ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ „АРУСЯК ЧАКЪРЯН“
януари 29, 2018 899 Прегледи

ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ „АРУСЯК ЧАКЪРЯН“

Ново дарение получи Отделението по детски болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Подаръкът е от фондация ,,Арусяк Чакърян”. Той включва един аспиратор и два пулсоксиметъра. Единият от тях има накрайник за малки бебета.

„Това е нещо, което по-рядко се включва към окомплектоването на мониторите. Апаратите ще ни свършат чудесна работа. Безкрайно сме благодарни на тази малка, но много всеотдайна фондация, която прави много за развитието на детското здравеопазване в България. Благотворителността им е безкрайна“, каза началникът на отделението д-р Бъчварова.

Фондацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на страната. Носи името на д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София. След завършването си работи в Първа градска болница в столицата, след което заминава в чужбина, отначало в Австрия, а след това се установява в Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й –  Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн. Фондацията е правила дарения в редица болници в страната – детските клиники на Александровска болница, болница ,,Свети Георги” –Пловдив, Пета градска болница – Варна.

Тази година дарения са направени за детските отделения в Сливен и Бургас.

Предишна ДИМИТЪР ПЕНЕВ ДИМИТРОВ ПЛАТИ 49 500 ЛЕВА ЗА ВОЕНЕН ИМОТ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ЦАЦАРОВ НАРЕДИ ПРОВЕРКА ЗА ПРОИЗХОДА НА СРЕДСТВАТА НА ЛИЦА С ИМОТИ НАД 500 000 ЛЕВА И ЛУКСОЗНИ КОЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУСКИ ВОЕННИ ИНСПЕКТИРАТ ПОДЕЛЕНИЯТА В СЛИВЕН И БЕЗМЕР

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение в нашата страна, съобщава Министерство на отбраната. В изпълнение на Виенския документ – 2011 от днес, 18 юни, до 21 юни на

Новини Сливен

УЧЕНИК ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ В КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ТАЙЛАНДСКАТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА

Денис Николаев Сираков , ученик от НУ „Васил Левски” – Сливен,  спечели златен медал  в квалификацията на TIMO (Тайландска международна олимпиада). 200 ученици от България участват в квалификацията на TIMO.

Новини Сливен

ОТКРИХА ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ В ДОМА НА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН

Близо 20 000 къса контрабандни цигари са иззети при акция на полицията в Сливен. На 20 август в хода на специализирана операция по пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия служители

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 + nine =