ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „МАК“ В ГРАД СЛИВЕН СТАНАХА ПОЖАРНИКАРИ ЗА ЕДИН ДЕН

ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „МАК“ В ГРАД СЛИВЕН СТАНАХА ПОЖАРНИКАРИ ЗА ЕДИН ДЕН

Дни на отворените врати и демонстрации са част от инициативите по време на Седмицата на пожарната безопасност.  Вчера служителите на Регионалната служба „ПБЗН” в Сливен направиха специална демонстрация на техниката и оборудването на дежурните екипи пред децата и им позволиха да покажат своите умения в гасенето  на пожари. Инициативата е на районната служба и се провежда в рамките на Седмицата за пожарната безопасност в навечерието на професионалния празник на служителите в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР 14 септември.

До края на седмицата са планирани редица инициативи, с които се отбелязва професионалния празник на българските огнеборци и Седмицата на пожарната безопасност, в които гражданите могат да се включат активно:

До 18 септември  са  организирани временни приемна за посетители в Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

На 15.09.2022 г. от 09.30 ч. в РСПБЗН-Котел, гр. Котел, кв. „Промишлена зона“ № 1, ще се проведе среща с доброволци от доброволно формирование „П. Берон“ по отношение обществените ползи от доброволчеството, идеи и ценности – уважение на другия, отговорност, солидарност и съпричастност, навременна взаимопомощ.

 На 16.09.2022 г.  от 09.30 ч. до 10.30 ч. ще се проведе демонстративно ПТЗ в Детска градина „Щастливо детство“- гр. Твърдица.

До  18.09.2022 г. във фоайе в Музей на котленските  възрожденци в Пантеон на „Г. С. Раковски“, гр. Котел могат да се видят следните изложби:

  1. Изложба на тема: Символи на държавността – пожарникарски каски, шапки, униформи и др., във връзка с историята на противопожарното дело.
  2. Фото изложба на детски рисунки с тематика в областта на ПБЗН
Предишна СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ ДО ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ ХАТИДЖЕ ГЕОРГИЕВА, ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ДПС В СЛИВЕН
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД 14 СЕПТЕМВРИ - КРЪСТОВДЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУ – СЛИВЕН ИЗДИРВА 61-ГОДИШЕН МЪЖ

Георги Желев Георгиев на 61 години от град Сливен, кв.”Дружба”, е в неизвестност от 6 януари тази година. Мъжът е на видима възраст 60-65 години, ръст 190 см., около 120

Новини Сливен

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СЛИВЕН: НИЕ СМЕ АЛТЕРНАТИВАТА НА СТАТУКВОТО

  Здравейте приятели! Нека си го кажем категорично – ние сме алтернативата на статуквото! Ние сме политическата сила, която е гарант, че България ще има ново управление, ние сме проектът

Новини Сливен

СЕЛО ГЛУШНИК БЕШЕ ДОМАКИН НА „МАСКАРАДНИ ИГРИ 2018“

Над 10 състава участваха в регионалния празник „Маскарадни игри 2018“. Той се провежда около Сирни заговезни, а тази година домакин беше село Глушник. „Празникът „Маскарадни игри“ се превърна в чакано