ДЕТСКИ ПРИКАЗЕН ТЕАТЪР „ЗОРА“ ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА 1860“ ОТКРИВА СЕЗОНА С ПРЕМИЕРА НА ПОСТАНОВКАТА „ПИНОКИО“
30.09.2022 506 Прегледи

ДЕТСКИ ПРИКАЗЕН ТЕАТЪР „ЗОРА“ ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА 1860“ ОТКРИВА СЕЗОНА С ПРЕМИЕРА НА ПОСТАНОВКАТА „ПИНОКИО“

Детски приказен театър „Зора“ при Народно читалище „Зора 1860“ ще изиграе за първи път постановката „Пинокио“ по романа на Карло Колоди. Премиерата ще бъде на 30.09.2022 от 19.00 часа в залата на читалището. Главната роля на любопитното дървено човече е поверена на Петър Тенев.

„Историята е за дървената кукла създадена от човек, която желае да се превърне в човешко същество благодарение… на магия. Но съществуват ли вълшебствата?“, пита режисьорът на постановката Ивайло Гандев. Според него целта на тази пиеса е да се потърси отговор на въпроса как се става човек, да се посочи как да бъде разпозната лъжата от истината, да се разкрие истински ли са вълшебствата или са пък са част от преживяванията към постигането на цел, да разгледа отношенията на хората един към друг, как се приемат  истински съвети и напътствия.

Сюжетът на постановката е драматизиран от режисьора и драматург Венцислав Асенов, подкрепен от музиката на маестро Георгиос Филаделфевс. Сценографията и костюмите са дело на художничката Борислава Захариева, а хореограф е Наталия Хаджикостова.

В ролите влизат децата: София Николова, Иван Андонов, Кристиян Жеков, Петър Тенев, Янислав Димитров, Ивана Панайотова, Мария Балдис, Александър Енергиев, Емилия Бахчеванова, Каспар Бохосян, Нелина Михайлова, Благовест Ташков, Бояна Данчева, Деница Панова, Пламен Тачев, София Андреева, Ема Черникова и др.
Постановката „Пинокио“ е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата. Вход свободен.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДАРЕНИЯ ОТ КОТЛЕНСКО БЯХА ПРЕДОСТАВЕНИ В СЕЛО КАРАВЕЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОМАКИН НАНЕСЕ ПОБОЙ НА СВОЙ ГОСТ

38-годишен мъж от град Нова Загора е задържан за причиняване на телесна повреда. На 24 януари, в 12,30 часа, полицейски екип на РУ-Нова Загора се отзовава на сигнал от телефон

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ КЪМ КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Община Сливен ще се включи към кампанията „Да изчистим България заедно”, организирана от BTV Media Group на 14 септември. За групите от доброволци ще бъдат осигурени чували, които могат да

Новини Сливен

РАЗУМНАТА ПОЛИТИКА ЗА ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖИ И ПРЕЗ 2022 Г., СОЧИ ОТЧЕТЪТ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

През 2022 година ръководството на Община Сливен продължи с разумната политика по отношение на бюджетната стабилност, ефективно и икономично разпределение на разходите и финансовите ресурси, при спазване на строга бюджетна