„ДЕН НА КАРИЕРАТА“ ВЪВ „ФАКУЛТЕТ И КОЛЕЖ- СЛИВЕН“

„ДЕН НА КАРИЕРАТА“ ВЪВ „ФАКУЛТЕТ И КОЛЕЖ- СЛИВЕН“

На 21.11.2017 г. „Факултет и Колеж-Сливен“ бе домакин на „Ден на кариерата“, организиран по съвместна инициатива на Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София и академичните ръководства на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен.

Събитието се реализира като част от традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“ на ТУ-София, което за дванадесета поредна година се проведе на 17 и 18 октомври 2017 г. в Технически университет – София, и на 19 октомври – във Филиала на ТУ в Пловдив.

Форумът в Сливен бе официално открит от проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ – София, който приветства с добре дошли всички присъстващи и представи организаторите на събитието. В словото си той изтъкна, че връзката между образованието и бизнеса е изключително важна. „За първи път каним на подобно събитие фирми да представят своите предложения относно кариерното развитие на нашите студенти. Надявам се тези срещи да станат традиционни и да бъдат ползотворни», заяви проф. Карапетков.

В приветствието си г-жа Силвия Янева-Стоянова, директор на Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на ТУ-София, каза че провеждането на изложенията „Дни на кариерата“ и „Стажове“ са изключително полезни за нашите студенти. Това са събитията, откъдето тръгват много кариерни пътища. „Технически университет – София работи максимално ефективно за кариерното развитие на своите възпитаници, поддържа контакти с голям брой работодатели (над 600), като с някои от тях има дългогодишни партньорства“. В обръщението си към представителите на бизнеса тя сподели мнението си, че „в тяхно лице нашите студенти търсят преди всичко подкрепа, търсят ментори, които да подпомогнат професионалната им реализация, очакват някой, който да им повярва“. На студентите пожела „да следват сърцето си, да бъдат себе си и да вярват, че ще успеят, защото възпитаниците на ТУ-София винаги успяват!“

Поздравления към гостите  на събитието отправиха и доц. д-р инж. Койчо Атанасов – зам.-ръководител на „Факултет и Колеж-Сливен“, проф. д-р инж. Милко Йорданов – декан на Инженерно-педагогически факултет – Сливен, и проф. д-р инж. Иванка Монева – директор на Колеж – Сливен.

В първото издание на „Ден на кариерата“ във „Факултет и Колеж – Сливен“ водещи компании от региона, предимно в  областта на машиностроенето, енергетиката, текстилната промишленост, електротехниката, производството на електрически машини и компоненти за автомобилната индустрия, разположиха щандове с реклами материали и презентираха  фирмената си дейност. В изложението участваха фирмите: „Топлофикация – Сливен“ ЕАД, „ЗММ – Сливен“ АД, „Динамо Сливен“ АД, Е.Миролио ЕАД – Сливен,  „Язаки България“ ЕООД, Палфингер ПТ – България ЕООД, с. Тенево, Ямболско, „Хидравлични елементи и системи“ АД – Ямбол.

Представителите на фирмите предоставиха подробна информация на студентите и преподавателите за стажантските позиции, работните места и стипендиантските програми, които те предлагат.

В рамките на събитието студентите и преподавателите имаха възможността да се запознаят с дейността и услугите, които Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на Технически университет – София предлага.

Студентите получиха ценни съвети и напътствия: как да се регистрират в сайта на ЦКВ, как да съставят успешно CV и мотивационно писмо, как да се представят на интервю за работа. Запознаха се и с особеностите на онлайн кандидатстването, важността на профила ни в LinkedIn, получиха и още много полезни съвети и насоки в областта на кариерното развитие.

Събитието „Ден на кариерата“ приключи със среща-разговор между преподаватели, студенти и възпитаници на тема: „Да предам своя опит“. В срещата се включиха много студенти, които зададоха интересни въпроси към своите преподаватели, бивши възпитаници на „Факултет и Колеж – Сливен“. Преподавателите с удоволствие отговориха на всички въпроси и разказаха за кариерния си път. Споделиха, че са удовлетворени от избора на професия и дадоха на студентите ценни съвети, които да им помогнат не само в обучението, но и в професионалната им  реализация.

Кариерното събитие даде шанс на фирмите да се срещнат с много бъдещи специалисти и инженери, да се запознаят с очакванията им и да представят своите изисквания към тяхната подготовка и мотивация.

За студентите форумът се оказа една добра възможност да получат полезна информация и реално да установят контакт с представители на утвърдени компании, предлагащи възможности за успешен професионален старт.

Предишна ДВАМА ПИЯНИ И ЕДИН ДРОГИРАН СА ХВАНАТИ ДА ШОФИРАТ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА СРЕЩА ЗА НОМИНАЦИИТЕ ЗА СПОРТИСТИ НА ГОДИНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР ЗА ПРЕВЕНЦИЯ С ТРАФИКА НА ХОРА

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр. Сливен, с подкрепата на териториален сектор „Борба с организираната престъпност” – Сливен, Ямбол, организираха

Новини Сливен

КОРНЕЛИЯ НИНОВА СЕ СРЕЩНА С АКТИВА НА БСП В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посети Сливен във вторник следобед. Тя пристигна в червената централа на ул. „Димитър Добрович“ малко преди 16 часа, когато над града започна да се излива

Новини Сливен

ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕДЕЛВАЙС“ Е ЗАТВОРЕНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ

Детска градина „Еделвайс“ е затворена за цялостна дезинфекция. Причината е, че две деца от различни групи са имали контакт с лица с потвърдени проби за коронавирус. Децата са поставени под

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × three =