ДЕБАТЪТ ЗА СЛИВЕН ПО БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН НАЧИН ПОКАЗА УПРАВЛЕНСКАТА НЕМОЩ НА ГЕРБ В ПОСЛЕДНИТЕ ОСЕМ ГОДИНИ
25.10.2023 1170 Прегледи

ДЕБАТЪТ ЗА СЛИВЕН ПО БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН НАЧИН ПОКАЗА УПРАВЛЕНСКАТА НЕМОЩ НА ГЕРБ В ПОСЛЕДНИТЕ ОСЕМ ГОДИНИ

В понеделник, в град Сливен чрез доброволческа инициатива „Ти си Сливен“ се проведе единственият до момента дебат между кандидатите за кмет на общината. От всички поканени кандидат-градоначалници, единствено трима заявиха желанието и се включиха в него, сред които и инж. Марин Христов, кандидат от коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

С голямо изумление днес научаваме, че единият от тях- г-н Стефан Радев, кандидат-кмет за трети мандат от ГЕРБ, си е дал самооценка, че е безапелационният победител в дебата за Сливен, което по никакъв начин не отговаря на истината. Моля, г-н Радев да каже съгласно кои „мнения на повечето зрители на дискусията“ е направил тези изводи, имайки предвид, че такова проучване от страна на организаторите не е направено.

Г-н Стефан Радев „услужливо“ пропусна да каже в дебата колко струва на сливналии закачането на една коледна топка в коледната украса и коледното джудже към нея, колко струва линейният метър на оградата в парка „Юнак“, защо малките населени места в общината са превърнати в сметища, защо толкова години не е направено почти нищо за подкрепа на малкия и среден бизнес, защо „ударно“ се ремонтират тротоари две седмици преди изборите, а за толкова години сливналии се движат по тротоарни плочки от времето на комунизма, защо жителите в квартал Речица живеят при такива нечовешки условия, години след като водния цикъл там бе шумно открит от лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов и местни депутати от същата партия, защо сливналии продължават да пият непречистена питейна вода, защо усилията са насочени само към реализиране на обществени поръчки за изграждане на кръгови кръстовища, защо няма еднакво отношение към спортните клубове в общината, а се дават спортни зали само на приближени. Въпросите и проблемите са много и ако за осем години не са решени, няма да намерят решение от него и в следващите четири години.

Уважаваме приемствеността в политиката и осъзнато ще продължим да работим по всички вече инициирани добри каузи и проекти за Сливен, но сливналии нямат още четири години за губене.

В дебата г-н Марин Христов изложи акцентите в програмата си по основните дискусионни теми, посочени от организаторите- пълна прозрачност и отчет на разходването на парите на общината, отчет за възложените обществени поръчки, срокове за изпълнение и контрол, никаква толерантност към защитаване на тяснопартийни и лични интереси, ангажираност и развитие на инфраструктурата в крайните райони на Сливен, вилните зони и селата, да се преодолее изостването на общината по показателите за образование-рязко се увеличават хората с основно образование, за сметка на увеличаващата се тенденция за намаляване на тези с висше, да няма „любими“ училища, на които се прави ремонт, хората и само хората да са в центъра на управлението на общината, техните интереси и потребности.

С целия дебат жителите на общината могат да се запознаят на следния адрес:

https://www.youtube.com/live/QyEu3IqXr2Y?si=UBg8BT8DKE_D3wzl

Вече се убедихме, че времето ни е ценно, затова нямаме още четири години за губене. Заедно искаме да направим нашата община нашият сигурен, европейски дом. Ще работим отдадено и отговорно за това, но ни е необходима вашата подкрепа.

Моля подкрепете ни с номер 66 в бюлетината тази неделя.

Предишна ГЕН.МИЛЕВ: КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА ХОРАТА ОТ СЕЛАТА Е ОСНОВЕН НАШ ПРИОРИТЕТ
Следваща МИХАЕЛА МАРИНОВА И ТРИО „ДЕЖАВЮ“ С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ТАЗИ ВЕЧЕР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

II КАМЕРНА МУЗИКА В ГАЛЕРИЯ НОВА

Продължава съвместният проект на Симфоничен Оркестър Сливен и Национална Художествена Гимназия “Димитър Добрович”, под надслов КАМЕРНА МУЗИКА В ГАЛЕРИЯ “НОВА”. Второто събитие “Барокът и неговите наследници”, ще се състои в

Новини Сливен

„СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА“ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС В РБ“ САВА ДОБРОПЛОДНИ“

„Седмица на любовта“, посветена на празника на влюбените – деня на свети Валентин, започва от 8 до 14 февруари в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен. Това съобщиха от културната институция.

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

Във връзка с изпълняван от Министерството на здравеопазването проект BG05M9OP001-1.015-0001 „Специализация в здравеопазването”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г., информираме, че: Срокът на проекта