ДЕЗИНФЕКЦИРАХА ОТ ВЪЗДУХА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В ЯМБОЛ
май 14, 2020 464 Прегледи

ДЕЗИНФЕКЦИРАХА ОТ ВЪЗДУХА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В ЯМБОЛ

Дезинфекцията от въздуха в ромския квартал „Райна Княгина“ на Ямбол приключи. Самолет на селскостопанската авиация направи две облитания над района тази сутрин, като е разпръснал около 3000 литра безвреден за хората препарат.

Акцията бе предприета от общината в Ямбол, заради огнища на коронавирус и невъзможност с друга техника да се направи пълна дезинфекция, след като повече от 10 дни квартал „Райна Княгиня“ и още 14 улици, бяха поставени под карантина.

„Извършихме два полета над квартала, започнахме да пръскаме в най-ранния възможен час, за да няма хора по улиците. Наистина нямаше никакви хора, летяхме на 10 метра над сградите, спазвайки всички инструкции за безопасност“, каза пилотът Стоян Георгиев пред bTV.

Той увери, че дезинфектантът е напълно безвреден и няма опасност за хората.

„Около 3 тона препарат е използван, около 900 дка са третирани днес“, добави Георгиев.

Той обясни, че в Карнобат на 21 март е пръскано по същия начин и сега вече разпространение на заразата там няма.

Днес повече няма да има дезинфекция по въздух.

Община Ямбол пое разноските за летателните часове и препарата. Дезинфектантът е безопасен за хората, растенията, насекомите и животните, но от общината призоваха жителите на квартала по възможност да не излизат от домовете си. Днес ще се проведе и стандартна дезинфекция в буферната зона около квартала.

 

dnes.dir.bg

Предишна ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: ОБИДНО Е ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР
Следваща КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ПОКАЗАХМЕ, ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ В КРИТИЧНИ МОМЕНТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ПРОКУРОРСКИ АРЕСТ ЗА ПИЯНИЯ ШОФЬОР НА ТИР

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа турския гражданин  Рамзан О. (на 54г.).Той е обвинен за това, че на 06.02.2018г. в с. Окоп, обл.Ямбол, в района на бензиностанция, е

Новини Ямбол

ЗАПОЧВАТ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ „НЕВЕНА КОКАНОВА“

От понеделник, 11 юни в Ямбол започва театрална седмица с ХХIII-тото поредно издание на Театрални празници „Невена Коканова“. В шест поредни вечери на ямболска сцена ще бъдат представени спектакли на

Новини Ямбол

АРЕСТ ЗА 37-ГОДИШЕН, СЧУПИЛ СТЪКЛО НА ОПЕЛ

Ямболски полицаи задържаха 37-годишен мъж за увреждане на чуждо имущество. На 15 февруари малко след 12:00 ч. служители на реда се отзовали на сигнал, че до кръстовището на ул. «Търговска»