ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
август 19, 2019 6402 Прегледи

ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

– Българи, какво наказание искате за убиеца на моята Криси?

– Смърт, смърт, смърт….

Този кратък диалог се проведе малко след 17 часа в понеделник пред централния православен храм „Свети Димитър“ в центъра на Сливен. Въпросът към няколко десетки души, пред входа на храма, зададе Милка, баба на убитото 7-годишно момиченце Криси от сливенското село Сотиря. Тя поведе и шествието със снимката на момиченцето, скандирайки „Аз съм Криси“.

Малко преди това Милка отправи остра критика и към медицинското лице, пристигнало в Сотиря, докато момичето е било живо.

„Той не се наведе да го пипне, а в линейката стоеше до шофьора“, каза бабата на убитото дете.

Минути по- късно на площада пред общината хората вече бяха над 100. Много от тях носеха снимки на убитото момиче и цветя. Пред една от колоните на сливенското кметство бе създаден кът в памет на Криси. Хората оставяха там цветя и запалени свещи.

Цветя оставиха и кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметът Пепа Чиликова.

„Изразих моите най-искрени съболезнования на семейството. Знаете, че днес е ден на траур за Община Сливен. Надявам се да има максимална присъда за извършителя на този брутален акт“, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

В митинга се включи и кметът на село Сотиря Димчо Георгиев, който бе облечен в черно.

Предишна СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА" ЗА МАРТИН ТРИФОНОВ
Следваща ПРОДАВА СЕ АПАРТАМЕНТ ДО ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ПРЕДСТАВЯ „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША“

На сцената на зала „Сливен“ в четвъртък ще бъде представена оперетата „Царицата на чардаша“. Спектакълът ще изнесат Сливенският симфоничен оркестър и звездите на оперетата Александър Мутафчийски, Катерина Тупарова, Лилия Илиева

Новини Сливен

Д-Р Б. МИХАЛЕВА: ОПТИМИЗАЦИЯТА НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА Е ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ ОТДАВНА

Оптимизацията на училищната мрежа в Сливенска област е трябвало да стане отдавна, тъй като в много училища заради недостига на класни стаи учебният процес е започвал много рано, а други

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА НАЦИОНАЛНИЯТ ДЕТСКО – ЮНОШЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“

За четвърта поредна година театрални формации от цялата страна ще вземат участие в Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“. Официалното откриване се състоя в зала „Зора“. „За мен