ДЕМОНСТРАЦИЯ ПО ГОТВАРСТВО ЗА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ЛОВНИТЕ БАЗИ В ЮИДП
04.07.2023 1362 Прегледи

ДЕМОНСТРАЦИЯ ПО ГОТВАРСТВО ЗА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ЛОВНИТЕ БАЗИ В ЮИДП

Главните готвачи от ловните бази, намиращи се в териториалния обхват на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, участваха в демонстративно приготвяне на дивечови ястия. Майстор-готвачите обмениха опит с експерт от съседна Турция – Осман Озер, преподавател в университета “Селчук”, докторант по ловен туризъм и специалист дивечови месо и продукти.

След участието на ЮИДП-Сливен на Международното изложение в Турция през месец май 2023 г., където беше създаден контакт с г-н Озер, ръководството на предприятието отправи покана към него за посещение в България.

“Обмяната на опит и нови идеи винаги са били основна цел в работата ни. Смятам, че трябва да се възползваме от всяка възможност за надграждане и развитие на дейността ни. А създаването на нови контакти и затвърждаване на сътрудничеството ни с колеги от съседна Турция винаги са били наш приоритет. Вярвам, че това обучение ще бъде от голяма полза за ловните резиденции и посрещането на ловни групи туристи.”, сподели директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев.

Гастрономическият семинар се проведе на територията на Държавно ловно стопанство – Мазалат в ловна резиденция “Трънково”. Основен акцент по време на обучението бяха различните начини за приготвяне на дивечово месо. Специфичните рецепти, които бяха представени пред готвачите, впечатлиха с интересни методи за обработка на месо от дивеч и иновативни начини за поднасяне на ястията. Друга тема по време на обучението, бяха различните видове подправки, подходящи за използване при приготвянето на дивеч.

“Тънкостите, които научихме от нашия турски колега, със сигурност ще ни бъдат от полза и ще ги използваме при посрещането на гости в ловните резиденции”, заявиха готвачите.

Предишна "ТОПЛОФИКАЦИЯ" - СЛИВЕН ПРАВИ ПОКАЗНО, АСФАЛТИРАЙКИ УЛИЦИ ВЕДНАГА СЛЕД РЕМОНТ
Следваща ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛИВЕН ОСТАВА БЕЗ ВОДА ЗАРАДИ АВАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОНЦЕРТИ, СПОРТНИ ТУРНИРИ И РАЗЛИЧНИ ИЗЛОЖБИ В ПРОГРАМАТА ЗА ДИМИТРОВДЕН – ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Наситена и разнообразна програма, посветена на Димитровден – празника Сливен, е подготвила Общината за жителите и гости на града. Началото ще бъде дадено тази събота, 15 октомври, с ХVIII Международен турнир

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ИЗКУПНАТА КАМПАНИЯ НА ЧЕРЕШИ

Местата за пунктовете, където ще се изкупуват череши, трябва да бъдат определени в общините до 29 май,  гласи заповед на областния управител Чавдар Божурски за организацията и контрола при изкупуването на

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА МЪЖ, НАРУШИЛ ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД

24-годишен мъж е задържан от полицейски служители на РУ-Нова Загора за нарушаване на ограничителна заповед. На 7 ноември, около 13,20 часа, е получен сигнал от жена на 21 години от