ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

Относно: Провокативните действия на протестиращите върху сградата на централата на ПП „Движение за права и свободи” на 24 септември, по време на ден 78-и от политическите протести в България.

Областният съвет на ДПС- Сливен категорично се противопоставя на подобни посегателства, които са деструктивни и целят единствено извличане на политически дивиденти за определени радикално настроени тъмни субекти, виждащи себе си в бъдещия политически хоризонт.

Изразяваме подкрепа за мирен протест, без провокации, и както винаги през своята 30-годишна история като партия, ще продължим да работим и твърдо ще отстояваме за спазване на демократичните принципи, които са гарант за постигане на заедност и просперитет в нашата Родина.

Призоваваме отговорните институции за предприемане на действия за недопускане на арогантност и агресия, които употребяват справедливия протест на гражданите. Нека, всички бъдем по-бдителни и по-отговорни, като спомогнем за предотвратяване на бъдещи посегателства върху демократичността.

Ние сме на мнение, че единственият път за възвръщане на държавността и нормалността, е неотклонно следване на този, който води до решаване проблеми от подобен характер, чрез политическия диалог между институции и граждански организации.

 

27.09.2020 г.

Председател на Областен съвет на ДПС- Сливен
Мустафа Мустафов

Предишна ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК СТАНА ДЯДО ЗА ПЪРВИ ПЪТ
Следваща 18 ДУШИ БЯХА ИЗЛЕКУВАНИ, 16 СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БНТ: 1600 ДУШИ В СЛИВЕНСКО ПОЛУЧАВАТ БЕЗПЛАТЕН ТОПЪЛ ОБЯД

Българската национална телевизия излъчи материал за работата по проекта на Община Сливен „Топъл обяд“ по Програма „Храни и основно материално осигуряване“. Всеки ден жители на Сливен и още 43 села

Новини Сливен

ТРАДИЦИОННИЯТ СЪБОР В СЕЛО СТАРА РЕКА СЕ ОТМЕНЯ И ТАЗИ ГОДИНА

За втора поредна година традиционният летен събор в село Стара река, се отменя. Проявата беше планирана в края на този месец – 28 и 29 август. Като мотив за това

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРЯВА ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА ЗА ЦЯЛАТА ЗИМА

За първи път в Сливен ще има професионална ледена пързалка, научи Sliveninfo. Тя ще бъде разположена до фонтаните, източно от сградата на общината. „Да, така е. Вече сключихме договор с