ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СЛИВЕН: ДА РАЗКЪСАМЕ СХЕМИТЕ, КОИТО НИ ЗАДУШАВАТ

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СЛИВЕН: ДА РАЗКЪСАМЕ СХЕМИТЕ, КОИТО НИ ЗАДУШАВАТ

Всички сме равни пред въздуха. Всички страдаме от липсата на чист въздух, задушаваме се от замърсяването му, ставаме гневни и търсим вина. Всички би следвало да сме равни и пред Закона. Всички също страдаме, когато не се прилага еднакво към всички, но се случва поотделно, когато се сблъскваме лично, тогава започваме да сме гневни и да го разбираме. А липсата на Върховенство на Закона е всъщност като липсата на чист въздух – мори ни и ни мъчи като общество всекидневно и повсеместно… В тази кампания чистотата на въздуха е във фокуса на всички дебати. В Демократична България със Зелено движение в редиците си няма как да не изпитваме удовлетворение, че за това, което нашите Зелени от години най-последователно и принципно отстояват, се събуждат все повече хора. Бихме се радвали час по-скоро ставащото с отношението към въздуха да се случи и с отношението на всички към задушаващата ни липса на законност – друга основополагаща тема в нашата битка за правова европейска България. Ще стане, ако всички се събудят още на тези избори и осъзнаят, че чистотата на въздуха в пряк и преносен смисъл, общата щета от липсата й, не може да се промени от тези, които ни я причиняват. Демократична България навсякъде по места предлага алтернативата – а тя е само в необвързаните със схемите, с мрежите, които ни задушават. И по двата проблема всичко опира до общите пари – кой, как и за какво ги дава и по-важното – взема. В програмата на Демократична България – Сливен сме отделили подобаващо място и съвсем конкретни мерки за опазване на въздуха в града ни.

Димитър Сяров – кандидат за кмет на Демократична България-Oбединение /Да, България, ДСБ, Зелено движение /

Предизборен щаб на демократична България

Предишна МЛАДЕЖКИ ИЗБОРИ В СЛИВЕН
Следваща ИЗВЕСТНА АДВОКАТКА ОТ СЛИВЕН ПРАЗНУВА ЮБИЛЕЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП УТВЪРДИ КАНДИДАТУРИТЕ НА КОЛЬО МИЛЕВ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН И НА КАТЯ ГЕОРГИЕВА ЗА КМЕТ НА ЯМБОЛ

Националният съвет на БСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Сред кандидатите са има юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др. Петима народни представители се включват в кметската надпревара –

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПАЛЕЖ НА АВТОМОБИЛ В СЛИВЕН

Сливенски криминалисти задържаха извършител на палеж. На 3 ноември, около 01,00 часа, екипи на РУ и РСПБЗН-Сливен се отзовават на сигнал за горящ лек автомобил „Сузуки“, на улица „Добри Димитров“.

Новини Сливен

ОМБУДСМАНЪТ ОТВОРИ ПРИЕМНА ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева се срещна с областния управител Чавдар Божурски по повод изнесената приемна за граждани, която бе организирана на 9 октомври със съдействието на областната администрация.