ДЕЗИНФЕКЦИРАХА ОТ ВЪЗДУХА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В ЯМБОЛ
май 14, 2020 511 Прегледи

ДЕЗИНФЕКЦИРАХА ОТ ВЪЗДУХА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В ЯМБОЛ

Дезинфекцията от въздуха в ромския квартал „Райна Княгина“ на Ямбол приключи. Самолет на селскостопанската авиация направи две облитания над района тази сутрин, като е разпръснал около 3000 литра безвреден за хората препарат.

Акцията бе предприета от общината в Ямбол, заради огнища на коронавирус и невъзможност с друга техника да се направи пълна дезинфекция, след като повече от 10 дни квартал „Райна Княгиня“ и още 14 улици, бяха поставени под карантина.

„Извършихме два полета над квартала, започнахме да пръскаме в най-ранния възможен час, за да няма хора по улиците. Наистина нямаше никакви хора, летяхме на 10 метра над сградите, спазвайки всички инструкции за безопасност“, каза пилотът Стоян Георгиев пред bTV.

Той увери, че дезинфектантът е напълно безвреден и няма опасност за хората.

„Около 3 тона препарат е използван, около 900 дка са третирани днес“, добави Георгиев.

Той обясни, че в Карнобат на 21 март е пръскано по същия начин и сега вече разпространение на заразата там няма.

Днес повече няма да има дезинфекция по въздух.

Община Ямбол пое разноските за летателните часове и препарата. Дезинфектантът е безопасен за хората, растенията, насекомите и животните, но от общината призоваха жителите на квартала по възможност да не излизат от домовете си. Днес ще се проведе и стандартна дезинфекция в буферната зона около квартала.

 

dnes.dir.bg

Предишна ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: ОБИДНО Е ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР
Следваща КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ПОКАЗАХМЕ, ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ В КРИТИЧНИ МОМЕНТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

МЕРЦЕДЕС СЕ ЗАПАЛИ НА ЯМБОЛСКИЯ УЧАСТЪК ОТ МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ”

Мeрцeдec плaмнa нa 280-ти килoмeтър oт AМ Трaкия в пocoкa Бургac, cъoбщaвaт oчeвидци зa Флaгмaн.бг. Cпoрeд нeoфициaлнa инфoрмaция в aвтoмoбилa ca пътувaли двa души, кoитo ca уcпeли бързo дa ce

Новини Ямбол

ЗАПОЧВА ТРЕТИЯТ ЕТАП ОТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ

От 15 януари се въвежда таксуване за кратковременно паркиране в пет нови обособени зони в Ямбол. Районите са в централната част на града, като мерките целят облекчаване на паркирането и

Новини Ямбол

ПРОКУРАТУРАТА В ЯМБОЛ СЕ САМОСЕЗИРА ЗА МУХЛЯСАЛИЯ КАШКАВАЛ В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

  Районна прокуратура – Ямбол се самосезира (на 01.11.2018г.) по журналистически материали, в които се съдържа информация за получен мухлясал кашкавал в учебни заведения, находящи се на територията на гр.Ямбол.