ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
август 19, 2019 6025 Прегледи

ДЕСЕТКИ СКАНДИРАХА „СМЪРТ“ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

– Българи, какво наказание искате за убиеца на моята Криси?

– Смърт, смърт, смърт….

Този кратък диалог се проведе малко след 17 часа в понеделник пред централния православен храм „Свети Димитър“ в центъра на Сливен. Въпросът към няколко десетки души, пред входа на храма, зададе Милка, баба на убитото 7-годишно момиченце Криси от сливенското село Сотиря. Тя поведе и шествието със снимката на момиченцето, скандирайки „Аз съм Криси“.

Малко преди това Милка отправи остра критика и към медицинското лице, пристигнало в Сотиря, докато момичето е било живо.

„Той не се наведе да го пипне, а в линейката стоеше до шофьора“, каза бабата на убитото дете.

Минути по- късно на площада пред общината хората вече бяха над 100. Много от тях носеха снимки на убитото момиче и цветя. Пред една от колоните на сливенското кметство бе създаден кът в памет на Криси. Хората оставяха там цветя и запалени свещи.

Цветя оставиха и кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметът Пепа Чиликова.

„Изразих моите най-искрени съболезнования на семейството. Знаете, че днес е ден на траур за Община Сливен. Надявам се да има максимална присъда за извършителя на този брутален акт“, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

В митинга се включи и кметът на село Сотиря Димчо Георгиев, който бе облечен в черно.

Предишна СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА" ЗА МАРТИН ТРИФОНОВ
Следваща ПРОДАВА СЕ АПАРТАМЕНТ ДО ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ВТОРА ГОДИНА ПРЕДСТОИ МЛАДЕЖКИ ЛАГЕР „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ!“

През 2017 година реализирахме една нова и различна възможност за подобряване и обогатяване на превантивната практика на ОбСНВ и ПИЦ, Сливен – младежки лагер. Участваха 620 ученици /14 – 18

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И МЛАДЕЖИ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН ПОДНЕСОХА ЦВЕТЯ НА ДАМИТЕ ЗА 8 МАРТ

Представители на ГЕРБ-Сливен и тази година спазиха традицията и поднесоха цветя на дамите за 8 март. Общинските съветници и младежите от МГЕРБ направиха празника по – вълнуващ за жените, които

Новини Сливен

ОБЩИНАТА И „ВиК“ – СЛИВЕН ПРЕДЛАГАТ РЕШЕНИЕ ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА ЧАСТ ОТ ВИЛНАТА ЗОНА

Община Сливен и сливенското водно дружество имат готовност за снабдяването с питейна вода на част от вилната зона на Сливен с около 250 потребители. Това стана ясно на нарочна среща