ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
август 19, 2019 6583 Прегледи

ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

– Българи, какво наказание искате за убиеца на моята Криси?

– Смърт, смърт, смърт….

Този кратък диалог се проведе малко след 17 часа в понеделник пред централния православен храм „Свети Димитър“ в центъра на Сливен. Въпросът към няколко десетки души, пред входа на храма, зададе Милка, баба на убитото 7-годишно момиченце Криси от сливенското село Сотиря. Тя поведе и шествието със снимката на момиченцето, скандирайки „Аз съм Криси“.

Малко преди това Милка отправи остра критика и към медицинското лице, пристигнало в Сотиря, докато момичето е било живо.

„Той не се наведе да го пипне, а в линейката стоеше до шофьора“, каза бабата на убитото дете.

Минути по- късно на площада пред общината хората вече бяха над 100. Много от тях носеха снимки на убитото момиче и цветя. Пред една от колоните на сливенското кметство бе създаден кът в памет на Криси. Хората оставяха там цветя и запалени свещи.

Цветя оставиха и кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметът Пепа Чиликова.

„Изразих моите най-искрени съболезнования на семейството. Знаете, че днес е ден на траур за Община Сливен. Надявам се да има максимална присъда за извършителя на този брутален акт“, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

В митинга се включи и кметът на село Сотиря Димчо Георгиев, който бе облечен в черно.

Предишна СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА" ЗА МАРТИН ТРИФОНОВ
Следваща ПРОДАВА СЕ АПАРТАМЕНТ ДО ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТИДЕ СИ ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПО ХИМИЯ В СЛИВЕН

В четвъртък сутринта в Сливен почина дългогодишният учител по химия в Езикова гимназия „Захарий Стоянов“ Ненчо Ненчев. Преподавателят ни напусна 3 дни преди да навърши 77 години. В продължение на

Новини Сливен

МИНИСТЪР КОСТАДИН АНГЕЛОВ: ПОЗДРАВЯВАМ КМЕТА НА СЛИВЕН ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН

Ситуацията в Сливен е под контрол и поздравявам кмета Стефан Радев за допълнителните противоепидемични мерки, предприети от Общината за безопасното протичане на изборния ден, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин

Новини Сливен

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР И VARNA SWING ORCHESTRA PROJECT

Сливенският симфоничен оркестър кани своите почитатели на Коледния си концерт, в който ще участва Varna Swing Orchestra Project. Съвместната проява, под надслов „Swing по Коледа“ ще се състои на 20