ДЕНИС СИРАКОВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПРЕСТИЖЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР
юни 17, 2019 1404 Прегледи

ДЕНИС СИРАКОВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПРЕСТИЖЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

На 15 юни 2019г. в Рилон център, град Пловдив се проведе финал на математическото състезание „ Математически звезди 2019“. В него взеха участие деца от втори до шести клас от цялата страна. Задачите бяха с висока трудност, съставени от доц. Кортезов.

На финала за пети клас Денис Сираков постигна единствен максимален резултат и след решаване на допълнителна задача с висока трудност зае първото място.

Резултатът от състезанието „Математически звезди 2019“ , Национален турнир „Черноризец Храбър“,  Национален турнир „Иван Салабашев“  и състезанието „Енигматично“ определиха  финалния рейтинг.

Денис Сираков постигна резултат от  93,65%, който го класира на първо място по математика сред петокласниците в България за 2019 година.

Втори златен медал спечели и от верига онлайн състезания за рейтинг „Суперзвезда“ 2019.

Денис Сираков е ученик от ППМГ „Добри Чинтулов“ и член на „Академия 21 век“.

През учебната 2018/2019г. Денис Сираков завоюва 16 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали от международни, национални и регионални състезания.

За постигнати високи резултати през учебната 2018/2019 на 24 май, Денис бе награден и от кмета на Община Сливен г-н Стефан Радев.

Денис Сираков е първи по рейтинг сред младите математици на България, изпреварвайки ученици от математическите гимназии в София, Пловдив и Варна.

Предишна ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПОЧИТА СВЕТИ ДУХ
Следваща US ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ИЗВЪРШВИ ТРЕНИРОВЪЧНО КАЦАНЕ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН МЕЖДУ 13 И 16 ЧАСА ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПО ПОВОД ПЕНСИОНИРАНЕТО МУ

След 38 години стаж като съдия, от които последните 10 години начело на Окръжен съд – Сливен съдия Къню Жеков отстъпи от заеманата длъжност “административен ръководител – председател“ поради навършване

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПОДГОТОВКАТА НА ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЧЕТИРИЛЕНТОВ ПЪТ МЕЖДУ ЯМБОЛ И СЛИВЕН

Над 210 млн.лв. ще бъдат инвестирани в област Сливен по проекти за регионално развитие. Над 112 млн.лв. ще се вложат за подобряване на ВиК инфраструктурата в общините Сливен и Нова

Новини Сливен

ГЕНЕРАЛ ОТ СЛИВЕН ЩЕ КОМАНДВА ПАРАДА НА ГЕРГЬОВДЕН В СТОЛИЦАТА

На Военният парад за деня на армията – 6 май ще участват тежка техника и самолети. Парадът ще е по-голям от обичайния заради юбилея – 140 години от създаването на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

13 − 5 =