ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПОЛУЧИ НОВО ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ „АРУСЯН ЧАКЪРЯН“
август 30, 2019 1453 Прегледи

ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПОЛУЧИ НОВО ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ „АРУСЯН ЧАКЪРЯН“

Отделението по детски болести в МБАЛ“ д-р Иван Селимински“ – Сливен получи дарение от фондация  „Арусян Чакърян“  двуканална спринцовкова инфузионна помпа /перфузор/. „Дарената апаратура ще подобри лечението на тежко болните деца и ще облекчи работата на медицинския персонал“, каза началникът  на отделението д-р Люба Бъчварова.

Ръководството на болницата и колективът на отделението изказват огромната си благодарност на дарителите за поредния благороден жест. През 2018 г. фондацията дари на отделението два настолни пулсоксиметъра и вакуум аспиратор.

Организацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на страната. Носи името на д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София. След завършването си работи в Първа градска болница в столицата, след което заминава в чужбина, отначало в Австрия, а след това се установява в Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й –  Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн.

 

Предишна ДЖИП ГРЪМНА НА ПАРКИНГ В СЛИВЕН
Следваща ДАРЕНИЕ ОТ БЛИЗО 700 МУЗЕЙНИ ЕКСПОНАТА ПОЛУЧИ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗАПОЧНАХА ИМУНИЗАЦИИ В СЕЛАТА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

Мобилен екип започна имунизации срещу COVID-19 в малките населени места от област Сливен. Това стана след проведените информационни кампании за ползата от ваксините, организирани от областния управител Минчо Афузов и РЗИ, съвместно с общините.

Новини Сливен

ЗЛАТНА ЗНАЧКА ЗА ЮБИЛЯРА инж. ДИМО ДИМОВ

Директорът на Държавно горско стопанство – Сливен инж. Димо Димов отпразнува своя 60-годишен юбилей. Събитието събра близки, приятели и колеги на юбиляра. Инж. Димов получи златна значка и почетен плакет

Новини Сливен

ЕВН ЩЕ РАБОТИ НА ЕТАПИ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ГОЛЯМО ЗАБАВЯНЕ НА РЕМОНТА ПО БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Реализацията на проекта на ЕВН по бул. „Хаджи Димитър“ може да забави изпълнението на ремонтните дейности по улицата, заяви зам.-кметът Румен Иванов. Той се надява забавянето да не е повече