ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ОГЛАВИ КОМИСИЯТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ В ПАРЛАМЕНТА
юли 13, 2023 1222 Прегледи

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ОГЛАВИ КОМИСИЯТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ В ПАРЛАМЕНТА

Бившият министър на земеделието Десислава Танева, която е депутат от Сливен, оглави парламентарната комисия по земеделие. Друга сливенска депутатка – Татяна Султанова, стана зам.-председател на парламентарната комисия по екология.

Ето и ръководствата на всички комисии:

Бойко Борисов оглави външната комисия. Негови заместници са Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ и Филиз Хюсменова от ДПС.

Кирил Петков стана председател на комисията по въпросите на Европейския съюз. Деница Симеонова от ПП-ДБ, Деница Николова от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от ДПС са заместници.

Йордан Цонев от ДПС оглави бюджетната комисия. Зам.-председател от ГЕРБ е Теменужка Петкова, а от ПП-ДБ – Венко Сабрутев.

Радомир Чолаков от ГЕРБ застана начело на конституционната комисия. Негови заместници ще са Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Гюнер Ахмед от ДПС.

Зам.-председатели на правната комисия станаха Анна Александрова от ГЕРБ и Ертен Анисова. Това е единствената комисия, която има избран председател – Стою Стоев от ПП-ДБ.

Икономическата комисия оглави Хамид Хамид от ДПС. Ще го заместват Александър Иванов от ГЕРБ-СДС и Владислав Панев от ПП-ДБ.

Комисията по енергетика ще води Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Зам.-шефове станаха Рамадан Аталай от ДПС и Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Николай Нанков от ГЕРБ-СДС стана председател на комисията по регионална политика, негови заместници са – Танер Али от ДПС и Йордан Иванов от ДБ.

Комисията по отбрана ще се ръководи от Христо Гаджев от ГЕРБ. Зам.-шефове ще са Калоян Икономов от ПП-ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Начело на вътрешната комисия застана Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, а ще я заместват колегата ѝ Маноил Манев, както и Людмила Илиева от ПП-ДБ и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Председател на земеделската комисия стана Десислава Танева от ГЕРБ, а зам.-шефове – Ализан Яхова от ДПС и Росен Костурков от ПП-ДБ.

Комисията по труда и социалната политика оглави Деница Сачева от ГЕРБ-СДС. Ще я отменят Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ и Севим Али от ДПС.

Начело на просветната комисия застана – Красимир Вълчев. Заместници в нея са Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ, и Дженал Топалова-Яшар от ДПС.

Небие Кабак от ДПС стана председател на спортната комисия. ГЕРБ-СДС издигна за неин заместник Красен Кралев, а ПП-ДБ – Петър Куленски.

Проф. Костадин Ангелов застана начело на здравната комисия. За негови заместници бяха избрани Джевдет Чакъров от ДПС, Васил Пандов и Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

Екокомисията оглави Станислав Анастасов от ДПС, като ще му помагат Младен Шишков от ГЕРБ-СДС и Татяна Султанова от ПП-ДБ.

Халил Летифов от ДПС бе избран за председател на комисията по транспорт. Зам.-шефове станаха Андрей Рунчев от ГЕРБ-СДС и Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Комисията по електронно управление оглави Божидар Божанов от ДБ. За негови заместници избраха Павел Христов от ГЕРБ и Павлин Кръстев от движението.

Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС застана начело на комисията по култура и медии. Ще го заместват Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Стоян Михалев от ПП-ДБ и Фатме Рамадан от ДПС.

Комисията за прякото участие на гражданите остана без председател. Илияна Жекова от ГЕРБ-СДС, Калина Константинова от ПП-ДБ и Мюмюн от ДПС бяха избрани за зам.-председатели.

За председател на комисията по правата на човека бе избрана Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС. Васил Стефанов от ПП-ДБ и Хайри Садъков от ДПС са заместници.

Комисията за политиките за българите извън страната също остана без шеф. ГЕРБ-СДС избраха Илтер Садъков за зам.-шеф, ПП-ДБ – Антоанета Цонева, а ДПС – Ихсан Хаккъ.

Шеф на антикорупционната комисия стана Рая Назарян от ГЕРБ-СДС. Ще я заместват Сезгин Мехмед (ДПС) и Михал Камбарев (ПП-ДБ).

Комисията по туризъм също остана без председател. Заместници са Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, Любен Иванов от ПП-ДБ и Хатидже Георгиева от ДПС.

Комисията за службите оглави Даниел Митов от ГЕРБ. Той остана без заместници.

 

Предишна ПЪРВИ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОКУМЕНТИРАН СЛУЧАЙ НА ГНЕЗДО НА МАЛЪК КРЕСЛИВ ОРЕЛ С ДВЕ МАЛКИ
Следваща В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ГРАЖДАНИ ПОСТАВИХА ВЪПРОСИ ПО РАЗЛИЧНИ ТЕМИ

За автора

Може да харесате още

Новини

СПАСОВДЕН Е

На днешния ден Българската православна църква почита Възнесение Господне – един от 12-те велики църковни празници на годината. В народния календар празникът е известен още като Спасовден. Отбелязва се 40

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Може да си честен българин. Може да бъдеш богат българин. Но някак не се получава едновременно да си хем българин, хем богат, хем и честен! – И казал Кашпировски на

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Малко момче се прибира вкъщи и гордо заявява: – Написах една дума с три букви на оградата! Майката веднага му отвъртяла един як шамар. Детето възроптало: – Ама защо ме