ДЕПО ЗА МИЛИОНИ ЗАМЪРСЯВА ПОЧВАТА И ВОДАТА
март 14, 2018 1781 Прегледи

ДЕПО ЗА МИЛИОНИ ЗАМЪРСЯВА ПОЧВАТА И ВОДАТА

Регионалното депо за отпадъци край Ямбол, което се използва и от Община Сливен, замърсява околната среда, пропускайки мръсни води. Депото бе направено преди две години и за него отидоха милиони. Общинската съветничка от Ямбол Мариета Сивкова алармира всички възможни институции, включително прокуратурата. Предлагаме ви нейното писмо.

ДО ДИРЕКТОРА

НА РИОСВ- СТАРА ЗАГОРА

email: office@stz.riew.gov.bg

 

ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ЯМБОЛ

email: op_yambol@ymb.prb.bg

 

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕГИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ

„РЦУО- РЕГИОН ЯМБОЛ“

email: kmet@sliven.bg

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

По сигнал на граждани, посетих вчера, на 13.03.2018 г. Регионално депо- Ямбол.

Сигнализирам Ви, че изтичат мръсни води с неприятен мирис и цвят/ инфилтрат/ в отводнителната канавка, предназначена за отвеждане на чисти, повърхностни, скатни води в прилежащото дере.

Ретензионният басейн, предназначен за събиране на инфилтратните води, е запълнен частично и там видимо не се изтичат в момента инфилтратни води. Има и нарушение на облицовката на единия скат, което е предпоставка за просмукване и замърсяване на околната среда.

Имам съмнения, че съзнателно е нарушена технологията на експлоатация на Регионално депо Ямбол, в резултат на което инфилтратните води се изтичат в отводнителната канавка и оттам в дерето, а не в предназначения за това ретензионен басейн, с което се замърсяват повърхностните и подземните води и по този начин се застрашава здравето на хората.

Моля да предприемете съответните действия, съобразно компетентността си, за прекратяване на изтичането на мръсни води в околната среда и да установите има ли умишлени действия от лица, отговорни за контрола и експлоатация на регионалното депо.

Прилагам снимки от 13.03.2018 г. на отводнителната канавка и ретензионния басейн.

С уважение,

Мариета Сивкова

Общински съветник в общински съвет Ямбол

Гр.Ямбол

инж. Мариета Сивкова
общински съветник от БСП
в общински съвет Ямбол

yambolnews.net

Предишна ДОЛЕТЯХА ПЪРВИТЕ ЩЪРКЕЛИ
Следваща "СОЦИАЛНИ РАБОТНИЦИ" ОТМЪКНАХА 2660 ЛЕВА ОТ НАИВНА ЖЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

МЛАДА ЖЕНА Е ПРЕБИТА И ОГРАБЕНА ОТ 20-ГОДИШЕН

На 3 декември, в 18:05 ч. от тел. 112 в дежурната част на ОДМВР-Ямбол е постъпил сигнал, че пред жилищен блок в комплекс „Златен рог“, мъж   нанася   побой  на  млада 

Новини Ямбол

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЪСТАВА НА РИК В ЯМБОЛ

  Във връзка с произвеждане на избори за народни представители за Народно събрание на 11 юли 2021г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал. 2 от Изборния кодекс, областният

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ОТБЕЛЯЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК – 3 МАРТ

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязан 3 март, Националният празник на Република България. В церемонията по издигане на националния флаг участваха представителни части на Ямболския гарнизон. „Няма

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

16 + 13 =