ДЕНИС СИРАКОВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПРЕСТИЖЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР
юни 17, 2019 1555 Прегледи

ДЕНИС СИРАКОВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПРЕСТИЖЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

На 15 юни 2019г. в Рилон център, град Пловдив се проведе финал на математическото състезание „ Математически звезди 2019“. В него взеха участие деца от втори до шести клас от цялата страна. Задачите бяха с висока трудност, съставени от доц. Кортезов.

На финала за пети клас Денис Сираков постигна единствен максимален резултат и след решаване на допълнителна задача с висока трудност зае първото място.

Резултатът от състезанието „Математически звезди 2019“ , Национален турнир „Черноризец Храбър“,  Национален турнир „Иван Салабашев“  и състезанието „Енигматично“ определиха  финалния рейтинг.

Денис Сираков постигна резултат от  93,65%, който го класира на първо място по математика сред петокласниците в България за 2019 година.

Втори златен медал спечели и от верига онлайн състезания за рейтинг „Суперзвезда“ 2019.

Денис Сираков е ученик от ППМГ „Добри Чинтулов“ и член на „Академия 21 век“.

През учебната 2018/2019г. Денис Сираков завоюва 16 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали от международни, национални и регионални състезания.

За постигнати високи резултати през учебната 2018/2019 на 24 май, Денис бе награден и от кмета на Община Сливен г-н Стефан Радев.

Денис Сираков е първи по рейтинг сред младите математици на България, изпреварвайки ученици от математическите гимназии в София, Пловдив и Варна.

Предишна ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПОЧИТА СВЕТИ ДУХ
Следваща US ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ИЗВЪРШВИ ТРЕНИРОВЪЧНО КАЦАНЕ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН МЕЖДУ 13 И 16 ЧАСА ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗАЛИЧИ ТРИМА КАНДИДАТИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ АБВ

Общинската избирателна комисия в Сливен заличи трима от кандидатите за общински съветници на партия АБВ. Сред тях е бизнесменът Христо Ангелов, който има зад гърба си един мандат като съветник.

Новини Сливен

ПЕНСИОНЕРКА Е ОГРАБЕНА В 11 ЧАСА ПО ОБЯД В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен работят по установяване и задържане на извършител на грабеж. На 22 февруари 77-годишна жена е съобщила, че около 11,00 часа същия ден  неизвестен извършител е откраднал портмонето

Новини Сливен

72-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ КОТЕЛ ХАРИЗА 2 БОНА И ЗЛАТНИ НАКИТИ НА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

Жена на 72 години от град Котел е била измамена с телефонно обаждане по схемата „окaзване на помощ на полицейски служители“. Въвлечена в измамната схема, че помага на органите на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × 5 =