ДЕВЕТИМА СА КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА ЯМБОЛ

ДЕВЕТИМА СА КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА ЯМБОЛ

Деветима са кандидатите за кмет на Ямбол, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Екатерина Янева. Те са издигнати от шест партии, една коалиция от партии, една местна коалиция от партии и един инициативен комитет.

Сред кандидатите са досегашният кмет Георги Славов, който бе издигнат на предишните местни избори от ГЕРБ, а сега се явява като независим кандидат, подкрепен от инициативен комитет. Кандидатът на ГЕРБ е досегашният областен управител Димитър Иванов.

За избор на общински съветници са регистрирани 17 партии, три коалиции от партии, една местна коалиция от партии и три инициативни комитета. Кандидатите за общински съветници са общо 258, които ще се борят за 37 места в Общинския съвет. Излъчените от партии кандидати са 199, от партийни коалиции – 40, от местната партийна коалиция – 16, и трима независими, издигнати от инициативни комитети.

 

БТА

Предишна СЛИВЕН ЩЕ ИЗГРАЖДА ВОДНА ИНФРАСТРУКТУРА СЪС СРЕДСТВА НА ОПОС / МОСВ
Следваща ВЛОГЪРИТЕ СТАН И СТЕФИ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

В ОБЛАСТ ЯМБОЛ МЯРКАТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА СВИНЕ В ЗАДЕН ДВОР Е ИЗПЪЛНЕНА НА 95 %

„В област Ямбол, по данните подадени от кметовете на общини и кметове на населени места, 95 процента от прасетата отглеждани в заден двор са вече заклани и прибрани от стопаните.

Новини Ямбол

В ОБЛАСТ ЯМБОЛ Е ОБЯВЕНА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ

Грипна ваканция е обявена и в област Ямбол от днес до 5 февруари включително. Мярката се налага заради високия брой болни във възрастовата група 5-14 години. Детските градини продължават работа при

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ОТПРАЗНУВА ГЕРГЬОВДЕН С ТЪРЖЕСТВЕН ВОЙСКОВИ МАРШ И ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ

С тържествен военен марш и шествие с икона на Св. Георги Победоносец Ямбол отбеляза днешния празничен 6 май. В честването на Гергьовден се включиха стотици ямболлии, представителни части на военните