ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ „АРУСЯК ЧАКЪРЯН“
януари 29, 2018 1006 Прегледи

ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ „АРУСЯК ЧАКЪРЯН“

Ново дарение получи Отделението по детски болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Подаръкът е от фондация ,,Арусяк Чакърян”. Той включва един аспиратор и два пулсоксиметъра. Единият от тях има накрайник за малки бебета.

„Това е нещо, което по-рядко се включва към окомплектоването на мониторите. Апаратите ще ни свършат чудесна работа. Безкрайно сме благодарни на тази малка, но много всеотдайна фондация, която прави много за развитието на детското здравеопазване в България. Благотворителността им е безкрайна“, каза началникът на отделението д-р Бъчварова.

Фондацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на страната. Носи името на д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София. След завършването си работи в Първа градска болница в столицата, след което заминава в чужбина, отначало в Австрия, а след това се установява в Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й –  Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн. Фондацията е правила дарения в редица болници в страната – детските клиники на Александровска болница, болница ,,Свети Георги” –Пловдив, Пета градска болница – Варна.

Тази година дарения са направени за детските отделения в Сливен и Бургас.

Предишна ДИМИТЪР ПЕНЕВ ДИМИТРОВ ПЛАТИ 49 500 ЛЕВА ЗА ВОЕНЕН ИМОТ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ЦАЦАРОВ НАРЕДИ ПРОВЕРКА ЗА ПРОИЗХОДА НА СРЕДСТВАТА НА ЛИЦА С ИМОТИ НАД 500 000 ЛЕВА И ЛУКСОЗНИ КОЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 140-ГОДИШНИНАТА ОТ УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ, ПРИЕЛО ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ

В зала „Сирак Скитник“ по-рано днес бе открита представителна изложба за отбелязване на 140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция. Сред официалните гости на събитието бе кметът Стефан Радев.

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕН НАМЕРИ АМЕРИКАНСКИ ПАСПОРТ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Сливенски бизнесмен намери паспорт на американски гражданин на ларгото, научи Sliveninfo. Мъжът незабавно се е обадил на полицията. „Паспортът бе иззет с протокол“, заяви бизнесменът пред Sliveninfo.

Новини Сливен

ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНА СЛИВЕН ИМАТ ВОДА И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

Всички населени места в община Сливен имат вода и електричество. Екип на Общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ продължава работа по премахване на падналите дървета за осигуряване достъпа до

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

ten − two =