ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

Относно: Провокативните действия на протестиращите върху сградата на централата на ПП „Движение за права и свободи” на 24 септември, по време на ден 78-и от политическите протести в България.

Областният съвет на ДПС- Сливен категорично се противопоставя на подобни посегателства, които са деструктивни и целят единствено извличане на политически дивиденти за определени радикално настроени тъмни субекти, виждащи себе си в бъдещия политически хоризонт.

Изразяваме подкрепа за мирен протест, без провокации, и както винаги през своята 30-годишна история като партия, ще продължим да работим и твърдо ще отстояваме за спазване на демократичните принципи, които са гарант за постигане на заедност и просперитет в нашата Родина.

Призоваваме отговорните институции за предприемане на действия за недопускане на арогантност и агресия, които употребяват справедливия протест на гражданите. Нека, всички бъдем по-бдителни и по-отговорни, като спомогнем за предотвратяване на бъдещи посегателства върху демократичността.

Ние сме на мнение, че единственият път за възвръщане на държавността и нормалността, е неотклонно следване на този, който води до решаване проблеми от подобен характер, чрез политическия диалог между институции и граждански организации.

 

27.09.2020 г.

Председател на Областен съвет на ДПС- Сливен
Мустафа Мустафов

Предишна ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК СТАНА ДЯДО ЗА ПЪРВИ ПЪТ
Следваща 18 ДУШИ БЯХА ИЗЛЕКУВАНИ, 16 СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА АЛФА РОМЕО Е ЗАЛОВЕН В СЛИВЕН

Водач, който управлява след употреба на наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 21 март, около 03,30 часа, на булевард „Хр.Ботев“ е спрян за проверка лек автомобил

Новини Сливен

ЧИТАЛИЩЕТО В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ” Е С НАПЪЛНО ОБНОВЕНА ЗАЛА СЛЕД РЕМОНТ ОТ ОБЩИНАТА

Изцяло е обновена залата за прояви на самодейците в читалище „Ангел Димитров 1937“ в кв. „Даме Груев“ след ремонт, направен от Община Сливен. Днес кметът Стефан Радев инспектира извършените ремонтни

Новини Сливен

ЖЕНА СЕ САМОПРОСТРЕЛЯ С ПУШКА В ОРЪЖЕЕН МАГАЗИН В СЛИВЕН

Жена се самопростреля с въздушна пушка в оръжеен магазин на сливенската улица „Раковски“. Инцидентът е станал около 13.30 часа в петък, научи Sliveninfo. Пострадалата е оперирана в областната болница. Пушката