ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ В КВ. „РЕЧИЦА“ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ В КВ. „РЕЧИЦА“ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

С музикална и танцова програма, подготвена от малчуганите от Детска градина „Здравец“ в кв. „Речица“, днес бе открита символично новата площадка за игра в двора на детското заведение. Събитието уважи кметът Стефан Радев, който поздрави всички за новата придобивка. На децата той пожела да бъдат любознателни, безгрижно детство и да слушат своите учители. Той увери, че Община Сливен ще продължи с инвестициите в образователната инфраструктура, което е и сред приоритетите на него и екипа му.

Средствата за изграждането на площадката бяха отпуснати от Община Сливен. Паралелно с дейностите е изграден и  вход към детската градина, какъвто до момента не е имало.

От свое име и от името на колегите си и родителите, директорът на „Здравец“ Стефка Пенкова, изказа благодарност към сливенския градоначалник за поетия и изпълнен ангажимент. Община Сливен е организирала и отстраняването на опасно дърво в двора на детската градина, намиращо се на мястото на новата площадка за игра и e застрашавало живота и здравето на всички. Днес вече мястото е облагородено, разполага с кът за отдих и занимания на открито и така на децата е осигурено свободно пространство, където да играят и да се радват на много празнични моменти.

Към момента детската градина се посещава от 100 деца, разпределени в 4 възрастови групи.

Предишна МИС БЪЛГАРИЯ ТЕОДОРА МУДЕВА ТЪРСИ НОВАТА МИС СЛИВЕН
Следваща ЕДИН РАБОТОХОЛИК В ПОЛИТИКАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

1402 ДУШИ СА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 1 402, съобщиха от Областния кризисен щаб. 256 от болните са хоспитализирани. Останалите провеждат лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари.

Новини Сливен

В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ФИЛМ „ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ“

Безплатна прожекция на един от новите български филми – „Голата истина за група Жигули“ предоставя Община Сливен на вниманието на жителите и гости на града. Прожекцията е предвидена за 11

Новини Сливен

ОТ АПРИЛ ЗАПОЧВА КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ

От април 2021 година ще започне приемът на децата, родени през 2018 година, които през новата учебна година ще постъпят в първа възрастова група в детските градини. Съгласно утвърдения график