ДЕНИС СИРАКОВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПРЕСТИЖЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР
юни 17, 2019 1622 Прегледи

ДЕНИС СИРАКОВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПРЕСТИЖЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

На 15 юни 2019г. в Рилон център, град Пловдив се проведе финал на математическото състезание „ Математически звезди 2019“. В него взеха участие деца от втори до шести клас от цялата страна. Задачите бяха с висока трудност, съставени от доц. Кортезов.

На финала за пети клас Денис Сираков постигна единствен максимален резултат и след решаване на допълнителна задача с висока трудност зае първото място.

Резултатът от състезанието „Математически звезди 2019“ , Национален турнир „Черноризец Храбър“,  Национален турнир „Иван Салабашев“  и състезанието „Енигматично“ определиха  финалния рейтинг.

Денис Сираков постигна резултат от  93,65%, който го класира на първо място по математика сред петокласниците в България за 2019 година.

Втори златен медал спечели и от верига онлайн състезания за рейтинг „Суперзвезда“ 2019.

Денис Сираков е ученик от ППМГ „Добри Чинтулов“ и член на „Академия 21 век“.

През учебната 2018/2019г. Денис Сираков завоюва 16 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали от международни, национални и регионални състезания.

За постигнати високи резултати през учебната 2018/2019 на 24 май, Денис бе награден и от кмета на Община Сливен г-н Стефан Радев.

Денис Сираков е първи по рейтинг сред младите математици на България, изпреварвайки ученици от математическите гимназии в София, Пловдив и Варна.

Предишна ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПОЧИТА СВЕТИ ДУХ
Следваща US ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ИЗВЪРШВИ ТРЕНИРОВЪЧНО КАЦАНЕ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН МЕЖДУ 13 И 16 ЧАСА ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ БЕБЕТА СА РОДЕНИ В СЛИВЕН, ОТКОЛКОТО В ЯМБОЛ

83 бебета са проплакали в ямболското родилно отделение за третото тримесечие, сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи. Родените от началото на годината бебета в Ямбол са

Новини Сливен

ШЕФЪТ НА ОБЩИНСКАТА ПОГРЕБАЛНА ФИРМА: …ЗА ДА ПОМОГНЕМ НА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН ДА СЕ ЧУВСТВАТ В НАШИ РЪЦЕ ПО – КОМФОРТНО

Часът е 13:20. Вторник е. Мястото на действието – кабинета на общинските съветници, където по това време заседава комисията по Оперативен контрол. Третата по ред общинска фирма, чието ръководство трябва

Новини Сливен

ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА:БОРИСОВ СЕ ОПРАВДА ЗА ХАОСА В СЛИВЕН С МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Единна народна партия – Сливен изразява сериозно безпокойство от безсилието на министър-председателя Борисов да овладее ситуацията с разпространяваната фалшива информация за отнемането на деца от родители в района на Сливен.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

ten + 17 =