ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ПРОГРАМАТА НА „ПРОМЯНАТА“ ЗА СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ Е ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖИ
март 15, 2023 1001 Прегледи

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ПРОГРАМАТА НА „ПРОМЯНАТА“ ЗА СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ Е ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖИ

Лицемерно е да твърдят, че ще съхранят малките и средни стопанства, защото именно правителството на Кирил Петков принуди над 10% от земеделците да излязат от сектора, като им вдигна минималните осигуровки. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен и областен ръководител на ГЕРБ Десислава Танева.

„Сто процента лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор „Земеделие“ на „Промяната“. Лицемерно е да твърдят как ще издигат сектора в национален приоритет, след като управлението на правителството на Кирил Петков докара земеделието до най – сериозната ликвидна криза от присъединяването ни към ЕС“, категорична е Десислава Танева.

Според нея е лицемерно ПП да твърдят, че ще инвестират в поливни системи и увеличаване на поливните площи, след като правителството на Кирил Петков извади от Националния план за възстановяване и развитие най-големия проект за възстановяване и рехабилитация на напоителните и отводнителни системи, предложен от ГЕРБ. „Напояването е гръбнакът за устойчив и конкурентоспособен сектор, но те решиха да го заменят с лобистки проект за батерии и да ощетят сектора. В същото време страни като Гърция и Румъния вече получиха европейско финансиране по техните проекти за напояване“, коментира Десислава Танева. По думите й лицемерно е от ПП да твърдят, че ще съхранят малките и средни стопанства, защото именно правителството на Кирил Петков е принудило над 10% от земеделците да излязат от сектора заради вдигането на минималните осигуровки.

„Ще се съглася единствено с твърдението им, че заради недомислени и лобистки политики се увеличи вносът на месо, яйца, мляко и други продукти. За 360 дни в управлението на страната ни Кирил Петков и Асен Василев успяха да намалят в пъти българското производство. Произведената продукция от домати е намаляла с до 20% спрямо тази от 2020 и 2019 г. Над 20% е намалението при краставици, над 35% при пипер. При животните спадът достига 60% при някой птици, кравите намаляват с около 12%, овцете с 8%“, каза още Танева.

Лъжа и непознаване на сектора е твърдението, че България внася 45% от яйцата, тъй като страната ни е нетен износител на яйца. „България задоволява потреблението на яйца със собствено производство – 123%. Едни от най-добрите и големи износители на яйца са български производители“, категорична е Десислава Танева.

Тя е убедена, че за първи път, след 2008 г., България е пред реален риск от загуба на европейски средства за настоящата 2023 г. заради популизма и зрелищния ПР, чрез които беше управлявано земеделието по времето на „Промяната“.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС и ексминистър на земеделието Десислава Танева се обърна към „Продължаваме промяната“: „Доказахте, че не познавате сектора и неговите проблемите, спрете с лозунгите си, защото земеделските стопани видяха на какво сте способни“.

Кандидатите на ГЕРБ-СДС, #За Стабилна България Отново, може да подкрепите на 2 април с номер 2!

 

Предишна 15 МАРТ – ДЕН НА ЗДРАВНИЯ ИНСПЕКТОР
Следваща МАЯ МАНОЛОВА В СЛИВЕН: ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ПОЛЗВАТ БЕЗПЛАТНА ПОЛИВНА ВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ СПРАВЯ С ТЕКУЩИТЕ СИ ЗАДАЧИ

Д-р Петканска, каква е Вашата предизборна кампания сега, кое е различното от кампанията през март, какви послания отправяте? – Надявам се предизборният щаб на БСП в Сливен да работи много

Новини Сливен

32-ГОДИШЕН ПИЯН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

Водач на МПС с алкохол 1,93 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес в 03,55 часа в кв. „Ст.Заимов“ е извършена проверка на 32-годишния Д.Р. от град

Новини Сливен

ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТПАДЪЦИ В СЛИВЕН И ОБЛАСТТА СЕ РЕЦИКЛИРАТ

Все повече отпадъци в Сливен и областта се рециклират. Това съобщиха от Териториално статистическо бюро. През 2017 г. образуваните битови отпадъци в областта се оценяват на 67 хил. т или