесети клас от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области.

Чрез съдействието на Община Сливен популяризирането на конкурса достига до училищата, школите по изобразително изкуство и читалищата в общината.

Целите на конкурса са той да насърчава децата да открият своя талант и да развият своето творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване, да подпомага цялостното развитие на деца и юноши в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

Задължително условие за участие в конкурса е творбите да представят любимото място в родния град на автора.

Конкурсът ще се проведе в четири възрастови категории:
– I      група – деца от 1, 2, 3 клас
– II     група – деца от 4, 5, 6 клас
– III    група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас
– IV   група – юноши от 10, 11, 12 клас

Инициативата е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см в предпочитан от тях вид и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лв. Журито е в състав представител на Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността“ при Община Ямбол, представител на Художествена галерия „Жорж Папазов“-Ямбол, представител на Дирекция „Образование, култура и връзка с обществеността“ при Община Сливен, представител на Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен и преподавател/и по изобразително изкуство в среден и горен курс. Отличените автори ще получат парична премия поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:
– първо място – 300 лв.
– второ място – 200 лв.
– трето място – 100 лв.

Крайният срок за изпращане на творбите е 20 юли на адрес:
Културно-информационен център „Безистен“
За Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“
пл. „Освобождение“ №1
8600 Ямбол

В прикачения файл ще намерите статута на конкурса.

1

 

Предишна УБИЙСТВОТО НА ЖЕНА В СЛИВЕН Е ИЗВЪРШЕНО ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН
Следваща ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ОТ 29 ЮНИ ДО 5 ЮЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ ПОЕ АНГАЖИМЕНТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА КАЧЕСТВЕНИ ХОРА В ОБЩИНАТА

С близо 60% от гласовете на общинската конференция на БСП-Сливен Минчо Афузов беше избран за кандидат-кмет на предстоящите местни избори. Това се случи след 6-часово заседание на местната организация, което

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВНЕДРЯВА ЕВРОПЕЙСКИ МОДЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР

Община Сливен стартира процес по внедряване на европейския модел за качество „Обща рамка за оценка – CAF“ (CommonAssessment Framework). Целта е  осигуряване на висок обществен резултат чрез непрекъснато подобрение на

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ

Четирима са задържани за притежание на наркотици през изтеклото денонощие, съобщиха от МВР – Сливен. Притежание на наркотици са установили полицейски служители при проверки в град Сливен на 19 септември.