ДЕСЕТ ПРОТОКОЛА И ЧЕТИРИ АКТА БЯХА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИТЕ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
юли 10, 2020 828 Прегледи

ДЕСЕТ ПРОТОКОЛА И ЧЕТИРИ АКТА БЯХА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИТЕ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Институциите, ангажирани с контрола за спазване на противоепидемичните мерки в Сливен и областта, извършиха 13 проверки на 9 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. Четири от тях са осъществени в Сливен от съвместни екипи с участието на служители от РЗИ, ОДБХ и РУ на МВР, девет проверки са извършени в община Твърдица от местното РУ на МВР.  Проверени са места за обществено ползване, включително търговски обекти, заведения и др.  На управителите на четири обекта в Сливен и 6 в Твърдица са съставени предупредителни протоколи с указания за изпълнение на препоръки.  В Сливен служителите на реда са съставили четири акта за неносене на предпазни маски за лице в закрити площи. За това нарушение минималният размер на предвидената  глоба е от 300 лева.

Засилените проверки продължават с участието на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР. В периода от 10 до 15 юли ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени в заповедта на здравния министър за провеждане на спортни състезания без публика, наложената забрана за работа на нощните клубове и дискотеки на закрито, въведените изисквания за заетост на местата от 50 процента и физическа дистанция от 1,5 метра при провеждането на културни, развлекателни мероприятия, театрални постановки и др., както и ограниченията за провеждането на тържества, включително балове,  сватби и кръщенета в присъствието на не повече от 30 души и спазване на физическа дистанция. Гражданите могат да подават сигнали на дежурния телефон в областната администрация 0882 94 75 94, както на дежурните телефони в общините и институциите за контрол.

Четирите общини – Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, информираха, че са отменени масовите общински мероприятия до 15 юли, а в община Сливен – до края на месеца.

Към 10 юли новите случаи на COVID-19 в областта са три: двама са новозаболелите в Нова Загора, един – в сливенското с.Младово.  По данни на РЗИ, случаите не са свързани,  инфектирането не е станало в семейно огнище или в огнище на работното място.  Епидемиологичните проучвания продължават.

Активните случаи на COVID-19 към днешна дата са 99 в областта, като 52 от тях са в община Нова Загора, 38 – в община Сливен, 7 – в община Твърдица и 2 – в община Котел.  Общо диагностицираните от началото на епидемията са 322-ма души, а изписаните – 199. За съжаление, 21 души изгубиха битката с коронавируса. През последното денонощие няма починали.

 

Предишна ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ГОЛЯМ ПОЖАР КРАЙ СЕЛО КОРТЕН
Следваща ДИМИТЪР МИТЕВ: ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И ДЕЛОТО НА АКАДЕМИК МЕТОДИЙ ГРИГОРОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БИВШ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛИДЕР ВЛЕЗЕ В НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ДПС

Бившият председател на БСП в Котел Владимир Мартинов стана член на Централния съвет на ДПС. Дипломираният адвокат е в широкото ръководство на ДПС от квотата на председателя на партията, каквато

Новини Сливен

ЗАПОЧНА СРЕДНОВЕКОВНИЯТ СЪБОР „ПОМНИ СЛАВАТА – ТУИДА 2019”

Започна петото издание на Средновековен събор ,,Помни славата”.Той е посветен на празника на град Сливен – Димитровден и се провежда в Късноантична и средновековна крепост „Туида“. Сред посетителите на атракциите

Новини Сливен

В ЧЕТВЪРТЪК СПИРАТ ВОДАТА ЗАРАДИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА КРЪГОВОТО „РОЗОВА ГРАДИНА“

Във връзка с извършването на строително – монтажни работи при реконструкцията на кръстовище на бул. „Братя Миладинови“, бул. „Хр. Ботев“, бул. „Георги Данчев“, бул. „Бургаско шосе“ и ул. „Радой Ралин“,