ДЕВЕТ ДУШИ В ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

ДЕВЕТ ДУШИ В ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

37 са новите случаи на COVID-19 на територията на Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред диагностицираните има петима потребители и четирима служители, немедицински персонал, в защитено жилище в Сливен. Резултатите са получени, след като са направени изследвания на 16 души, които представляват целия персонал и всички потребители, съобщиха от РЗИ.  Лечението на болните потребители се осъществява на място, под наблюдение на личния лекар. Инфектираните служители се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна дезинфекция на сградата,  дадени са предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат извършени.

Сред заболелите са: ученик от Сливен, съучениците му от целия клас са под карантина; учителка от Сливен, като епидемиологичните проучвания за установяване на  контактните й лица продължават и в момента; фелдшер от Нова Загора; две семейства от Сливен и Нова Загора. Има заболели като контактни на по-рано установени случаи.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са  486 души, като 351 от тях са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица.  Положителните лица са жители на 31 населени места в областта.

778 души са под домашна карантина.

Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 1 проба е контролна.

 

Предишна ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО БЕЗАКЦИЗЕН ТЮТЮН Е ИЗЗЕТ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В ЯМБОЛ
Следваща ПОЗДРАВ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН ОТ ИРИНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОР НА ПП "СИНИТЕ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

За поредна година Община Сливен се включва в международната инициатива „Часът на Земята“. На 28 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено осветлението на сградата на Общината, Съдебната

Новини Сливен

НОВА ЗАГОРА ПОИСКА ДА ДИША ЧИСТ ВЪЗДУХ

Жители на Нова Загора поискаха чист въздух, излизайки на протест срещу инсталация за биогаз в града. Хората носеха плакати с надписи: „Нас не ние страх“, „Нова Загора иска да диша“,

Новини Сливен

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ЧЕТВЪРТАТА КНИГА НА АЛПИНИСТА АТАНАС СКАТОВ И ТРЕТА ОТ ПОРЕДИЦАТА „НАД 8000 МЕТРА“

Излезе от печат четвъртата книга на алпиниста Атанас Скатов и трета от поредицата “Над 8000 метра” със заглавие “Над 8000 метра. Гашербрум”. Атанас Скатов е алпинист, първият българин завършил проекта