ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 11 ЮЛИ ЩЕ БЪДЕ ГАРАНТ  ЗА ИЗБОР НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО
юни 15, 2021 659 Прегледи

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 11 ЮЛИ ЩЕ БЪДЕ ГАРАНТ ЗА ИЗБОР НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО

Идеята за избори до дупка се посреща по-скоро с неодобрение, както показват всички допитвания до хората в страната. Нагласите в Сливен и региона не са по-различни.

Едни смятат, че това води до излишни разходи, други, че парламентарната демокрация и съответно редовно правителство са истинското решение на проблемите и предизвикателствата за страната, трети правят трезвата преценка, че всъщност една поредица от предсрочни избори е продължение на повече от десетгодишния престой на парламентарната демокрация  във  фризера на едноличното управление. Със или без парламент.

Всички имат своите основания.

Най-очакваното е след 11 юли да има работещ парламент и редовно правителство. И това може да стане при  пълна мобилизация този път резултатът за Демократична България  да бъде по-категоричен.

Демократична България като политическа сила има готовност да бъде носеща конструкция на тази желана  от мнозинството от българите промяна. И това не е някаква предизборна агитация или пресилена самооценка. Защо? Защото и трите партии от нашето обединение през годините, а не само през последната, последователно отстояваме излезлите едва сега пред обществото наши цели и намерения по достатъчно категоричен начин  – за правова европейска страна с парламентарно управление.

На 4 април като избиратели мнозинството от гражданите се обявихме за ново управление, за смяна на модела. Но не се произнесохме ясно и категорично на кого възлагаме тази отговорност.

Затова  сега надеждата е повече българи в страната и извън нея да осъзнаят, че е крайно наложително като общество да превъзмогнем тази колебливост, водеща до блокираща фрагментация на силите, които са гарант, че могат да се справят с това предизвикателство. Съизмеримо донякъде само с Виденовия погром.

Отговорността е на всеки един от нас и на никой друг!

Димитър Сяров – водач на листата на Демократична България в 21 Сливенски избирателен район

 

Предишна ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН И ТВЪРДИЦА ЩЕ УЧАСТВАТ В ОБЩА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА ЗАСИЛВА КОНТРОЛА ПО ПЪТИЩАТА ПО ВРЕМЕ НА ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ

ОДМВР-Сливен засилва контрола по пътищата в рамките на акция  „Ваканция! Да пазим децата на пътя”, съобщиха от полицията в Сливен. Акцията е насочена към намаляване на пътнотранспортния травматизъм през лятото.

Новини Сливен

МЛАД МЪЖ ОТ СЛИВЕН ЗАГИНА НЕЛЕПО В БУРГАС

Нелеп инцидент се е случил вчера в блок 2 на общежитията на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Около 13 часа от асансьорната шахта се разнесли викове за помощ,

Новини Сливен

ТРИМА НОВОЗАРАЗЕНИ И ШЕСТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА В СЛИВЕН

Още трима души са заразени с коронавирус в Сливен, сред тях и дете на 10г. За последното денонощие в града има шестима, които са оздравели, съобщиха тази сутрин от НОЩ.