ДЕЦАТА ОТ ЯСЛА № 3 ИЗНЕНАДАХА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА В СЛИВЕН
19.12.2023 705 Прегледи

ДЕЦАТА ОТ ЯСЛА № 3 ИЗНЕНАДАХА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА В СЛИВЕН

Когато най-малките застанат редом до най-възрастните неминуемо се получава взрив от емоции. Такива вълнения предизвикаха децата от ясла № 3, които посетиха Дом за стари хора в Сливен. Малчуганите поздравиха обитателите за Коледа със специално подготвени танци и им подариха ръчно изработени картички. А усмивките на бабите и дядовците не слязоха от лицата им докато малките гости бяха при тях.

„С този наш жест се надяваме да ви зарадваме и в същото време да научим децата от ранна възраст на доброта“, заяви директорът на детското заведение Антоанета Тодорова.

„Благодарим ви за проявеното уважение. Усетихме Коледния дух. Децата зарадваха възрастните хора. Благодарим от сърце! Бъдете здрави и благословени“, каза от своя страна директорът на социалното учреждение Нина Накова.

Ясла номер 3 е единствената в града, която се включи в инициативата „Маратон на добротата”, която е по идея на автора на детски приказки и основател на платформата www.detskiprikazki.com Виктория Петрова.

„Отправихме предизвикателство към малчуганите всеки ден до Коледа да правят по една добрина. В яслата бяха поставени кутии, в които децата пускаха листчета. На тях родителите им са описали добрите им дела. Като част от инициативата децата изработиха и над 200 картички“, обясни Антоанета Тодорова.

Тя допълни, че инициативата е допаднала на всички родители, а те са съдействали за нейното осъществяване. По този повод яслата е получила поздравителен адрес и от президента Румен Радев.

 

Предишна ДЕЖУРНИ ЕКИПИ ЩЕ ИМА В КРЪВНИЯ ЦЕНТЪР ПРЕЗ ПРАЗНИЧНИТЕ 24 И 31 ДЕКЕМВРИ В СЛИВЕН
Следваща КРИМИНАЛИСТ ОТ СЛИВЕН, РАЗКРИЛ НАКРОЛАБОРАТОРИЯ, СКРИТА В ЗЕМЯТА, Е ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАВЪРШЕНО Е САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН ЖИЛИЩЕН БЛОК В СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев днес посети поредния напълно завършен жилищен блок, който беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Там той се срещна с жителите, които

Новини Сливен

ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН ДЕТСКА ГРАДИНА „НАДЕЖДА“ ПОКАЗА ПОСТИЖЕНИЯТА С ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБСТВАТА

Детска градина „Надежда“ покани на концерт родители, приятели, учители и гости за петия си рожден ден. Празникът се състоя в залата на Военния клуб на 22 ноември вечерта. На тази

Новини Сливен

РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ СА НА ПРИКЛЮЧВАНЕ

Броени дни остават до приключване на ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен. В момента се извършват довършителни дейности, сред които озеленяване, оформяне на площите и очертаване на паркоместата. Крайният