ДЕТСКИ ПРИКАЗЕН ТЕАТЪР „ЗОРА“ ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА 1860“ ОТКРИВА СЕЗОНА С ПРЕМИЕРА НА ПОСТАНОВКАТА „ПИНОКИО“

ДЕТСКИ ПРИКАЗЕН ТЕАТЪР „ЗОРА“ ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА 1860“ ОТКРИВА СЕЗОНА С ПРЕМИЕРА НА ПОСТАНОВКАТА „ПИНОКИО“

Детски приказен театър „Зора“ при Народно читалище „Зора 1860“ ще изиграе за първи път постановката „Пинокио“ по романа на Карло Колоди. Премиерата ще бъде на 30.09.2022 от 19.00 часа в залата на читалището. Главната роля на любопитното дървено човече е поверена на Петър Тенев.

„Историята е за дървената кукла създадена от човек, която желае да се превърне в човешко същество благодарение… на магия. Но съществуват ли вълшебствата?“, пита режисьорът на постановката Ивайло Гандев. Според него целта на тази пиеса е да се потърси отговор на въпроса как се става човек, да се посочи как да бъде разпозната лъжата от истината, да се разкрие истински ли са вълшебствата или са пък са част от преживяванията към постигането на цел, да разгледа отношенията на хората един към друг, как се приемат  истински съвети и напътствия.

Сюжетът на постановката е драматизиран от режисьора и драматург Венцислав Асенов, подкрепен от музиката на маестро Георгиос Филаделфевс. Сценографията и костюмите са дело на художничката Борислава Захариева, а хореограф е Наталия Хаджикостова.

В ролите влизат децата: София Николова, Иван Андонов, Кристиян Жеков, Петър Тенев, Янислав Димитров, Ивана Панайотова, Мария Балдис, Александър Енергиев, Емилия Бахчеванова, Каспар Бохосян, Нелина Михайлова, Благовест Ташков, Бояна Данчева, Деница Панова, Пламен Тачев, София Андреева, Ема Черникова и др.
Постановката „Пинокио“ е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата. Вход свободен.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДАРЕНИЯ ОТ КОТЛЕНСКО БЯХА ПРЕДОСТАВЕНИ В СЕЛО КАРАВЕЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАЖДАНИТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДОСТАВЯТ АКТУАЛЕН ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА COVID-19

Областният кризисен щаб призовава гражданите да предоставят актуален телефонен номер за връзка с тях при положителен резултат от изследване с PCR-тест. Целта е личните лекари и лекарите от РЗИ да установят

Новини Сливен

ЛИСТАТА НА ДПС УВАЖИ РИТУАЛА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО В СЛИВЕН

Листата на ДПС в Сливен уважи ритуала, организиран от общината по случай Деня на Съединението. Точно в 11 часа кандидатите за депутати на Движението, водени от Хатидже Георгиева се появиха

Новини Сливен

ПОВЕЧЕ НОВОЗАБОЛЕЛИ ОТ COVID-19 ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Продължава да се увеличава броят на новозаболелите от Covid-19 в община Сливен.  Според данните за изминалата седмица броят на новите случаи е 157, излекуваните са 38, починали са 10 души.