ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
19.08.2019 6992 Прегледи

ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

– Българи, какво наказание искате за убиеца на моята Криси?

– Смърт, смърт, смърт….

Този кратък диалог се проведе малко след 17 часа в понеделник пред централния православен храм „Свети Димитър“ в центъра на Сливен. Въпросът към няколко десетки души, пред входа на храма, зададе Милка, баба на убитото 7-годишно момиченце Криси от сливенското село Сотиря. Тя поведе и шествието със снимката на момиченцето, скандирайки „Аз съм Криси“.

Малко преди това Милка отправи остра критика и към медицинското лице, пристигнало в Сотиря, докато момичето е било живо.

„Той не се наведе да го пипне, а в линейката стоеше до шофьора“, каза бабата на убитото дете.

Минути по- късно на площада пред общината хората вече бяха над 100. Много от тях носеха снимки на убитото момиче и цветя. Пред една от колоните на сливенското кметство бе създаден кът в памет на Криси. Хората оставяха там цветя и запалени свещи.

Цветя оставиха и кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметът Пепа Чиликова.

„Изразих моите най-искрени съболезнования на семейството. Знаете, че днес е ден на траур за Община Сливен. Надявам се да има максимална присъда за извършителя на този брутален акт“, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

В митинга се включи и кметът на село Сотиря Димчо Георгиев, който бе облечен в черно.

Предишна СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА" ЗА МАРТИН ТРИФОНОВ
Следваща ПРОДАВА СЕ АПАРТАМЕНТ ДО ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК ИНЖ. ГЕОРГИ СТОЯНОВ

Нека предстоящите светли празници внесат в душите и дома ни нова, още по-силна вяра в нас и в бъдещето. Приемайте и дарявайте с радост обич и уважение близките си и

Новини Сливен

НОВОЗАГОРЕЦ Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

В хода на операция „Безопасно лято“ на територията на ОДМВР-Сливен са започнати бързи производства за нарушения на ЗДвП. На 19 юли служители на РУ- Твърдица са установили лек автомобил „Опел

Новини Сливен

ВОДАТА ДНЕС ЩЕ ДОЙДЕ В 18 ЧАСА

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изграждане на водопроводен клон I ср. з. по бул. „Братя Миладинови“ и връзка с водопроводи към Централна