ДЕСЕТКИ НАДЗИРАТЕЛИ, ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН
юни 3, 2022 889 Прегледи

ДЕСЕТКИ НАДЗИРАТЕЛИ, ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН

Десетки надзиратели, полицаи и пожарникари протестират пред женския затвор в Сливен. Те отново настояват за индексация на възнагражденията, съобразено с процента на инфлация, за преговори по увеличение на социалните плащания с постоянен характер, за увеличаване на щатната численост, съобщи БТА.

„Като втора точка от нашите искания сме поставили необходимостта от реформи, каза пред журналисти Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България. Държим те да се случват в условията на прозрачност с участието на представители на синдикалните организации. Като служители на терен имаме необходимия практически опит и можем да подпомагаме този процес, в който да бъдат изчистени проблеми, както по отношение на политиката на доходите, така и във връзка с корупционнните практики, слабостите по отношение на кариерното израстване, управление на работната сила, пороците в обществените поръчки.“ Михайлов припомни, че служителите са в протестна готовност от февруари, като имаше протест пред Народното събрание и пред Министерството на финансите, а от 27 май излязоха с ленти „Продължаваме протеста“.

„Реално погледнато няма реформи или те се правят на парче, каза Николай Стоев, председател на Синдикат на служителите на МВР в Сливен. Няма цялостна визия как трябва да изглежда полицията, как трябва да работи. Не ни харесва даже начинът, по който ние работим“. Той посочи, че сред исканията им е подобряване на материално-техническата база. Служителите на МВР са разочаровани, че управляващите не са изпълнили обещанието си работещите да имат право на глас и да участват в реформирането на сектора. Стоев допълни, че има съкращения в сектора, които също не са съгласувани с тях.

Не сме съгласни службата за пожарна безопасност да бъде извадена от МВР, заяви Росен Георгиев от синдиката на РД“ПБЗН“ в Сливен. Той каза, че не е ясно какво предстои и при какви условия и допълни, че реформа без средства няма как да бъде осъществена. „Най-важно е да се осигури финансовия и човешкия ресурс. При положение, че няма ясна и конкретна визия за това какво ще се случи, за нас е по-дсбре да останем в МВР“, категоричен бе той

От синдикатите предупреждават, че ако няма развитие по поставените въпроси, на 12 юни ще има национален протест в София.

Предишна ДНЕС БЕЗ ВОДА ЩЕ БЪДАТ ЖИТЕЛИТЕ НА КВАРТАЛИТЕ "ДАМЕ ГРУЕВ", "НАДЕЖДА" И ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА
Следваща КОЛА БЛЪСНА ЖЕНА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ "ЕКО" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪДЪТ ОТМЕНИ СПИРАНЕТО НА ТЕЦ „БРИКЕЛ“

ТЕЦ „Брикел“ ще продължи да работи, след като Административният съд в Стара Загора отмени заповедта за спиране на производствената дейност на предприятието. Принудителната мярка беше наложена на 29 юли от

Новини Сливен

ПЪЛНА ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА В СЛИВЕН

Ледената пързалка в Сливен се изпълни с хора в неделя. В ранния следобед върху леда бяха десетки. Най-вече деца със своите родители. Съоръжението работи до късно вечер и на осветление.

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ СЛИВЕН Е ЗАРАЗЕН С КОРОНАВИРУС

Общински съветник от Сливен е заразен с коронавирус. „От няколко дни съм под домашна карантина. Чувствам се сравнително добре. Съобщил съм всичките си контакти и лично съм се обадил на