ДЕПУТАТ РАЗМАХВА ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА СНИМКА НА УВОЛНЕНИЯ ДИРЕКТОР НА РДГ – СЛИВЕН
март 11, 2022 4303 Прегледи

ДЕПУТАТ РАЗМАХВА ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА СНИМКА НА УВОЛНЕНИЯ ДИРЕКТОР НА РДГ – СЛИВЕН

Директорът на Регионалната дирекция по горите в Сливен Георги Дончев е бил освободен от работа в четвъртък. Днес сутринта неговата снимка се размахваше от парламентарната трибуна в Народното събрание. Sliveninfo ви предлага публикацията на offnews.bg.

Напрежението между депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев и министъра на земеделието Иван Иванов от БСП продължава да расте. Александър Симов от БСП днес на свой ред заяви, че Дунчев вече защитава интересите на горската мафия.

Преди три дни депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев заговори за схеми и назначения на БСП в горските стопанства. Днес той излезе на трибуната и призова председателя на Народното събрание Никола Минчев да поиска от министъра на земеделието Иван Иванов (БСП) да даде всички имена на кадровите смени в агенциите по горите.

Напрежение в коалицията – депутат от ПП заговори за мафия в Министерството на земеделието

Дунчев заяви, че според чл. 138 от правилника на парламента държавните и местните органи и техните администрации са длъжни да оказват съдействие на народния представител и да му предоставят при поискване сведения и документи във връзка с изпълнение на правомощията му.

„Вече един месец не съм получил нито един документ по чл. 138 от министъра на земеделието Иван Иванов. Моля Ви да говорите с министър Иван Иванов и да го помолите да даде всички имена на кадровите смени в агенциите по горите“, заяви той.

Александър Дунчев добави, че включително много директори от ГЕРБ са били уволнени, които са фантастични професионалисти, и в момента са на улицата. „Няма да споменавам имената, защото вчера едно име, което споменах, също свързано с ГЕРБ, бе уволнено в рамките на деня“, каза той и получи аплодисменти от депутатите на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев изненадващо зае страната на Дунчев и констатира, че според Движението за права и свободи е очевидно, че някои членове от правилника не работят – чл. 138 например, не работи.

„Г-н председател, моля Ви приведете в действие чл. 138, приведете го безкомпромисно, защото това нарушава баланси във функционирането на властите в държавата. Няма как да продължим напред, ако изпълнителната власт продължи да тарикатлее тука!“, възмути се Цонев.

Председателят на парламентарната група на БСП Александър Симов заяви, че е недопустимо да се дава трибуна на хора, които „явно вече защитават интереси на горската мафия“. По думите му парламентарната група на Дунчев има зам.-министър на земеделието и той може да получи всички документи, които иска.

„Ако иска да я разнася тази информация по други ведомства, това няма да се случи. Два дни ставаме свидетели на лъжи и инсинуации по медиите. Накрая да чуем оценката за добро управление на ГЕРБ за 12 години в земеделието, каква е тази промяна като той им похвали управлението? Еми, честито да ви е!“, каза Александър Симов.

Впоследствие и Филип Попов от БСП се изяви по темата. Той излезе на трибуната с разпечатана снимка на уволнения шеф на Регионалната инспекция по горите в Сливен Георги Дончев.

„Ето това е уволненият началник. Ето го тук на митинг на ГЕРБ. Това ли е промяната г-н Дунчев, това ли са високите професионалисти? Нещо друго имахме предвид когато съставихме тази коалиция, не тази промяна“, каза Попов.

Александър Дунчев му отговори, че значение има професионалната характеристика, а не политическата окраска.

 

Предишна ИЗМАМНИК СЪБИРА ПАРИ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ИМЕНА НА ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ И АДВОКАТИ
Следваща ОТИШЛА СИ Е АНА ПОПОВА – ЛЮБИМАТА УЧИТЕЛКА НА ПОКОЛЕНИЯ СЛИВНАЛИИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИРЕКТОРЪТ НА ЦКБ – КЛОН СЛИВЕН ВАХИНАК КЕНДЕРЯН ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ БАНКЕРИ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Уважаеми колеги, Позволете ми да поднеса най-сърдечни поздрави и добри пожелания по повод Деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец, който е и професионален празник на нас, банкерите. Убеден съм, че

Новини Сливен

НА 26 МАЙ ЗАПОЧВА РЕГИСТРАЦИЯТА НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019

На 26 май 2018 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен. Родителите могат да

Новини Сливен

НОВА ПРИДОБИВКА ЗА ДЕЦАТА ОТ ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ В СЕЛО ЗЛАТИ ВОЙВОДА

Стая за занимания по интереси беше открита днес в Основно училище „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода. Изграждането е финансирано с 9 303 лева по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна