ДЕВЕТ ДУШИ В ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

ДЕВЕТ ДУШИ В ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

37 са новите случаи на COVID-19 на територията на Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред диагностицираните има петима потребители и четирима служители, немедицински персонал, в защитено жилище в Сливен. Резултатите са получени, след като са направени изследвания на 16 души, които представляват целия персонал и всички потребители, съобщиха от РЗИ.  Лечението на болните потребители се осъществява на място, под наблюдение на личния лекар. Инфектираните служители се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна дезинфекция на сградата,  дадени са предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат извършени.

Сред заболелите са: ученик от Сливен, съучениците му от целия клас са под карантина; учителка от Сливен, като епидемиологичните проучвания за установяване на  контактните й лица продължават и в момента; фелдшер от Нова Загора; две семейства от Сливен и Нова Загора. Има заболели като контактни на по-рано установени случаи.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са  486 души, като 351 от тях са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица.  Положителните лица са жители на 31 населени места в областта.

778 души са под домашна карантина.

Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 1 проба е контролна.

 

Предишна ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО БЕЗАКЦИЗЕН ТЮТЮН Е ИЗЗЕТ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В ЯМБОЛ
Следваща ПОЗДРАВ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН ОТ ИРИНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОР НА ПП "СИНИТЕ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАМЕН КОСТОВ ЗАВЪРШВА СВОЯ СТАЖ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА

Зам.-областният управител на Сливен Камен Костов завършва своя 6-седмичен стаж в Европейския парламент в Брюксел. „Бях част от екипа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, на когото съм много благодарен.

Новини Сливен

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА И ОРИГИНАЛНО КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ „КОЛЕДНА МАГИЯ”

Скъпи деца, В навечерието на най-чакания, най-обичания от вас празник, РБ „Сава Доброплодни” организира за десета поредна година Конкурс за коледна картичка „Коледна магия“. За да се включите в него,

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА БОРБА С ГРИПА СЕ СЪБИРА ВЪВ ВТОРНИК

Областният съвет за борба с грипа ще заседава от 13 часа  във вторник. По данните от днес не се забелязва повишаване на заболеваемостта. Затова правим заседанието във вторник, а не