ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

Относно: Провокативните действия на протестиращите върху сградата на централата на ПП „Движение за права и свободи” на 24 септември, по време на ден 78-и от политическите протести в България.

Областният съвет на ДПС- Сливен категорично се противопоставя на подобни посегателства, които са деструктивни и целят единствено извличане на политически дивиденти за определени радикално настроени тъмни субекти, виждащи себе си в бъдещия политически хоризонт.

Изразяваме подкрепа за мирен протест, без провокации, и както винаги през своята 30-годишна история като партия, ще продължим да работим и твърдо ще отстояваме за спазване на демократичните принципи, които са гарант за постигане на заедност и просперитет в нашата Родина.

Призоваваме отговорните институции за предприемане на действия за недопускане на арогантност и агресия, които употребяват справедливия протест на гражданите. Нека, всички бъдем по-бдителни и по-отговорни, като спомогнем за предотвратяване на бъдещи посегателства върху демократичността.

Ние сме на мнение, че единственият път за възвръщане на държавността и нормалността, е неотклонно следване на този, който води до решаване проблеми от подобен характер, чрез политическия диалог между институции и граждански организации.

 

27.09.2020 г.

Председател на Областен съвет на ДПС- Сливен
Мустафа Мустафов

Предишна ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК СТАНА ДЯДО ЗА ПЪРВИ ПЪТ
Следваща 18 ДУШИ БЯХА ИЗЛЕКУВАНИ, 16 СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СРЕБРО И БРОНЗ ЗА СЛИВЕНСКИТЕ АТЛЕТИ ОТ БАЛКАНИАДАТА В ПРАВЕЦ

Момчил Караилиев се класира втори на Балканиадата по лека атлетика, която се проведе в Правец. Състезателят на АСКЛА Сливен записа резултат от 16. 42 метра в тройния скок. Шампион в

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА НАГРАДИ УЧАСТНИЦИ В СПОРТНИЯ ТУРНИР „КАРАНДИЛА РИТА“

Приключи първият турнир от веригата „България, хайде да ритаме“, който се проведе в местността Карандила в дните от 16 до 18 юли. Тридневният спортен празник премина под надслов „Карандила рита“

Новини Сливен

МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

Много лекари подкрепиха протеста на медицинските сестри в Сливен, който се проведе в четвъртък следобед пред сградата на общината. В проявата участваха около 150 души, като поне 1/10 бяха лекари.